Tuesday, September 15, 2009

Tewas!

Harapan untuk berpuasa penuh sepanjang ramadhan tahun ni punah huhu...semalam saya tewas jugak akhirnya...dah 4 hari saya sakit tekak sejak hari khamis..saya tahan lagi taknak berbuka....nak telan air liur punyela payah...bila buka je cepat2 minum air masak dan makan ubat...

tapi semalam tak tahan sgt rase perit tekak ni...makin teruk plak...lozeng yang doktor bagi nak abis..nasib baik stok strepsil saya ada...so semlam kol 10 pagi saya berbuka dengan strepsil...minum air masak banyak2...ulang lagi makan strepsil...dan hari ni alhamdulillah dah ok skit tekak saya...haih strepsil mmg btul2 penyelamat sakit tekak saya...ubat mahal2 dari klinik tak jalan lansung pon!

p/s:terima kasih pada semua yang mendoakan kami cepat sihat...afif dah makin sihat cuma selera makan je tak pulih2 lagi..agaknye die takut saya nak suapkan die ubat kot..harap2 hari ni die nak makan la kat umah bbsitter...risau plak saya dibuatnya..

20 comments:

MRS. K said...

rugi tau afif taknak makan..kuih raya byk yg sedap..

Cikpid said...

wah..sihat jugak akhirnye..

Xperlaa farah..ponteng 1 ari jek..sbb dh x tahan kan..

Afif..nape xnk mamam??

Lady of Leisure said...

hehe.. ponteng satu hari ok la tu farah.. :)

Lady of Leisure said...

btw, balik raya mana tahun ni?

iEfa said...

kak mnm air masak suam2 panas kak...sye pon bru ok dr batuk...huhu stil de perit... betul ubt dokter dh abes...few days bru baek batuk :-l uhhuhu

NisS^ImmEr said...

takpe, rilek..baru satu ari..aku dah byk ari hahah

mylongjourney said...

farah banyak2 sabar la ye..huhu dugaan semua ni..try kuatkan psikologi...I-Allah..sbb psikologi pun mempengaruhi jugak sakit kite ni...rehat la n xper la xpose bukan sengaja kan...dah kita sakit..jgn sedih kay??;)

Nurhayati said...

alhamdulillah afif dah makin sihat.. hmm tak dapat penuh nak buat mcamana kan..dah tak sihat.. yang penting kesihatan tu kena jaga..
get well soon farah!!

fizamior said...

alhamdulillah.. dah sihat pun...semoga raya ni afif akan sihat sepenuhnya & blh lompat2 buat aktiviti kutip duit raya...hakhak..

isabelle said...

xpe, sok2 leh qada puasa tu.
lgpun kalo dah x puasa tu, leh la maintain BM supply utk afif.

liana said...

ala siannya dfarah n afif..xpelah farah..baik x posa dr memudaratkan diri sendiri...bukan kite saje nak tinggal posa kan...yg penting both of u fully recoverd bf raya...

Drama Mama said...

alhamdulillah dah sembuh. nak dekat raya dah ni, hopefully by the time raya comes u both dah up and running. take care yaaaa

Jiey^Mien said...

takpe.. nnt bleh ganti blk..
yg penting sihat dulu yea..

p!nkerton said...

alahai siannye.. takpe lah nnt boleh ganti. yg penting jaga kesihatan k :) take care

yatie chomeyl said...

alhamdulillah, lega dpt tau u n afif dh sembuh. xperlah, dh xsihat nk wat camne..bukan sengaja xmo pose..:)

Hanz said...

Farah & baby afif...take care...

sya said...

tak pe lah... nanti boleh gantikan..
bukan saje2 buka pun.. :)

saya ni berhari2 ponteng.. ni pun dah terasa bakal ponteng lagi.. huhu.. tu lah, period awal dan hujung ramadhan...

Dayah said...

kalau dah sakit sgt tu, takleh tahan..tak salah..nanti leh qadho balik. :)

take care.cepat sembuh nak raya ni...

atulhani said...

minum air kosong banyak2.. insyaAllah cepat sembuh. tu yang saya amalkan, Alhamdulillah ok.

lin said...

salam :), selamat hari raya maaf zahir batin..ikhlas dr sya sekeluarga (lin,zairee,qaisara)

Awards ~~thank you!