Monday, November 16, 2009

Mata merah berapi!

huhu takbesnye sakit mata...pedih.gatal..mata bengkak macam kena gigit ngan semut api besar je..
pinjam gambar dr en google

mula2 hari sabtu afif yang kena dulu..sebelom bawak die ke klinik saya dah titiskan sikit susu ibu kat mata die..lepas je balik dari klinik terus bagi ubat...alhamdulillah hari ahad mata afif dah elok..tp saya still continue antibiotik sampai habis..takut berjangkit balik.

then hari ahad plak saya tak perasan lagi mata saya da merah pg tu...sempat la ke sunway pyramid beli handphone daddy sebab yang lama dah rosak dan ke charles & keith tangkap kasut sepasang sebab tgh sale hahaha

balik je dari sunway terus ke klinik..dapat ubat dan MC yeay!(sukala kan sebab dpt cuti hehe)

...pagi ni rasa mata belah kanan saya takleh nak bukak lansung..taik mata punye la banyak..adeehh cukup ke MC sehari ni?

Sebagai langkah berjaga2..saya cuci semua cadar,tuala,sarung bantal..gantikan yang baru..tuala pon lepas guna terus basuh..nasib baikla tuala rumah ni byk hahaha...

n then saya avoid touching my own eyes takut infection tu merebak lak..takut daddy lak yang kena..bila berair je mata tu saya lap ngan tissue dan terus cuci tangan.

hopefully esok dah baik...tak selesa lansung rasanye.

16 comments:

mrsharis said...

Sakit mata mmg tak selesa..kalau boleh nk pejam jer

Nurhayati said...

betul2 sakit mata mmg tak selesa.. rasa terhad je penglihatan.. huhu

take care!

ezan said...

sian kat u.. have a good rest & get well soon farah..

Elyn said...

u tak titis susu kat mata sendiri ke farah?? try la....

Lady of Leisure said...

tensen kan sakit mata...
get well soon..

Hasliza said...

cecepat sembuh yer mama afif..:)

yatie chomeyl said...

ooo klu titis susu ibu bila baby dpt conjunctivitis, leh membantu ye? new tips nih..maybe I leh guna kat baby SN bila dia sakit mata nanti

MRS. K said...

ala..kena sakit mata jugak ke?
saya kena hari tu dapat mc 2 minggu...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seksa tol..aku ms raya hari tu..abes satu family kena..
semoga cepat sembuh yer!

Drama Mama said...

erkkk...sakit mata satu hal. nak kena buat laundry banyak plak tu, hehe. i yang baca ni pon dah rasa malas. haha

speedy recovery farah!

atulhani said...

get well soon.. tgh musim sakit mata skang. dak opis sy pun kena..

fizamior said...

cian ko.. get well soon.. eh babe c&k sale ke??

p!nkerton said...

tskkk tak suka kalau kena sakit mata plis, rimas! get well soon ya :)

iEfa said...

huhuh betul2 sgt rimas...saye kene lame..smggu mc..best giler..sbb time tuh kene g outstation...so tkde laa outstation...

if mate tk elok...u better go for specialist...ma infection kene lame sbb slh ubt..ubt mate biase takkan effect klo kene conjuctivitis voirus tuh..kene letak ubt yg ader steroid sikit...

mase family serangkai kene..alhamdulillah hubby sorg tk kene...tp setelah amek precaution smue laa...tdo tkley sebantal...tukar cadar bantal selalu..lap jek gune soft tisu...huhuhuh getwelll soon sist ;-)

sya said...

huh, ramai betul orang kena sakit mata sekarang ni...

take care farah...
kalau gi klinik masa kecik2 dulu, kena inject kat bontot.. :P

Cikpid said...

skang cam musim laa sakit mata..

akak aku anak beranak kene sakit mata tu..wooowwooo..sian dlm uamh pon kene pakai spek itam

Awards ~~thank you!