Monday, November 30, 2009

New moon.

hehe saya dah tengok movie ni!



hari khamis lepas dapat balik awal terus call husband ajak dating tgk wayang malam tu...teringin gak sekali sekala layan movie romantic tangkap leleh kan..selalu kami layan romantic comedy je..opps afif? macam biasala..pos kat mak kejap.

ok saya taknak la komen byk2 nanti jadi spoiler kat peminat2 setia movie ni..

saya rasa this film still does not impress me much seperti mana yang dihebohkan yang ianye sangat hebat...

1. sebab saya tak suke cerita yang sangat lembab...memang buat saya nak tido.

2. hero terlampau hensem dan sangat romantik pastu kapel ngan average girl macam sangat tak masuk akal..hahaha tapi saya tahu ni yang buat ramai orang suka baca siri twilight kan?

3.terlalu banyak aksi tayang six pack sampai buat saye tergelak dalam panggung hahaha serius lawak! especially time jacob nak kesat darah pada dahi bella tu hahaha ok sapa yang dah tgk mungkin paham ape yang saya cakap di sini.

Saya tak pernah baca novel twilight dan saya miss tgk first movie die dulu jadi mungkin saya kurang feel di situ...husband saya plak die dah start tgk dari first movie tp die pon memberikan komen yang sama.. so kesimpulannye kami memang tak sesuai nak layan movie romantic camni hahaha

9 comments:

mrsharis said...

hehe..hang serasi ngan action movie kot farah :p

yatie chomeyl said...

x tgk lg..tgh tggu nk donlod je huhu

Elyn said...

i pun tak pernah tgk movie ni. tp bile tye hubby die ckp cite ni boring sbb asik duk berchium je kekeke..... betui ke??

Hasliza said...

kalau laki aku tengok citer romantik..tertido ko tau..

SOHO Mama said...

Farah, Twilight Saga ni mcm ada 2 team..Team Edward (hero hensem) & Team Jacob (six-pack werewolf). Dua2 pun karakter lain2..u tgk la Twilight..ramai (ehem Team Edward ler ni) yg ckp New Moon pun agak slow..boring sometimes..I rasa New Moon lebih sesuai utk Team Jacob :)

Ermm ni yg I dengar/baca la..I pun BELUM TENGOK lagi kihkih..bz d bz sikit..

Hanz said...

elyn, mana ada dok bercium jer..(ceh marah!he,he..)

Farah, mcm intan supermummy cakap, kena baca novel br blh faham & feel ie. naper byk sgt 6-pack..

masa 1st time me tgk twilight pun, x feel lagi..tgk byk kl br bolh feel, baca buku br blh betul2 faham & feel..
- Peminat tegar Edward Cullen :>

Aida Narina said...

Yang i paling kelakar bila scene after Alice boleh tau in the future yang Bella akan jadi Vampire --> scene Bella and Edward lari2 pakai baju putih di dalam hutan (u perasan tak?). I laugh like hell, abis mat salleh kat sini hissss i, hikhiks. Tapi i enjoy Twilight better than New Moon. Twilight lagi relaxing and jln cerita nya cepat sikit. >_<

Superstar said...

eerr best ke twilight ni? they said worth it kalau tgk yg 1st punya nyer. new moon ni stok tetido2. baik tunggu dvd je gitu...

Farah said...

liya:hmm btul la liya..kalau tgk action movie memang bulat mata

yatie:hehe donlod jela..tgk wayang cam rugi lak

elyn:hahhahaa byk jugakla

liza:tulaa aku pon hampir tertido

kak millie:hahhaha tula i rasa kalau nak paham btul2 kena tgk twilight la atau baca buku die..tp team jacob semua six pack tu!

hanz:tu diaaa..peminat kipas berani mati twilight sudah komen hahaah

aida:haahhh..i pon gelak part tu hahaha..tula i shud tgk dari move twilight la..nak carik balik la dvd die

kak suri:saya pon rasa camtu..saya lak tak baca novel die..so tak feel sgt la kan.

Awards ~~thank you!