Thursday, November 19, 2009

FTHW?? naaahh maybe not me

Hari ni saya MC lagi! mata dalam proses nak baik..ade sikit lagi merah2...harap2 esok dah leh masuk keje balik.

Boleh meroyan jadinye bila kena kuarantin dalam rumah 4 hari huwaa..saya rasa saya memang tak sesuai la duduk rumah jadi FTHW..not now..maybe anak dah berderet nnt sesuaila..tapi kalau WAHM (working at home mother ) maybe ok..atleast saya sibok jugak reply2 email ke..atau buat proposal dari rumah ke..

habis dah saya mop satu rumah seb baik umah kecik je..membasuh baju..kemas dapur..kemas mainan afif pastu die sepahkan balik ahaha..lepas tu saya dah takde kerje nak wat..afif tgk muka saya..saya tgk muka afif hahaha..afif pon bosan agaknye..sebab terperap je dalam rumah.kalau rumah ade laman leh gak bercucuk tanam..ni tanah pon takde hahaha..

maybe sebab saya ni ligat orangnye..takleh duduk setempat..sama gak cam kerje..kalau suruh pergi site dulu suka btul sebab tak suke terperap dalam opis..tak berjalan rasa otak saya ni..

sian husband saya sebab setiap sejam saya call die tak pon sms ahahaha..sebab bosan tak tau nak borak ngan sapa.

so sepanjang 4 hari,walaupon MC saya balas gak email2 office and i think i can be a good WAHM because I can manage my own time..lagipon saya bukan a TV person so takdela mata tu tgk tv je kan..tv tu untuk cartoon afif dan movie daddy je...yang penting ada INTERNET!

waktu pagi saya peruntukkan masa untuk buat kerja rumah..mandikan afif..bagi makan.
by the time pukul 10 dah leh bukak laptop dan check email dan buat kerja2 opis..
tgh hari masak simple2 je..bagi afif makan lagi..then sambung online balik .
pukul 3 nap kejap dengan afif..then sambung online balik.

key yang penting bagi saya untuk jadi a successful WAHM is time management..kalau tak kerja memang tak siap.

haihh tapi bila masa la plak kan impian nak jadi WAHM tu tercapai..in my dreams je la kot! hahaha

16 comments:

azzamoro said...

farah, mesti dah kemas umah ko. meh aku dtg nak QA... keh keh

Jiey^Mien said...

huhuhu..
sy adalah tersangan sooka jadik housewife!
tak terkejar ngan semua menda nak buat..
:P

yatie chomeyl said...

part afif tgk muka u..and u tgk muka dia tu ...lawak sgguh eheh

anyway, pekerja contoh u nih...duk umah pun leh siapkn kije2 ofis lg *tepuk2x*

Hanz said...

part tengok muka tu memang lawak..bolehlah set plan jadik WAHM lepas ni....

^wirda^ said...

ramai btol kena sakit mata skrg.. doktor kata mmg musim hujan nih penyakit mata senang berjangkit..apsal tah..tak igt..
membe opis aku pun kena arini..tp slamber inplan doc nih tak bg MC..dia kata tak teruk..buduh ke apa doc tu..mata tu bleh berjangkit kot..lgpun mmg merah lah..isk isk nape laa company aku bleh amik doc tu? huhu

isabelle said...

huishh..
xterbayang i kalo dpt jadi FTHM or WAHM.xpernah terfikir.

buat masa ni, xdpt lg la. sbb kalo buka laptop je, atau start je ngadap tesis students...adam pun mula memanjat nak bonbon.

Hasliza said...

ko bayangkan itu lah yg aku rasa..itu yg aku selalu ckp..wafiy pun busan tengok muka aku...hehehe..eh,kalau ko dah tak tau nak buat apa..meh mop umah aku ni sekali..hehehe

Cikpid said...

hahaha..skang ko leh jemput budak yg kata umah ko bersepah tu dtg umah ko..

mcm mana ko online tanpa di ganggu si kenit itu??aku selagi die x tido xleh online sbb die sama sibuk

atulhani said...

ok la tuh, smoga tercapai cita-cita utk jadi wAHM.. eh, seronok per cuti lama2 kan..

Elyn said...

ekeke..... ptt la i updet je blog laju u komen. lupe u tgh MC. tp kan farah aritu masa lps pantang i plan nk jd FTHW, cube la dlm 1 mnth hmmmm tak jalan la. panas buntut ni ha!!

Dayah said...

saya dah lebih setahun tak mc..ritu sakit kepala..buat muka kesian, cakap kat doc peknen, tak larat p keja..tak dpt jugak.. sedih...

arin said...

betul, kalau dok umah tak kisah le WAHM ke apa ke, yang peting kena ada INTERNET yang cargas+laju+line tak tersengguk..:)

puan.farah. said...

hahaha..cuba bayangkan sy hari2 dok umah?
dah la takde anak
memang bosan
tapi malas nk keje
T_T

Drama Mama said...

oh i love being a SAHM. tapi rumah tak kemas2 jugak. penat ber chatting ngn main game ekekekekke

Farah said...

azza:hahaha meh meh dtg..time ni barula segan sikit nak ajak org masuk umah

jiey:hehe kalau saya kat tmpt jiey mmg tak terkejar di buatnye..harap2 jiey dpt jadi FTHW tak lama lg amin..

yati:hahaha mmg bosan..afif pon bosan.

hanz:yela wirda..musim2 ujan ni merebak cepat tul.

isabelle:hahaha sama la kite! blom dpt nak bayang lg

liza:hahaha amboi jauh aku nak pergi mop

cikpid:haha sampai bile2 pon aku taknak kasik budak tu masuk dah..

afif leka tgk tv kenkadang main sorg..tp time menetek ngan makan kena tepat la

atul:cuti mmg bes!

elyn:hahaha mmg tak sesuai la kite ni

dayah:apesal dr tu kejam sgt huhu

arin:ya btul! intenet penting hehe

pn farah:saya doakan semoga awak murah rezeki yer hehe

baizurah:hehe u mmg talented jadi FTHW yg berjaya

Farah said...

hanz:hahaha bila la agaknye tu..idea pon takde nak start biz

Awards ~~thank you!