Thursday, September 17, 2009

Memang sah tak siap!

saya baru balik dari kedai tailor tu...alahai kain saya baru di potong!!! die kate esok siap..tapi saya malas dah nak ke Selayang tu esok sbb sibok nak kemas rumah dan sah2 MRR2 jam!

hmm takpela makcik saya amik pas raya jela...saya takde pon marah2 tailor tu sbb jahitan die kemas dan baju yang dijahit sedap di pakai..esok lusa nak anta lagi..cuma pasni pengajaran la jangan ckp nak ambik untuk raya...mintak die buat awal2 untuk function ke kenduri ke..

nasib baik husband pujuk ajak shopping beli baju raya saya esok kat subang parade....lega sikit rasanya...tema tahun ni kaler hijau! jenuh la esok saya nak meronda mencarik baju raya yang sedondon ni..sila rekemen butik mane yang bajunye cantek2 dan affordable di sana..

14 comments:

mrsharis said...

waaahhhh..nampaknya tema kita sama la farah.. :)

Lady of Leisure said...

kat subang parade ada butik bhaju namanya.. kurung moden kain crepe kat situ lawa bangat.. cuma rega agak mahal rm699.. tapi siyes cantik giler..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

eh sama plak tema kita tahun ni kaler ijo...tapi kan Farah,sebagai anak jati subang ni:p..,saya dah ronda satu subang parade tu tak dapat jugak baju yang tantek dan berkenan,kalau ada pun rega dia cecah RM500,pitam nak membayor,nak pakai pun ada la setahun sekali...so saya beli kat satu booth kat area Giant shah alam je janji pueh hati hehehe...

pssttt..kalo dah ade orang nak membayor tu...rembat jek ...ekeke

Nur said...

alahai..siannya baju raya x siap..kalu sy mmg jd raksasa dah!

mmg kengkdg kena trick sket br laa siap on the dot..tu yg kengkdg x paham dgn org niaga camnih..kengkdg kualiti ok, tp timing pulak ikut suka hati dia jer..

bdw, selamat hari raya ye farah & family..

Drama Mama said...

ohhh tak siap plak. takpa sabar2 there's still time nak bli baju rady made kan. kalau tak dapat hijau cari yang ada sipi2 hijau pon jadi la hehe, macam we all this year pon tak sedondon, hubby and son purple while i pakai greyish yang hopefully nampak la purple sikit2! haha

Elyn said...

farah try pi sacc mall ramai ckp cntk kat sane!!

Ummi Salsabila said...

aah,kami beli di SACC.tantek2..kat sireh pinang, jedan..byk lgla..

Dayah said...

skrg kat byk ready made..rembat aje mana berkenan..takleh nak rely 100% kat tailor apatah lagi kalau kita antaq lewat kan... baju raya saya siap seawal Apr berperingkat2 hingga awal puasa ritu... heheh

senioritasara said...

waaaa.syoknye beli baju raya best tu....xpe xsiap pon.yg penting afif encem2 hehehhe..selamat hari raya babe

pu3mawar said...

kalau g subang parade dkt la dgn opis akak tu... shopping jgn tak shopping..

semut-terbersin said...

laa siannye..tu laa normal skang ni baju tempah tak siap.beli readymade senang..tp kalo nak mencarik ikut tema tu ygpayah kalo readymade nih..bezznye amik gambo kat studio..yer laa raya pertama ber-3 kan..wah!! syok kan? aku pon excited nak raye ber-3 taun nih.hihih

mancet said...

ya farah sacc mall ade satu butik sireh pinang,cantik2,harge pon affordable la tuk baju2 yg cantik molek begitu kannn..hehehe

Jiey^Mien said...

Takpe Farah, baju ready made byk yg cantik2 skrg nih..

Selamat hari raya buat Farah sekeluarga..

Ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap dalam berbicara..

Salam Syawal,
Jiey-Mien-Rayyan

NisS^ImmEr said...

takpe..sabo je la farah..aku pun takde baju raya rilek je hehhe

Awards ~~thank you!