Thursday, September 17, 2009

Baju raya tak siap!!!

Aihh makcik ni saya dah hanta 2 bulan sebelom raya lagi kain tu...pastu isnin lepas dah cakap saya nak ambik baju hari rabu malam....sekali semalam call sebelom pergi die kate tak siap lagi!!!

hah?? makcik saya nak pakai baju sedondon anak beranak tahun ni makcik oi...jangan la tak siap...nanges la saya pagi raya kalau tak sedondon...laki saya dah cakap nak bawak pi studio lagi pagi raya tu pi ambik gamba hhuhuhu....

Tgh hari ni saya nak pi kedai jahit tu..kalau tak siap jugak saya nak ambikla kain saya tu balik ngan deposit sekali pi beli baju siap lagi bagus!

14 comments:

Precious said...

Tak siap? What d ... Uh pose pose. Cian dierrrrr!!!
Selamat ari raya yer! Maaf zahir batin! Hopefully ko beraya baju sedondon sefamili tahun ni ...

aryanie fairuz said...

errmm.. sama la kita, nk sedondon jgk tahun ni kononnya.. tp tailor tu ckp ari ni or esok br siap, klau x siap jgk, xde baju la...

Hanz said...

itulah..sometimes tailor ni amik order banyak2 tapi x menang tangan, me dah bertahun-tahun x upah baju raya sebab x ketemu tailor yg reliable..hopefully farah dpt baju raya tu secepat mungkin & condition ok..xder nak alter2 lagi..

if not, gi cepat beli readymade..manyak choice di mana-mana la ni..hopefully dapat jugak sedondon..good luck

hot mama said...

ala..siannya..am tempah awal n bgtau yg nk pakai awal,bkan pakai raya.. so dia buat yg am punya dulu (padahal nk pakai raya)..sbb last year dah ada experience camni (bj xsiap) huhu...tp ade lagi sepasang mmg xsempat siap jugak sbb nak sulam la plus nk jait manik..xpe la..

cari bj siap la.. datang la pkns..kalo nk lg sedondon, am suggest pg Bak kat anggerik mall.. hehe

Nurhayati said...

ape kes tak siap lagi ni.. dahla hantar awal kan huhuhuh
nampak gaya kena beli ready made la camni.. huhuhu

mrsharis said...

member lia lg laa, dah hantar 2 bulan sebelum posa bila call last week kain dia tk gunting pun lagi..huangin jer mcm tu kan..
try la cari bju readymade sepasang wat standby..

Lady of Leisure said...

lady pun tengah tensen ni, hari tu gi satu kedai dia kata kalau nak sblm raya boleh siap, dia kata sepatutnya hari ni siap, dia yg suruh lady memborong kain cotton kat kedai dia mmg lawa2..lady borong 8 helai, smlm call tau apa dia cakap?

ermm, sorry lah ek rasanya tak sempat siap... arghhhhhhhhhh hangin satu badan..

liwaniel said...

alahai..tak siap pulak baju raya...kena beli ready made la camni

isha said...

alamak bju x siap,..cam ne nk raya niii..klu iza thn lps langsir x siap...mau nangis msa 2....lps raya pun msih x siap..hampeh tul...sbar je la byk2

iEfa said...

huhuhu risiko tailor2 persendirian mmg cemtuh..baju tk siap...huhuhu penah kene skalik...huwaaa merana idup..pehtuh tempah kt boutique...baju2 sampingan jek ngan tailor persendirian...baju sedondon tk beranii...huhuhu

haaa kak g cepat amek balik kain...klo dier dh gunting kain suh ganti rege kain..huhuhu g beli yg siap jek...

nwey samet ri raye...

MeL said...

sabo jelah, sib i xantar jahit. takut xsiap cmni. beli ready made ajelah farah..

Cikpid said...

x siap??waduh2..gawat nih..raya kenelaa sedongdong anak beranak..owh..sile beli baju lain..cewah

Drama Mama said...

uishhh...risau nih. baju i pon tak amik lagi, malam ni nak gi terjah tailor! harap2 siap!

azzamoro said...

sabo wey... sedondon ker? kaler ape tu?

Awards ~~thank you!