Wednesday, November 4, 2009

Buat teman..

Ini adik bongsu saya.....umur 7 tahun...lahir semasa umur saya 20 tahun....mase mak saya beranakkan die umur mak saya 42 tahun...fully breastfeed sampai umur 5 tahun...kak fid jangan risau yer gedebi baru 4 hahaha..

adik saya yang sorg ni hitam melekat sikit tapi kami semua mmg macam ni kecik2 itam bila besor baru cerah sikit hahaha..kunun nak lain dari yang lain yang sorg ni mak saya anta ke skolah cina dari tadika lagi...nasib baik die bijak jadi boleh la blend in jugak ngan bebudak cina tu..result periksa pon ok..cuma plannye tahun dpn kena start hantar die tuisyen bahasa cina sebab kureng sikit di situ..takpela saya sendiri kalau ambik bahasa cina pon tak tau lulus ke tak hahaha..

dulu mase die kecik2 org selalu tanye mak saya..ni anak ke cucu ? hahaha mak saya jawab anak laaa..last kopek..buat teman nnt bila yg lain semua dah kawin dan ade anak..hahaha

skang ni kalau balik ke rumah mak saya...diela peneman afif kat sana...tolong jaga..main sama2...rajin die melayan afif so saya mmg dapat berehat dengan sepuasnye kat rumah mak saya hehe

mak usu tiup bubbles..afif tolong pecahkan..

bukan main seronok afif bila mak usu agah...hahaha


21 comments:

fizamior said...

haha si afif tu cam kebingungan nak pecahkan bubbles yg mana 1.. sgt cute okeehh..

MRS. K said...

hehehe...
i pon ada adik kecik
takde la kecik sangat
dah 11 taon
tapi dia jugak la yg main ngan hadif
sanggup abiskan duit simpanan beli mainan and baju utk hadif
kekekeke.. padahal baru darjah 5 tu..abis duit raya die

ezan said...

ezan pun ada adik yg baru umur 12 tahun. skrg kena jd "babysitter" sarah sebab leh teman main sama2... hehehehe...

nieda said...

best afif ada org boleh layan dia...

Lady of Leisure said...

farah...
i anak bongsu...
i kecik lagi...
wakakaka...
:D

Elyn said...

tak sangka u ade adik kecik lagik farah.... tp bgs gak cam u ckp buat peneman mak kalo sume dah kawin heheheh

azzamoro said...

hebat aa bf sampai umur 5 tahun. asyik carik nenen jerk la adik ko neh..hehe

Drama Mama said...

wahhh bestnya ada adik kecik, bole jaga afif eh.

hijauoren said...

laa adik ko tu lahir mase kite dh abis skola eh? aku igtkan mcm die dh ade kat convent mase kite lum klua dr convent lg huhu

isabelle said...

sungguh penting mempunyai maksu yg rajin layan anak kita.hehehe.leh mama relax jap.

tapi i jadi maksu yg xleh diharap (on mrhub's side).mklm la, dah ada anak sendiri...xkuasa nak layan anak org lebih2.

btw, 5tahun????????
mak aiiii...kalo adam pun melarat smpi 5tahun, jenuh le i :P

Hanz said...

Me maksu so me layan nephews & nieces..dah dapat anak sendiri & diaorang dah bujang & anak dara, renggang cikit...tapi turn diaorang lak layan my boys coz itu cousins paling kecik! :D

Hasliza said...

samalaa ngan mak aku n mak mentua aku...dua2 ada anak pompuan yg sekolah rendah lagi..hehe..aku pun suka sebab maksu2 wafiy jaga wafiy..dapatlaa mama rehat2 sesuka hati..

SOHO Mama said...

Your mom sama mcm my MIL..umur 42 tahun dulu beranak anak bongsu. Aihhh I mengandung dan beranak-kan Zuleyka tahun lepas umur 36 tahun pun rasa mcm alahai THANK GOD this is my fourth so dah boleh sgt le tutup kedai kihkihkih..

Nurhayati said...

zara pun ada maksu peneman dia..maksu dia umur 10tahun.. itula kan.. sama soklan tu ada org tanye kat mak n abah yati.. ni anak ke cucu.. masa bawak adik bongsu jalan2 hehe

Dayah said...

bagusla mak ada peneman...mcm arwah mama saya ..dia anak yang ke-3, yg bongsu ke-4 paksu saya lahir bila mama dah 18 tahun...

yatie chomeyl said...

bestlah mak su kalau afif main dgn dia..nak main dgn kakak2 & abg2 beza umur jauh sgt...nasib baik afif leh temankan mak su

MamaDamia a.k.a Haiza said...

cam lebey kurang plak....mak saya lahirkan adik bonsu saya waktu mak saya berumur 43 tahun...power lagi tu...ekeke skang adik saya umur 12 tahun dan dia jugak la merangkap bibik anak saya kalau antar Damia ni kat umah mak saya...bagus kan ader adik kecik ni...hihhii

Intan said...

Ha ha...intan dan adik intan yg last beza umur 12 years. Masa dia kecik kami berdua mmg "musuh"...mana taknya, dah elok2 intan jadi anak yg bongsu tetiba "title" tu melepas...mau tak bengkek!

Pelik kan but lama gak lah spi intan dah kerja baru ok ngan dia, spi la ni jadi yg paling rapat lak kami berdua...ha ha :)

Tabik spring lah ur mom BF for 5 years....akan ku cuba memotivatekan diri utk menyusukan arissa selama itew :)

Ummi Salsabila said...

afif,aufa pun ada mak su mcm awk.mak su kite darjah 3.best kan?suke men2 dgn kite...:p

dulu tibe2 ktorg dpt adik lg.shock abis! xle terime.siap boikot xnk tgk kt spital..huhu.pastu lm2 br syg die..:)

Farah said...

fiza:hahaha mmg pon

mrs k:baik btul adik u!

ezan:hehe sama la kite

nieda:hehe mmg bess..mama die pon senang

lady:keh keh keh.tak abis dgn saya budak kecik lg

elyn:hehehe ramai yg tak tau

azza:aah asyikla bergantung je

baizurah:hehe mmg pon

isabelle:hehe adam ade potensi ke nak bf sampai 5 thn jugak?

mona:hahaha ko dah pernah jumpe kan?

hanz:oo mcm my husband..anak sedara besor2


kak mille:hahah dah tutup kedai ek

liza:hahaha mmg leh rehat sepuasnye

yati:mesti parents u pon muda lagi

dayah:uishh jauhnye jarak

Farah said...

yatie:aah abang atas die beza 10 thn

mama damia:hehe mmg power mak2 kite ni..

intan:hahaha jeles la plak ek ngan adik..okla tu skang dah rapat..waah untungnye arissa kalau dpt bf sampai 5 thn

US:hehe siap boikot tu!

Awards ~~thank you!