Thursday, December 3, 2009

Afif masuk wayang!

Yesterday was daddy's happy hour with his officemate (ok jangan salah sangka yer happy hour bukan yang mabuk2 tu)...hmm selalunye diorg main futsal atau pergi main bowling..but this time tukar angin plak...nak tengok wayang secara berjemaah.

Saya pon sebenarnye sangat malas nak ikut..sebab memikirkan nak kerja lagi pagi ni..pastu takkan nak hanta afif kat rumah kat klang plak..n then ambik balik kol bape nak balik?
..pastu stok susu cukup2 je ade untuk hantar ke rumah bbsitter dan malas nak pam lagi..ahhh leceh la!

tapi daddy paksa gak kitorg ikut...daddy cakap follow the flow je la..kalau afif nangis kita kuar la..eleeh yela tu die nak kluar hahahaha

so bergerak la kami ke sunway pyramid untuk menonton filem Ninja Assassin!


ok afif..mama mintak maaf..cerita ni memang takdela best sgt (warning to anyone yang mabuk darah..jangan tengok movie ni boleh pengsan sebab every scene tayang darah je!)..tp mama nak afif ingat ni la 1st time mama bawak masuk afif tengok wayang hahahha..and u not even 1 year pon! mama dulu 1st tengok wayang masa darjah 2 tengok movie Ninja Turle tau!

At first,kami ingat afif akan tidor dalam kereta..so senang la sampai je panggung wayang nanti die dah zzzzz...tapi mata budak kecik tu cerah la plak!

masuk je wayang..die dah terlebih excited sebab tempat baru agaknye..die tak pernah tengok..mata bulat je tengok surrounding..tengok lampu..tengok screen besar..ok takpela die takde buat bunyik lagi.

elok je movie start..die ajak berborak la plak..jari tunjuk2 kat screen pastu kejap2 tegur orang yang duduk seat belakang..alalalala anakku..ni bukan kenduri kawin ko nak tegur2 orang..jenuh saya sumbat dengan nenen..die taknak!

saya tak sedap la kan..menganggu orang lain tengok wayang..so saya pon bawak kluar afif kejap dengan tujuan untuk BF dan tidorkan die dulu..fuh nasib baik jumpa satu port baik punye kat luar cinema dan saya berjaya tidorkan afif...tak lama lepas tu daddy pon kuar..takut anak bini die ilang plak kang hahaha

elok je afif lena terus saya masuk balik cinema dan sambung tengok movie td..dalam masa yang sama berjaga2 la jugak kan takut afif jaga balik dengan bunyik2 bising tu..

Alhamdulillah..afif tak jaga pon sampai la movie habis! tapi lenguh gak la lengan saya ni sebab statik satu position kan..kang saya gerak lebih2 takut die jaga plak.

uishh ..ok gak ek bawak anak pegi wayang..tapi takleh amalkan selalu la..kalau movie tak berapa best takdela rase rugi sangat termiss tengok some part of the movie kan..lagi satu kena make sure afif tidor la..kalau die jaga..mulut die bising nak tegur semua orang.

tapi tula cara hidup kami ni...kalau nak ikutkan betul2..kami sebenarnye takde masa sangat nak spend time together-gether..daddy kerja 6 hari seminggu..pergi kerja pagi balik tengah malam..public holiday tak cuti plak tu...selalu jugakla saya majuk sebab kena tinggal berdua je kat umah hahahha..tapi nak wat cemane kan redha jela dah suami dapat kerja camtu..so this is one of our way to spend time dengan follow daddy berhappy hour bersama opismate atau kadang2 lepak di opis daddy..kalau saya nak pk pasal leceh ke hape..memang susah la kan.


p/s: thanks am ...siap sms saya nak bagitau saya menang contest “Why I wish to have a portraiture session with TRIPLETSplusONE”...alhamdulillah rezeki afif :D



21 comments:

azzamoro said...

farah.. aku pun tak pernah bwk airyll lagi masuk cinema... baru nak test masa alan& the chipmunk nnti.. huhu

semut-terbersin said...

biar betul ko bawak? wah! bleh ek masuk? huwa huwa huwa..tp afif senang nak ditidokan..anak aku melekap la berjam2, kalo dah mata bolat, takde nye die nak tido..bezznye ko!
oh citer ni macam title game yg daous main aritu je..
isk aku click kat link tu, ko salah link ke?

Drama Mama said...

wahh masuk wayang dah! irfan ni pun belum pernah, baik lak afif tak melalak kan. good boy!

Cikpid said...

Afif behave eh tgk wayang..

Aku rs kalo Afieq x leh camtu sbb die kalo nk tido duk mngamuk2 dulu..muahahha..n dhlaa afieq tu suara kuat..kalo menjerit..haa..kecoh

eShoppe said...

