Friday, October 2, 2009

9 months..

I know i'm a bad mother...anak dah nak masuk 10 bln baru nak update yang 9 bulan punye milestone hahaha..sorry afif..mama syok sgt buat entry pasal raya...

Budak kecik ni makin cheeky dan ade je bende2 baru die nak buat setiap hari..

1. Berat macam sama je..8kg++ bila dukung berat tap tgk badan takdela semangat..
2.Duduk betul2 tak pandai sangat...tapi pandai duduk sendiri macam ni sambil bersandar...
3.Gigi dah 4!2 atas... 2 bawah ...tak tahan hari2 kena gigit ngan afif ...kalau die nampak kite tgh syok2 tgk tv die datang dekat dan gigit la mane2 part badan kita..kalau dpt kaki ..die gigit kaki..plg tak tahan kalau tiba2 die dtg dari belakang pastu gigit bahu kita...tp yang herannye daddy die tak gigit plak!

4. Mulut makin byk membebel...pandai panggil ma bila nak menyusu je....jenuh ajar panggil daddy..tapi die sebut abah! hahaha nak kena tuko panggilan ke ni?

5.Sudah memberanikan diri untuk lepas tangan bila berdiri..tp end up akan jatuh ke belakang..haih tapi tak serik tu..nak gak buat lagi..

6.Makan dan minum susu dengan banyak tapi tak jugak debab2 hahaha...takpela janji sihat!

7.Dah pandai main dengan kereta mainan..tolak2 kereta tu..pastu kejar (merangkak ) pastu tolak lagi hahaha....sian anak mama main sorang2..

8.Pandai berjoget ikut rentak muzik..kalau rock-buat head banging (btul ke eja ni?)...kalau dangdut (ni ummi die selalu bukak)..goyang2 bontot..kalau denga lagu slow rock ke jazz ke..goyang2 badan secara perlahan...layan la konon!

9.Baru nak belajar tepuk tangan dan lambai2..nampak kadang2 die boleh buat..kadang2 bila kite lambai2 die buat bodoh je....takpe practice more ok afif!

10.Suka menempek kat mama n kiss pipi mama...tapi biasalah afif kalau kiss penuh la pipi mama ngan air liur!

..biar pon afif suka gigit mase BF ..suka buat mama bangun tgh2 malam..suka menempek ngan mama sampai mama nak masak..nak makan.. nak mandi ngan berak pon susah...mama tetap love u sooooooooooooooo much!

22 comments:

Lady of Leisure said...

i love the last pic... bebetul iras mamanya.. :)

MeL said...

mmg lain da nmpak afif, mkn besar da dia. nk msk 10months da ye..

Elyn said...

1st pic i tgk iras muke hubby u la farah hihihi

mrsharis said...

Best kan dpt tgk anak2 membesar. Macam hang lagi seronok sbb anak 1st kan. Nuha pun tk debab skng ni sbb lasak sgt,tk padan ngan title girl dia tu. :)
Dia dh pandai angkat tangan bila kita tanya "sape nama nuha umairah", " sape budak baik"..hehe..
duduk,tepuk tangan & babai mmg dh expert tp nuha tkde gigi lg macam afif. Nanti dh byk gigi cepat la afif bercakap..

senioritasara said...

hi afif si pipi gembol...dah 10 bulan dah dia...eiii kejap je...makin2 chomel...!!!gewaaammm

isabelle said...

gmbr afif yg mula2 tu, i rasa sebijik iras daddy dia.
tapi bila tgk gmbr last, nmpk mcm u la pulak.
conclusionnye, u & asri mmg seiras.sbb tu le ada jodoh kot?

(wahhh...seiras ke aku dgn lakiku?)

fizamior said...

i agree with lady.. last pics sgt cute... afif cute.. mama pon cute... sila kembang nanti.. eh updates damia 3bln pon aku tak buat lagik..tu la sibuk hupdate psl raya jer...adehhh

ezan said...

comel la afif ni.. tp betul la muka sebijik muka mamanya... mesti manja ngan mama ni.. hehehehe..

Hanz said...

mummy's boy! :>

Farah said...

lady:ekeke tima kasih

mel:aah mel..muka budak besar dah kang ni hahaha

elyn:hehe ye ke?

liya:hahaha pandainye nuha..eii memang mane la nak debab kerjanye asik main je!

sara:pipi je gembol..badan slim je ekeke

fiza:hahaha tula sampai lupe nak update..mane de mama die cute..muka serabai nak tidor tu..

isabelle:hehe u memang pandai!!!
u n hubby pon ade iras jugaklaa..saiz je tak sama hahaha

ezan:memang manja sampai daddy jeles!

hanz:hehe mestilaa

Nurhayati said...

muka mummy dia habis.. comel la Afif senyum..sweet bangat.. cair sudah.. erkk

mancet said...

comel afif,besa dah anak ko..cepat sgt mase terbang kan??? rase mcm baru masuk mmu dn lepak2 di rsu ..hehehhe

NisS^ImmEr said...

comeynyee afif, makin besar dan makin bijak

p!nkerton said...

wahahahahah aku lagi lah, anak dah nak masuk 9 bulan tapi milestone 6 bulan pon tak buat lagi huahuahua!
*entry ko byk aku tak bace lagi, nnt ye ;p dtg open house aku k? :)

yatie chomeyl said...

sebijik muka mama nya hehe, makin hensem anak bujang u ni farah (*-^)

Drama Mama said...

dia gigit maaa sebab sayang mama dia lebih kot eh..hehe

semut-terbersin said...

alolo chumilnye n manjenye afif ni!! wah dah tumbuh gigi..bila korang nak datang beraye rumah kitorg? hehe

Cikpid said...

ohoo..mama jeklaa die gigit eh??

gmbr last tu comel btol..seiras abis..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

semakin hensem la afif..yana pun tak buat entri anak 9 bln..skrg dah 10 bln..nak masuk 11 bulan dah..

afif sikit iras abah dgn mama dia

iedaLUVsham said...

afif nak kenal ngan amanda x??? ekekeke!! ;p

hot mama said...

mulatnye pipi diee...same la cam muka farah hehe

mummy_adam said...

teringat afif masa jumpa kat umah azza dulu..kecik n chomel.. tp skrg nampak beza sgt.. nampak mcm dah besar sgt.. so cute..

bab yg suka mgeget masa bf tu lah yg paling i xtahan.. mlm2 menjerit2 i..tp adam makin gelak2.. dia ingat main2 gak nyer..

Awards ~~thank you!