Tuesday, November 24, 2009

Astaghfirullahalazim!

Amboi..amboi..amboi..mentang2la tajuk entry mengumpat...mendadak terus traffic ke blog ni..tak pernah2 komen saya cecah 30 hahahhaa..

terkejut saya sebab hari ni dari pagi asik meeting..baru skang dapat nak bukak blog... siap ade yang call tanye blog mane..sah kepochi habis hahahaha..

hiks..bukanla niat nak mengumpat....cuma sekadar peringatan untuk saya jugak sebenarnye..kalau dah senang esok (skang ni tak senang lagi sob sob sob) janganla saya ni tergolong dalam golongan orang riak dah takbur..mintak jauhla kan.

anak2 saya pon mcm tu nanti insyaAllah..akan saya didik untuk jadi orang yang humble dalam apa jua keadaan...

nnt saya balas komen tu satu2 yer..oh ya pasal entry zakat or tax tu..saya nak ucapkan terima kasih pada semua yang komen..

saya dah ambik borang zakat tu dari HR semalam..lahaii rupe2nye mmg dah lama ade option tu dalam kompeni saya..cuma diorg tak hebahkan je..ape daa..

tapi saya nak jugak ke pusat zakat untuk kira berapa sebenarnye saya dah suami kena bayar..sebab saya tak reti nak kira sendiri...tanye HR dieorg pon tak reti..isk.

nanti bila dah berjaya setelkan hal ni saya akan buat satu entry khas sbg reference..

ok got to go...bos sudah jeling2.

10 comments:

mrsharis said...

hehehe..Astaghfirullah..
istighfar panjang nih.. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

selamat membayar zakat..hiks..ms aku induksi dulu, bos besar Zakat selangor ckp, ada seorang CEO syarikat besar kat selangor tanya dier, apa yang saya dapat kalo bayar zakat ni? en dapat resit..hahahaha..lawak2..

CuppyCakeMommy said...

hehehe..dah namanya pompuan ..umpat dlm blog pun best..heheh..tapi its tru la kan..beli apa yang kita mampu je..

fizamior said...

hahahha...amik ko... eh yg pasal zakat tu pun aku nk tau la..nnt buat 1 entry post pasal tu ekk.. daaaa...

hot mama said...

haha...aku pun kepoci jugak... :D

Hasliza said...

huhu..aku baca tapi tak sempat nak kepochi gak sebab wafiy ajak main..hehe..dah mlm ni baru jenguk blog ko balik

zamnzara said...

farah, sy pn takut2 sgt2 if jd macam org yg farah describekan tu. selalu org ckp, bila gaji besar, kehendak pn besar la. hidup mcm tu susah la nak be content dgn apa yg ada. senantiasa tak cukup.

azzamoro said...

aku lar tu yang call ko nak kepochi.. cesssss....

Drama Mama said...

hah lumrah manusia kalau dengar mengumpat tu lajuuuu ja nak join. hahahaha

Farah said...

liya:hahaha mengucap panjang yer

eliss:hahaha ape ke bodoh CEO tu tanya soklan bangang

mommydamia:hehe kalau mampu mmg tak salah..yang salah bile kite memperlekehkan yang tak mampu..tak baikla kan camtu..

fiza:okeh!

am:hahaha mmg kepochi!

liza:hahaha takpe2

zam:btul zam..jgnla kite jadi mcm tu.

azza:hahaha bukan ko sorg!

baizurah:hahaha tp yela kan umpat2 jugak..di samping tu buatla teladan supaya kite tak tergolong dlm golongan org2 yg riak..chewah!

Awards ~~thank you!