Friday, October 9, 2009

Tips untuk naikkan berat badan..

Ok semua sudah tunjuk gamba posing2 hasil dari minum Usana....memang kagum tengok hasilnya..cepat plak tu..nnt bila berat saya dah naik dan mempunyai masalah utk turun plak..memang saya akan beli produk ni..(cikpid aku tolong promote ni hahaha)

Saya nak mintak tolong ni..saya dah makan banyak2 sejak raya pertama..tapi kenapakan berat tak naik2..sekilo pon tak berubah huhu..saya ade bela hantu raya ke?hahahaha..

dulu pantang byk bende sebab nak diet dan jaga badan...tp skang semua pantang dah langgar..takde berubah pon

ni menu setiap hari sejak habis puasa..

pagi:nasi lemak/mee /meehoon goreng+telur mata+milo/milo ais

tghhari:nasik putih+lauk ayam/ikan/daging+sayur 2 jenis

petang:milo/nescafe+roti 4 keping sapu mentega dan susu pekat maniss..sedapp woo!

malam:brown rice+lauk ayam/telur/daging+sayur

sambil2 tgk tv..makan stok kuih raya/kek raya sebab takde sapa dtg raya umah saya hahaha..

kalau hujung minggu je ade open house dan melantak sampai sakit2 perut..

ade yang suruh ambik supplement..tp nak amik supplement ape?..sila rekemen brandnye yer..

saya nak punggung menjadi montok balik ni..takmo bontot leper!!! hahaha

15 comments:

adianiez AIDA said...

farah. aida pun perlu la suggestion gini. hi hi... boleh la share yek if ada org beri suggestion supplement... tq sebab on kan post gini. hi hi...
(apa rah aku ni!!! tumpang rumah org plak!!!)

yatie chomeyl said...

dulu arwah nenek paksa i makan vitamin C appeton, yg kanak2 punya. alhamdulillah, lepas tu berat naik dengan cun nya. try la..sedap woo

fizamior said...

weh..ni dh mcm menu aku jugak dh nih.. tp aku bkn nk naik berat..nak turun...uwaaaa!!!! eh, try la pakai beautiful..muahahahaha

Manusia said...

dulu ada member kurus benor..
kecik je..dia amik appeton weight gain tue..terus berat badan dia naik..tapi dia still nampak kocik haha

Jiji said...

amik lemak haku!!!!!!!!!!!!!!

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

I mmg makan lebih byk dr hubby..kekadang hubby kata i bela hantu..siap i tak tinggal ambil multivitamin lg tu.

yg hubby begkek tu, badan dia naik-menaik..i lak tak naik, senang turun ada la..

slalu aje wat lawak, jom buat liposuction then transfer kat bontot i. kikikiki...

NisS^ImmEr said...

eh, ko pun nak naikkan berat badan..aku skang pun dlm misi yg sama

ni menu aku plak

pagi (6 30 - 7 30) - milo/susu cmapur oat/cereal with roti 2 keping with tuna, sampai sekolah makan nuget sebijik or 2 bijik

around 10 00-10 30 - nasik/mee/bihun

tghari - nasik lagi

ptg - susu + oat n biskut

dinner - nasik

supper - susu + oat, biskut

(tp kdg2 ada gak yg skip, sbb kdg2 timing lari sbb ada hal tertentu, tp kalau bleh stick on masa makan yg teratur)

aku baru je start pas raya, setakat ni baru naik 3 kilo hehhe, tp tunang aku dah suh menten berat sblm puasa sbb takut baju kawin tak muat..aakkakaka

supplement aku tak amik pun, sbnrnya nak amik weight gain, tp nnt selera mkn mmg bertambah tambah. setakat ni selera makan aku mmg ok je. satu lg aku dgr BComplex pun bagus utk tmbah selera makan. coffee kalau bleh kurangkan sbb dia bleh tingkatkan metabolism

wow, terer plak aku bab2 pemakanan ni, bleh lawan asri tak?

SOHO Mama said...

Sorry la I tak boleh bagi nasihat..sejak ada anak2 ni, asik nak menurunkan berat badan je keja I..haiihhhh...

Kalau lah I yang ikut menu u ni..2 hari je I boleh naik sekurang-kurangnya 1kg ha ha..!

Emm, usana tu apa..?

Cikpid said...

wah2..time kasih psl promote i disini..hahaha

Lady of Leisure said...

i nak tips turun berat lak hehehe..
tips naik berat badan cara i tak susah, makan jer, confirm naik punya. hehe

Elyn said...

aiyak..... igtkan nk bg tips turunkan berat huhu.....

Nurhayati said...

yati plak taknak naikkan badan.. nak kurus hihih

Anonymous said...

kdg2, berat x naik sbb ada masalah lain. mgkn bdn x dpt absorb nutrien tu sume. try la amik something to clean up ur usus 1st. after dat baru mkn supplement lain2.

azzamoro said...

jeles siut. bile la aku nak ade perasaan sebegini rupe..hmm

Farah said...

aida:huhu sama la kite..hehe takpe tumpang pon..

yatie:tp appeton tu utk tambah selera kan? ai selera makan byk!

fiza:beautiful tu ape wei?supplement makan ke?

manusia:oo weight gain yg kena bancuh tu ek..

jiji:bak cikit!!!

mama miya:keh keh keh..siap nak tukar2 lemak tu..ai takde amik multivitamin pon..

nisma:waah byk gak ko melantak niss..

kak millie:usana tu produk untuk menurunkan berat badan..cuba google..byk org rekemen skang!

cikpid:hiks..sama2

lady:dulu i cenggitu jugak..apesal ntah skang ni payah lak nak naik..

elyn:keh keh..tips tu dah lama la ai bagi

yati:hihi..gud lak!

anon:hmm bole terima pakai gak teori awak tu..nak amik ape utk clean up usus tu? ke kena jumpe pakar?

azza:aik ko jgn nak diet2..org pregnant di izinkan makan byk2 hahaha

Awards ~~thank you!