Tuesday, November 17, 2009

11 months

Hallooo!

hari ni saya tolong mama update blog sebab mata mama masih lagi sakit..malam tadi die pergi klinik lain plak mintak ubat lagi power sebab die tak rasa mata die ade perubahan pon dgn ubat klinik sebelom ni...pastu doktor siap bagi mama saya MC untuk 2 hari lagi!
syoknye saya leh guling2 ngan mama lagi 2 hari hehe...

oh ya..mama saya cakap terima kasih pada yang doakan mama saya cepat sembuh...skang ni barula saya nampak mata mama kurang merah sikit..kalau tak saya tengok dah macam pontianak nasib baik rambut tak mengerbang ahahaaha


Okla saya nak update milestone plak k..asik citer pasal mama je..


1. Berat saya dah 9.2 kg! haa badan je kurus tapi berat woo! skang ni mama dah taknak dukung saya..die kate leh patah pinggang..so bab dukung saya ni mama pas kat daddy je..sib baik daddy taf kan!
2.Saya makan bubur nasik 4 mangkuk sehari! banyak kan?..tapi mama saya pelik pegi mane ntah semua yg makan tu..takde pon debab2 hahaha..saya takde bela hantu raya k mama..

3.Mama dah ajar handphone letak kat telinga..sikat untuk sikat rambut..buku untuk baca...kalau dulu saya tak tahu..semua barang tu masuk dalam mulut..patutla tak sedap!
4.Kalau mama malas nak bacakan saya buku..saya baca sendiri tapi saya sorang jela paham ape yang saya sebut tu..takde sapa lagi yang boleh translate.

5.Saya dah boleh berdiri sendiri tanpa pegang apapa tapi kejap jela..dalam 5 saat camtu dah jatuh balik hehe..

6.Gigi dah 6! gigit mama paling besss hehe..sorry mama nak wat cemane gusi gatal sgt!

7.Saya dah boleh sebut "tek" sambil tunjuk kat dada mama saya bile nak susu hehehe..

8.Mama dah ajar saya parts of body...saya baru kenal nose je..tu pon kenkadang saya tunjuk mulut hahaha..

9. Saya masih lagi kuat minum susu dan tidor plg lewat pon pukul 9 mlm...kalau siang hari main tak hengat dunia..kol 7 malam dah zzzzzzz sampaila 7 pagi esoknye.

Saya rasa tu jela kot...nnt kalau mama saya ingat die update lagi..okla dah tgh hari.. nak tolong mama saya masak nasik goreng plak ni...tata!

21 comments:

Cikpid said...

Afif mkn banyak loh..Afieq skang nape ntah dh x mau makan sgt
penat ngejar die makan..huhuhuhu

Lady of Leisure said...

hehe comelnya pandai update sdiri yer..
takpe, takdebab pun ok, yg penting sihat..
:)

Hasliza said...

bagus2..afif kena tolong mama..mama sakit tu

~ As ~ said...

lps ni afif tlg cuci kain, kemas rumah..mama nak tido tu..ahahaha

Elyn said...

wow afif awak pun taf mcm daddy awak la!!!

nieda said...

moga cepat sembuh yer...wah byknya afif makan, bagus..

yatie chomeyl said...

afif bela hantu per afif smp hilang sume lemak2 mu itu? afif lasak kot, sbb tu lemak terus semua burn git hehe

Nurhayati said...

wallawei 4 mangkuk sehari..byk betul.. zara pun tak makan byk camtu.. tapi kenapa zara debab dari afif.. ni takleh jadi ni ..huhuhu

azzamoro said...

sikit lagi pandai cakap "mama nak tetek" keh keh..

pastu jerit kuat2 depan orang...

comel la afif neh..

ezan said...

happy 11 month birthday afif.. xpe la bdn slim.. asalkan sihat & bijak kan3... bagus ni tolong mama.. good boy!

mrsharis said...

Beratnya afiff...9.2kg?? nuha tk tau berapa lak, nuha pun sama cam afif..menten slim.. :)

Drama Mama said...

banyaknya makan!!! tapi apsal kecikkk je afif ni, poo poo banyak ek? hehehe

Lea Shmea said...

haiiii kak faraaaaaahhhh! anak awk sebiji muka awk la. hehehe. comeeeellllsssss.

senioritasara said...

uiii byknye makan....bam bam pipi gembol.so bijak ok afif.geram la aunty.lawak betul tunjuk tek hahahaha.after this afif tlg mama masak, kemas rumah k!hehehehe...bila nak jumpa dia ni

p!nkerton said...

hai afif, jangan lupa ajak kita datang birthday awak bulan depan ye? awak kata nak jumpe kita kan? :">

-athirah

liwaniel said...

comelnye afif...byknye afif makan...bagus2

Farah said...

cikpid:afif pon makan sambil main.

lady:hehe saye tolong mama saya..die sakit mata

liza:tenkiu auntie!lenkali pi bgtau tau

as:hahaha rajin sgtla afif nak wat semua tu

elyn:hahaha taf tang mane la tu?

nieda:aah mmg byk..mule2 tak caya gak..bbsitter die suh tambah bekal

yati:itula lasak satu hal..pastu kalau makan mesti melabur.

yati:hahaha zara debab takpe..comel!

Farah said...

azza:hahaha seram aku tunggu saat itu

ezan:tq auntie!

liya:hahaha berat tulang agaknye

baizurah:aah mmg depan masuk..pastu belakang kuar.

Lea:hehe ye ke..tq!

sara:itulaa jgn dibuat dpn org sudah!

athirah:eh awak mmg ade dlm list awek yang di jemput..jgn risau insyaAllah party on!

liwaniel:tq auntie!

iEfa said...

gudd boy ;-)4 mangkuk yeh bubur..hebat betul ;-)

get well soon sist...huhuhu

Jiey^Mien said...

makin besa, makin obvious afif ni muka cam mama dia..
=)

Intan said...

Afif ckp kat mama, makanan tu byk telah di "burn" coz afif budak yg aktif. Tu yg makan 4 mangkuk tu!

Dah pandai update blog nampak...wah wah.

To mama afif, semoga cepat sembuh ye :)

Awards ~~thank you!