Wednesday, September 2, 2009

Afif anak daddy dah ade gigi!

hehe macam rhymes plak tajuk entry ni.....

lupe plak nak update kat blog yang afif dah ade 2 batang gigi!! yeayy!! habislaa saya pasni...aktiviti mengigit ketika menyusu sudah bermula sejak hari khamis minggu lepas lagi...terkejut saya...tgk2 rupenye budak kecik ni dah tumbuh gigi...

ok..usaha untuk mengambil gambar afif sambil tayang gigi masih lagi belom berjaya...pandai plak die tutup mulut time nak amik gamba isk isk...

Alhamdulillah afif tak demam dlm proses tumbuh gigi ni...meragam sikit ....buat perangai lembik2 kan badan..hah mane belajar ntah!

Ok saja nak tepek gamba afif bersama daddy..makin manja skang dgn daddy..pandai ambik hati daddy bila daddy penat balik kerja...skang ni tidor pon peluk daddy...ngan mama hanya untuk susu je..saba jelaa..

yang terbaru skang ni suke plak dgn stereng kereta...kalau kite alihkan die siap peluk plak stereng tu...haih budak2 skang ni advance ok..

22 comments:

Cikpid said...

sejibik pangai cam AFieq bab stereng tu..boleh mngamuk ok kalo kite suh die lepaskan..adoiyaii..anak bujang oiii...

Hanz said...

bagus afif x ragam tumbuh gigi.
oh jangan tak tau budak2 skarang, kecik2 dah boleh drive tau! sikit ari nanti afif drive, mama ngan papa afif rehat jer dalam keta, kay!

nanti bila afif start menggigit, kena sabar tau. Cabaran ibu menyusu..he,he..harap2 taklah..lain budak, lain ragam..like me, Hanafi x pernah gigit mamanyer, singgah kat hambali, adus! LOL

Hasliza said...

haha...stereng itu..aku rasa dulu aku ngan azza duk komplen..skrg turn ko plak..hehe...wah,afif dah ada 2 gigi yer..seronok laa mengigit nanti..wafiy aritu masa awal2 ada gigi kejanya nak gigit tangan aku..sabar jer laa...pasal susu ko yg entry lepas..mmg puasa susu akan merundum..jgn give up..ko kena think positive..insyaallah Allah akan beri rezeki tuk afif..

yaya said...

kalau anak hang cam aku, memang habis la puting kene geget, tapi harapnya afif bukan jenis yg geget la....

MamaDamia a.k.a Haiza said...

memang lumrah kot budak2 tecik ni suke ngan stereng kete...Damia pun sama....masuk jek dalam kete tempat pertama dituju stereng kete...memang stok mengamuk kalau kita alihkan dia dr stereng tu...

dan satu lagi....rasanya memang anak2 besar ni memang lebih senang rapat dengan ayah dari ibu kot...cari ibu bila nak nenen jek...ekeke...tido nak main cari ayah...sabor jelah kan

Intan said...

Anak pompuan ku sorang ni pon suke banget ngan stereng gak farah...siap buat bunyi lagi tu...I think babies mostly mmg suke ngan "vroom vroom" kan...he he.

Ye ye...afif dah ada gigi, nanti leh geget mummy kuat sikit ye sayang...ekeke...jgn mare farah!

fizamior said...

uhu..aktiviti geget2 sudah la bermula.. takutnye nak menempuhi pengalaman itu... kpd farah, harap bersabar k syg...

to afif, jgn cederakan mama teruk2 okay.. nnt no bf for u..hehehehe....

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFarah,

alololo.
comelnya dia.
dah tumbuh gigi ya dia.

p/s: cute nya dia kat dalam kete tu dan juga time tdo tu.

senioritasara said...

alaaaaaaaa chomelnya nk drive.....dah tumbuh gigi ye...tak meragam baik ni

Lady of Leisure said...

ahaha.. dah ada 2 batang gigi..
cutenyer...
lepas ni mesti mamanya takut nak menyusu...

lady ingat lagi, my sis dulu sampai melecet nipple dia..

MeL said...

abislah u kena geget manjang hihi ;P

pu3mawar said...

Farah;
adat la kalau budak da tumbuh gigi mesti nak gegetnye... cam haziq.... wooo tak thn... dala gigi dia dah nak penuh... kengkadang tusiap menjerit jerit...

hehehehhehehhe tapi kengkadang cam lawak gak....

liana said...

habis la kena gigit pasni...hannah pun sejak gigi dah penuh kdg saje je menggigit time bf...skang ni lg la tgn kaki sume dia gigit..
stereng lg lah...ngalahkan boy kalau dok dlm keta tu...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

:) cute afif

SOHO Mama said...

Haaa tak lama lagi ada yg kerut2 masa afif tgh nenen :)
The Boyz semua mengigit, Zuleyka je tak..tapi lama2 dia start jugak..! Sakit la a few weeks masa nenen tapi lepas tu dh kurang dah..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

welcome to the club geget nenen afif...hahahaha..my nuha 6 btg gigi dah besar2, sakit giler dowh..mcm nak nanges jer kalo dier geget2 :(

isabelle said...

maka akan bermulalah era demam sekejap2...& mummu daddy pun jadi risau.
rupa2nya sbb nak tumbuh gigi je.

selamat menahan diri drp menjerit sbb digigit masa nyusu. haha

white rabbit said...

sama cam rayyan ada gigi dua batang..heheh

Elyn said...

baby boy mmg taksub ngan stereng kot!! sbb tu i suh uncle wafiq beli stereng kat kedai potong ekekekek.

sila bersabar ngan gegetan afif nanti ekekekek

Nurhayati said...

yeyyy Afif dah ada teeth.. tunjukkan gigimu itu ;)

Farah said...

cikpid:hahha tula sabo jelaa

hanz:haihh tak sabar2 nak tunggu die drive plak hehe jgn esok dah besar drivekan awek je sudah haha

liza:thanks liza..itulaa kan cabaran bln pose ni..

yaya:aiyakk harap2 tak jd teruk mcm ko punyela..

mama damia:aah dah besar skit rapat ngan ayahnye...hehe damia pon suke stereng ekk.

intan:hahahha diorg ingat tu toys agaknye leh pusing2..

fiza:hahaha aku pon takut ni baru 2 btg..

shahrul:hehe dah tumbuh gigi dah pasni leh akan bubu takyah blend..

sara:hehe syukur tak demam..

Farah said...

lady:erk..sakit tu melecet..

mel:huwaa..harap2 tak cedera parah..

kak putri:hahaha adatla ek..depa nak asah gigi tu heheh

liana:haha hannah nak jadi gadis litar ke?

yana:tenkiu!

kak millie:haah pastu boys ni plak kalau bergayut lama huhu..

eliss:huhu mmg cam nak nangis pon..


isabelle:aahaha mmg menjerit jela keje aku pasni

ms rabbit:hoayeahh sama la ngan afif

elyn:alamak sampai carik stereng extra tu hahaha

yati:hahaha blom dpt snap lg la

Awards ~~thank you!