Wednesday, November 25, 2009

Cepatnya..

Tak lama lagi dah nak masuk tahun 2010...a few days lagi afif dah nak setahun....huhu cepatnyeee..

cepatnye anak bujang saya membesar...hehe tapi semua orang dok tanye..dah nak setahun nape tak berjalan lagi..hehe lex laa..afif suka merangkak nak wat cemane..merangkak memang laju btul..bila berdiri tak sampai 5 saat dah balik merangkak semula.

skang ni die paling suka main cak-cak..pantang nampak selimut atau kain ke..die tutup la muka/kepala ngan kain tu...pastu gelak sorang2..

kalau jumpa bag..apape la handbag ke bag diapers ke die suka sgt selongkar keluarkan semua barang..agaknye sebab die rasa curious nak tahu ape ade dalam tu..

bila saya suapkan makanan..suka sgt gigit2 sudu tu macam geram..
tgk rambut afif..dah macam einstein..kena potong jugak cepat2 sebab orang asyik tanye ni baby boy ke girl ? orang cakap kening afif macam kena pantis/lukis.huwaa ni anak jantan la..kening cantek tu mmg keturunan mama die kening cantik2 hahahaha

haih..bila dah ade anak ni..anak will come first betul tak?

pernah one day husband saya tanye..

daddy:sekarang ni awak sayang saya lebih ke atau anak lebih?

saya:sayang dua2 la sama rata..hahaha

daddy:eh mane boleh sama..

saya:apesal plak?

daddy:awak kena sayang saya lebih la sebab nanti bila afif dah besar ..dah ade awek/isteri..die lupa dah kat awak..ha nanti awak kena ngadap muka saya jugak..baik awak sayang saya lebih2.

saya:......speechless....

to afif:mama hope afif besar nanti tak sibok nak kejar bontot/boobies anak dara orang k hahahaha kalau nak bawak balik awek tunjuk kat mama..bawak balik yang macam nur amina (cerita nurkasih tu) tau!


24 comments:

MRS. K said...

mama dah letak syarat bakal menantu tu...

atulhani said...

awal gila ko pikir pasal bakal menantu hahaha.. anak baru setahun.. well, saya ada terpk, if ada anak nanti, agak2 suami saya sayang anak lebih dari sayang saya ke? haha awal2 dah pk jeles..

iem said...

haha,lawaklah mama afif nii

lin said...

hehe....eh beg etiqa tu sama cm kt umah kita..mmg letak toys sara dlm tu gak.haha

mrsDudE said...

anak buah aku setahun lebih baru jalan..
dia lagi best, x merangkak.. terus jalan.. tapi sebab dok dalam walker kot.. kurang masa di atas lantai so takde masa nak merangkak..
tapi once dia dah taktih2 tu.. seminggu terus lajuuu jalan.. hehe

kesimpulannya, lain baby lain la kot development nye kan..

Hasliza said...

masa first pic lagi aku dah fikir.."nak bagi komen kata rambut afif dah panjang laa"..then bila aku skroll down,tengok2 ko dah mention pasal rambut afif..hehe..ingat tak yg aku citer pasal rambut wafiy panang dulu..org duk kata girl laa..itu yg aku potong pendek terus..:)..BTW, the same advise go to my little wafiy..tapi tak nak cam nur amina..ntah napa..aku tak berapa suka watak dia..wafiy carik yg mcm mama laa..mama ni menantu yg baik...hahahhaa..agaknya muntah darah kalau mentua aku baca...hahaa

Hanz said...

amboi jauh ke depan mama afif merancang..ekekeke (pssttt..kita pun ader pikir benda tu jugak, hahah)

azzamoro said...

aku pernah cakap ngan abah aku dulu, kalau nak gi mane2 takmo tinggal airyll sbb kesian.

tp abah aku cakap nanti anak dah besar akan tinggalkan kite jugak.

sob sob..

Cikpid said...

sama jek pangai anak ko ngan anak aku..hahah..

x sangka kan diorang dh bsr..

afieq pon lom jalan ag..

yatie chomeyl said...

haha afif br nk msk setahun, u dh fikir pasal menantu

mrsharis said...

mama dah pesan kt nuha bila besar nti jd cam nur aminah..wahahaha

Dayah said...

go slow boy..nanti bila dah berjalan, afif cepat je berlari..takut maknya tak larat kejar... Shukrina pun bjln masa 1 thn 1 bln...

fizamior said...

wahahahahahaha!!!!! lawak2... eh tapi betul jugak tu kan..tapi kitaran dia mmg cam tu la beb.. sekarang ni anak didulukan.. pastu bila anak2 dh beso pjg, dh ade hidup sendiri barulah kita ade masa utk berdua duaan kembali.. mcm mak abah kita sekarang nih..hihi....

p/s: weh, nak menantu mcm nur amina yea??? macam sarah xnk ke?wkakakaka!!!!

