Thursday, October 8, 2009

Makin hujung tahun makin banyak

Haih..nak mengeluh kejap hari ni...CFO tgh pening sebab makin hujung tahun makin banyak nak pakai duit ni...
Ni adalah list saya untuk event2 yang membuatkan pocket berlubang sampai hujung tahun ni..

1. Birthday daddy - Mid Oct

2. Deepavali Raya Haji -Nov
3. Birthday afif - Mid Dec
4. Adik Ipar kawin -Mid Dec
5. Anniversarry 2 tahun kawin - Hujung Dec
6. Birthday diri sendiri-Hujung Dec

7. Cuti2 Malaysi
a /Honeymoon kali ke 2 -Bila ntah!

Kalau tgkkan December paling banyak nak pakai duit..nampaknye bulan November kena berjimat cermat ni...harap2 murah rezeki saya dan husband...amiin..


Oh ye...saya tgh survey2 cupcake yang murah2 dan sedap untuk adik ipar saya kawin nnt untuk diberi as a doorgift bukan yang hias cantik2 mcm hantaran tu yer...sebab nak order banyak dlm 500 bijik..pastu leh terus pos ke Terengganu..kalau ade sesapa yang tahu sila rekemen yer...thanks!

15 comments:

mrsharis said...

huhu..sama la kita farah..
Awal nov..roadtax mati
Akhir Nov.. 4th Anniversary
Awal Dis.. Birthday Nuha..

Hwaaaaa...mana nk cekau duit nih??
Ari ni dah dapat gaji utk okt..so nk tunggu hujung bulan 11 punya gaji mmg nangis la ...huhuhu

Fid said...

i adik i kata dia nak bertunang bln dec ni
i tak tau nak kata i sibuk ka idak...(apa daaa)

farah...kawan i kawen dulu dia bg doorgift bauhulu kemboja sodap sgt!

azuan said...

jimat nanti tak pasal3 kebulur..hoho

yatie chomeyl said...

i pulak byk pakai duit bulan ni..bulan depan kene jimat cermat utk survive huhu

Drama Mama said...

haha untuk i yang SAHM ni lagi la kan hehe and tetiba lawyer hantaq surat nak dapat strata title untuk rumah, hah ribu riban nak kena keluar tu. abes allocation untuk shopping i huwaaaaa!

but alhamdulillah, camna pun Allah mesti bagi rezeki punya, dun worry ya Farah.

Elyn said...

farah aii tetiap bulan budget tak cukup camne ni ekekeek

Lady of Leisure said...

banyaknya event farah dec ni yer..
hehehe...
honeymoon? bestnya.. ke mana agaknya nanti..

MeL said...

kan farah..duit ni cepat je mengalir macam air. ada je benda nk kena beli & spend. haihh, kan besh klu duit turun dr langit! hehe

fizamior said...

ko nak cuppies try kat mamachaksrecipe.blogspot.com
sedap woo cake dia..murah plak tu.. delivery pon dia wat gak..try arr

Dayah said...

bln Nov/Dec ni byk kenduri kawin..maka duit pun kena spend utk hadiah2...sapa yg nak hadiah grand2 jgn le kwin hujung tahun .kalau kawin time org jrg buat kenduri, mesti dpt ahdiah best2 skit..hehe..leh pakai ke teori ni..

Farah said...

liya:uhuk samalaa..ni dapat gaji awal juga minggu dpn dah masuk..pastu bln 11 punye ujung bln baru masuk..nangis sama2 jom!

kakfid:hehe kakak mesti sibok2 jugak walaupon sikit..

azuan:keh keh keh btui!

yatie:bln ni pon byk jugak ni huhu

baizurah:kite doa sama2 murah rezeki k!

elyn:keh keh keh takpe2 en faiz ade leh tolong hehe

lady:hahaha PD je kot! tgkla tu banyak duit nak pakai..pergi dekat2 jela insyaAllah

Mel:isk sonok sgt tu kalau duit turun dr langit hahaha

fiza:thanks!!

dayah:hahha teori leh pakai jugak tu..patutla ai kawin dulu hadiah kecik2 je sbb bln 12 hahaha..

hijauoren said...
This comment has been removed by the author.
hijauoren said...
This comment has been removed by the author.
hijauoren said...

eh tapi aku bg ko adiah beso ape.. dan berat lagi.. wpun kongsi dgn azee hehe =p

mrsharis said...

haha..nk tambah lagi 1 boleh??
ujung dis balik sabah..adik kawen.. hahahah..haru
(harap2 ptg ni dapat duit jatuh dari langit..)hahaha..berangan kuat ni

Awards ~~thank you!