Friday, October 23, 2009

Disturbia

Saya rasa sangat terganggu dengan kisah2 menyayat hati tentang anak2 kecil yang di dera..dibunuh dengan kejam dan mati kerana kecuaian pihak pengasuh...sedih k!

yang terbaru ni saya baru je baca di blog kak Ros...tentang bayi kecil bernama Nurfatimah meninggal kerana pendarahan otak..mcm mane pihak nurseri boleh tak bagitahu yang bayi tu terjatuh sampai bleeding dalam otak?.....apesal ade orang yang kejam macam ni kat dunia....elok mase kecik2 dulu korang yg buat keja keji ni mampus lagi bagus!serious saya memang sangat marah..saya menangis bila baca kisah2 mcm ni..

Kelmarin husband saya balik2 je terus peluk kami anak beranak erat2..pelik gak.. selalu balik, saya cium tangan die je pastu die terus pegi dapur carik makanan hahaha..rupenye2 die pon terbaca gak pasal kes2 ni di surat khabar....saya dapat rasa husband saya pon takut semua tu terjadi pada keluarga kami..yaAllah mintak jauh sangat..hari2 saya doa agar kami sekeluarga di bawah lindungan-Nya...selain di murahkan rezeki selalu..

Saya juga sangat beryukur kerana berjumpa dengan lelaki yang hebat dan sangat sayang pada kami berdua..yes it's u la daddy!


Bayi2 memang dilahirkan dengan rupa yang comel2 dan menyejukkan hati supaya kita boleh beri sepenuh perhatian dan kasih sayang pada mereka....tengok mereka tidur saja dah membuatkan hati tenang kan?

p/s:Al-fatihah utk arwah adik Nurfatimah..salam takziah dari kami sekeluarga..

18 comments:

Hasliza said...

sedihkan..aku pun tak terkata bila baca n tahu semua ni..doanya moga dijauhkan dari keluarga kita

Fid said...

tu la
skrg ni mcm2 kes..menakutkan sungguh

iEfa said...

tuh laa kan...risau laa macam kes...org len tuh tk dpt anak tuh...berthn2 tgu bedoa nk anak...yg ader anak ni suke2 jek persia kan anak2 :(

azzamoro said...

sedih betul kalau terjadi macam ni. tapi ni semua kuasa Allah. pokok pangkal kene berusaha, bertawal & berdoa semoaga diberikan yang bertaik jerk..

alfatihah untuk anak kecik ini..

Cikpid said...

sedih laa baca utk adik fatimah tu..die baru 3 bulan jatuh camne??msti kelalaian nursery laa kot..kalo baya2 anak kite dh memanjat..mmg keje nye jatuh jek..kita sendiri jaga pon ade jatuh2 budak tu..tp 3 bulan..ape ajelaa yg boleh die buat..

sedih btol

~ As ~ said...

nak nangis aku... :'(

ezan said...

macam2 kes la... menakutkan & merisaukan tol la... ramai2 la kita doa agar benda2 buruk ni xjadi kat family kita semua.. amin...

pu3mawar said...

farah,
akak da lama tak tingal komen..
kebetulan farah wat n3 nie akak dpt rasakan sbb anak anak akak pun di dera oleh maid... dan maid akak telah lari... bygkan yg sulong darjah 1 tak leh nak beritahu akak sebab di ugut dan yg kembar pun di ugut jua.... dan lg menyedihkan akak bile haziq pun turut menerima habuan yg sama...
mlm sebelum dia melarikan diri, akak wat soal siasat mcm csi dan dia mengaku... byngkan alasan dia pukul haziq hny kerana si kecil ini mengigit dia....
dan utk pengetahuan farah kejadia itu berlaku mlm tadi dan sebelum subuh dia dah melarikan diri bersama laptop akak...

Elyn said...

alfatihah tuk sikecik....

sedih i baca kisah tu farah....

Lady of Leisure said...

al fatihah.. sedihnya...
ni yg takut ni.. satu2 tragedi kalau jadi mcm musim lak...

Nurhayati said...

tue la keji betul orang2 menganiaya bebudak ni kan..

p!nkerton said...

omg ibu baby malang tu schoolmate aku dulu huhuhu sedih sgt kan? :( semoga dia & hubby tabah!

Jiji said...

Dulu masa antar anis kat nurseri ada surat ibu bapa kena sign "kami tak bertanggungjawab jika berlaku blablabal"

NAK JE AKU SOUND "ANAK SAYA DI BAYAR UNTUK DIBAWAH TANGGUNGJAWAB AWAK, APA APA JADI AWAK YANG BERATNGGUNGJAWAB"

Tapi, sign jugak.

semut-terbersin said...
This comment has been removed by the author.
semut-terbersin said...

haah kan farah!! aku pon geram dan marah ngan citer2 camnih..yg terbaru, aku nanges lepas baca kat paper pasal budak 3 taun kene dera n sula ngan boifren mak die..gila ke ape biarkan boifren jage anak? dah laa negro, mesti terseksa budak tu time kene sula..huwaaaaaa..emo aku baca masa tu..siap lepas tuh nanges tak henti2 sambil pelok2 aariz..moga2 kita dijauhkan dari benda2 camni..amin!

yatie chomeyl said...

erm i pun ada baca...i pun semalam masa ambik nazhan dr nursery, teringat cerita ni..terus peluk dia kemas2...mintak2 di jauhkan dari family i benda2 camni..amin

SOHO Mama said...

Mmg takut, sedih, marah baca benda2 macam ni. Apa sangat la yg budak2 buat sampai org dewasa blh buat mcm tu kan? These are insecure, cowardly people actually..dia tahu budak kecik tak boleh nak lawan balik, they all pun ambik kesempatan lah.

Dlm kes maid jaga anak (mcm pu3mawar), I pun pernah anak2 kena pukul dgn maid. Ada kesan tangan dia merah kat paha anak, dia kata anak I jatuh *??*. Ada lagi la beberapa, malas je nak fikir & sebut :(
They can hit our kids, but we can't hit them. Kalau ya, kang masuk suratkhabar la apa laaaa *grrr*

Intan said...

Al fatihah buat arwah adik Fatimah...

Lately nie byk tul kes yg melibatkan buadak2...sedih betul :(

Kenapa lah org dewasa yg dah boleh berfikir dan berakal "treat" budak2 yg masih kecil sedemikian rupa...ape nak jadi ngan dunia akhir zaman nie.

Dah lah kes budak yg mati kat tgn si Sudan gelap tu satu hal pas tu budak 8 tahun yg kena rape baru2 nie...kenapalah budk kecik macam nie jadi mangsa! Seksa nya every time intan terbayang kesakitan yg mereka alami waktu itu...spi menangis di buatnya :(

Ya Allah, lindungi dan jauhkan lah anak2 kecil ini dari menjadi mangsa kekejaman...amin!

Awards ~~thank you!