Monday, October 5, 2009

Gastritis dan open house

Raya dah nak masuk minggu ke 3....open house tak kira weekday ataupon weekend....akibat makan tak hengat dunia....makanan pedas+ minum air gas plak..saya di serang gastrik yang agak teruk hari sabtu lepas..huhu padan muka...dah nak dekat setahun tak minum air gas..gatal2 nak minum plak skang...tapi dah tuan rumah letak air gas takkan nak mintak air ribena plak kan hahaha..alasan!

Lepas ni memang bertekad tak mahu minum air gas dah..sakit giler perut rasa macam kena hiris2 tau.. ..pagi sabtu terus pergi klinik dan doktor suruh makan ubat on the spot...alhamdulillah pas 2 hari makan ubat sakit gastrik tu dah kurang tp perut saya masih lagi kembung..byk angin agaknye hahahaha...

aktiviti open house terpaksa dihadkan walaupon hati meronta2 mahu pergi...sorry fatih..aku tak larat nak drive sampai ke putrajaya sorang2..sebab setiap 5 minit rasa sakit....asri pulak kerja...

waktu malam je saya dapat penuhi satu jemputan open house..iaitu kawan lama kat MMU dulu @ mak andam saya Munie...tu pon sebab husband balik awal....jadi dapatla menjadi driver hihi..Oh ya..sape2 tgh tercari2 mak andam lagi..saya memang recommend munie ni sebab hasil kerja nye yang mantap!nak tgk hasil kerjanye.. visit la website Munie ni..

yer saya tahu..tu baju raya asik ulang2 ...nak wat cemane ..baju raya pon ade 3 pasang je..nasib la kalau nampak baju ni lagi yer hahaha

pengajaran untuk saya...kalau nak carik penyakit sila la minum air gas byk2 lagi yer!

19 comments:

MRS. K said...

saya pon sakit perut + muntah..
tak sure makan pe..
tapi dah setahon pantang laksa..
smalam teringin nak makan...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lenkali bawak air mineral dalam bag :) huhuhu

semoga sihat + ceria selalu!!!

izan ishak said...

betul3...kena bawak air mineral selalu...

farah mmg ada gastrik yg teruk ke?

isabelle said...

hahaha. tu la kan.
kdg2 nak makan pun x ingat,
kdg2 pulak...makan x hengatttt..

huahuahua.

Drama Mama said...

farah, take care of yourself ya. jgn minum air gas dah kalau mama dia sakit kesian kat afif hehe ;-)

banyak betul open house invitation skang nih ya

Drama Mama said...
This comment has been removed by the author.
Drama Mama said...
This comment has been removed by the author.
iedaLUVsham said...

makweh! byk nyer jemputan! ekekeke!! bagus2 ;)

:: m.u.n.i.r.a :: said...

takpe..itu tandanya gigih berhari raya hehehhe!

senioritasara said...

kesiannye...time2 raya mmg selalu sakit kan.penat plus dah lama xmakan mcm2 time siang...take care ya

iEfa said...

haah laa bru tringt...g mane2 bawak mineral laa..dulu mineral mmg dlm kete..tp dh de emel tkley mnm air mineral kene matahari dh susah dh :p nwey take care kak ;-)

Cikpid said...

wah...perut penuh jek skang ek sbb byk open house..

kalo ko x ckp..x perasan pon ko pakai baju ulang2 farah oii..

p!nkerton said...

alahai siannye kamu farah.. takpe2 no problem. huhu cume tak dpt aa athirah jumpedgn afif ;p next time ya :)

Hasliza said...

haha..padan muka farah...jangan mare beb..aku pun taklehminum air gas..nanti [erut sakit tak hingat...BTW,aku dah update blog...sipa dedicate kat ko..ermmm..bila ko nak wat open house..hehehe

Rieyuzie Zainul said...

la farah..siannye..tapi tu la kan..x makan, kita mcm teringin pulak kan..tapi bila dah makan terus terlupa semua..apa pun take care k!

Jiey^Mien said...

kami tak berapa berjalan gi open hse tahun ni..
bukan apa, malas nk makan jem tgh jalan.. :P

mummy_adam said...

kurangkan mkn pedas2 tau.. take care :)

semut-terbersin said...

oh farah..aku nampak baju ko nih dalam magazine wanita kot kalo tak silap..edisi raye nyeh..wah! glemer tu..hihi

yatie chomeyl said...

u standby air kotak ribena yang kecik2 tu jer lah dlm handbag. tp I pon mmg tak leh tahna bila tgk org hidang air gas, mula la tangan meronta2 nak capai gelas dan teguk tak hengat donia hehe

Awards ~~thank you!