Drama Mama said...

ahhh i pon nak yang macam nur amina jugak! hahahha

sueella said...

kalau afif baca entry nih.. mesti dia gelak.. huhu

farah ariff said...

hi!i blog hopping. kebetulan nama kita sama :)
and ke2 anak i pon br je last week 1 year x jalan lagik.
bz merangkak.tatih kejap2 pastu duduk crawl balik.so no worry kita serupa =)

aNnAsUeJiE said...

tak lama lg afif berjln la tu. takpe lmbt sket, die nak merangkak puas2 dulu. ;)

Intan said...

Ha ha...ayat keja bontot/boobies tu yg tak tahan...wakaka!

Intan mmg setuju ngan apa yg ur hubby ckp coz bila diorang dah besar...sllu nya akan "more" to their own family...hu hu...mmg part nie sedih sikit but at least kita ada pasangan kita sendiri sehingga ke akhir hayat bersama...insya'Allah.

Uwaaaa tak nak ckp psl nie lagi lah...sedihhhh sgt2 nih :( Intan mmg tak leh nak pikir lg ttg anak nak kawen nie semua coz terlalu sayang kat dia...kengkadang tu bila hubby ckp psl nie...menitis air mata coz tak leh nak bayangkan akan "berpisah" one day...

Elyn said...

i'allah anak lelaki akan slalu igt mak pak die. opss matik la statement camtu. marah plak blogger yg ade anak pompuan hehehe.

ala farah aii pun slalu faiz tye soklan camtu sebab duk belek anak je. huhuhu

semut-terbersin said...

wah..perbualan yg sama aku ngan hubby aku..aku pon jawab sayang aariz lah lebeh..tp hubby jawab die sayang aku lebeh..and alasan die sama macam asri!aku tak terpk pon, tp die bleh terpk..betulla pemikiran kita(wanita) ni tak sama mcam lelaki!kan?

^wirda^ said...

haha aritu pun aku pun ada terpikir mcm tu.. adakah aku akan jeles or cerewet ngan bakal awek/isteri anak aku?? welll we'll see..hahahhahaha saspen nokk!

oh irfan 9mnth pun baru bleh merangkak sket2..diri2 sket..
gigi pun tadak.. semua bb tak sama kan.. ada cepat ada lambat kan..;)

Ann said...

hahaha.. nak pecah perut baca komen sengsorang.. huhuhu..

Farah said...

mrs k:hahahaha

atul:haha skang ni aku rasa yang jeles adalah laki aku..sebab anak laki ni rapat dengan ibu..kalau anak pompuan rapat ngan bapa.

iem:hehe

lin:keh keh keh..barang free..gunakan sebaik mungkin..takyah beli box dah


aneen:haah btui..lain budak lain dev..yg penting kita pantau jela..kalau lari jauh sgt leh consult paed..tp kalau lambat sikit takde pape insyaAllah

Farah said...

liza:hahahaha mama die tabah dan baik!

aah panjang dah rambut afif tu..die pon naik rimas.

hanz:hehe u ade 2 anak bujang.

azza:huhu aku pon sedey baca komen ko.

cikpid:haah sekejap je kan..hehe takpe agaknye afif ngan afieq nak tunggu setahun baru jalan kot hiks

yatie:hahaha u pon mesti pk untuk baby SN kan?

liya:hahaha kalau camtu..auntie bookla nuha jadi menantu camni :D

dayah:hehe tula kang dah berjalan..tak larat plak nak kejar

fiza:hahaha macam sarah mintak jauh!

yela fiza..skang ni anak je dulu

baizurah:hehehe semua nak yg baik kan mcm nur amina

suella:hahaha mesti2

farah ariff:hehe i ingat td nama u farah afif..hehe haah la..i add link u k!

jie:hahaha habis itam dah lutut die..nasib baik lelaki

intan:hahaha i baca balik pon tergelak sendiri..tp tula kan sedey bila kite pk kan nak berpisah ngan anak ni.

elyn:hahaha i pon asik belek anak je :D

ila:hahaha agaknye husband kite tgk kite dok asik lebehkan anak je..tu yg diorg ckp camtu.

wirda:dun worry wirda..hope irfan akan dapat isteri yang solehah..chewah! hahaha

Ann:hehe i pon gelak sorg2 :D

Awards ~~thank you!