Bagusnye si Afif kalau slalunye aku tgk baby mesti xbole tdo dgn bunyi bising..

Jiji said...

Aku kena try ni ehehehe@!~

hot mama said...

tu yg aku terkejut gile ko bgtau tgk wayang bawak afif... syira pun blom lg tgk wayang...bleh try la pasni :D

congrats menang contest triplets+1!!!

isabelle said...

u try la bwk dia tgk Princess Frog yg baru start tyg arini.he'll like it, as adam liked the animated Cloudy With a chance of Meatballs aritu.
buntang mata, siap chuckle sambil tutup mulut lg. sib baek dia x mintak mama belikan TV besar tu :P

fuiyo! u menang ekk? tahniah ye.

yatie chomeyl said...

i selalu komplen bila hubby tdo awal sbb rs mcm x spent byk masa dgni * baby SN tp bila baca apa u tulis tu, wat i rs bersyukur i leh spent more time with hubby more than u do.

congrates menang contest tu

^wirda^ said...

wei ko masuk wayang gold class ke wayang biase tu?
dorang bg ek?
aku n hubby nk pegi tgk..tp dulu ada la kazen nk menjaga kejap bila kami pi dating..tp kadang2 dorang bz..tak terpegi la kami pun..huhuhu

ezan said...

wah bestnya afif dah tgk wayang... budak2 zaman sekarang.. hehehe...

tp ok la afif good boy leh tdo kalo sraah.. sure tahan mata sampai berair sebab nak tgk org.. tu yang xberani lagi nk bwk walaupun mummy & daddy dia dah gian giler nk tgk movie ni.. :P

congrate to afif too.. jom join sekali potraiture session nak? combine.. sure lagi meriah :P

fizamior said...

wah afif!! advance gitew!!! hahaha... bagus2...bagus ko train dia dari kecik..

CuppyCakeMommy said...

wahh..dapat juga g tgk movie neh..saya ni dah dekat setahun tak jejak kaki kesana..

mummy_adam said...

wah, baik nyer afif.. xberani bt lagi, takut adam p round2 kat wayang tu plak..kalau cite kartun maybe bley cuba kot.

Elyn said...

i pun tak pernah try sebab wafiq peramah tegur orang. siap nak bersalam bagai. nnt kene gak try ni!!

Farah said...

azza:test jgn tak test..harap2 berjaya hingga ke akhir muvie

ila:haah ila! hehe

boleh2.. ramai je yg bawak masuk baby tp yg dah tido la..kalau lom tido susah skit sebab bunyik bising..ko make sure aariz tido dulu la camtu..cam afif ni kalau dah tido die memang tak sedar dah ape jd.

eh aah la aku salah link hahaha ok dah btulkan.thanks!

baizurah:die tak melalak tp mulut die bising la berckp sorang2..tu yg i kuar jap tidorkan dulu

cikpid:afif sebelom tido..mulut die bising macam orang mabuk hahaha..

ida:haaaa..ni ko kena menuntut ilmu nanti..ade caranye..tp kena start awal la dr die lahir.

jiji:gud lak babe!

am:hahahaha aku pon last minit decide nak pegi..tu la angkut jela skali..redah je nasib baik ok.

isabelle:kalau besar adam tu seronok la dah paham ape kite cakap..ni besar afif..ape pon trak paham lagi hahahaa...

thanks!

yatie:uishh syukur sangat2 kalau dapat suami yang kerjanye kol 9-5..lepas kerja leh lepak sama2...cam kami ni berlumba2 nak carik masa sesuai untuk dating hahaha..tp tula cabaran rumah tangga kami..alhamdulillah setakat ni boleh la cope dengan kebizian daddy afif tu.

wirda:wayang kelas biasa saja..gold class kalau ade org sponsor leh gak hahahha

diorg bagi tp make sure baby tak melalak la..ko pon tak sedap plak nanti kan..kalau baby kecik lagi sesuai sebab die tido je..aku tgk semalam ade je yang bawak baby kecik2 lagi..tp berselimut bagai la kan..sejuk!

Farah said...

ezan:hahhaha kami ni belasah je..main redah..risau gak..tp tula lepas ni kalau nak bawak kena make sure die tido dulu kalau tak peramah gak menegur org.

tahniah untuk ezan juga!

fiza:hahaha aku train tido dalam keadaan bising tu memang berguna.

cuppycakemommy:hehe selalunye kami hantar rumah mak..tp semalam memang redah jela..daddy afif ni kaki movie..kalau mase takde anak dulu tetiap minggu tgk wayang..i layankan je hahaha

ena:hahaha itula i risau jugak takut afif taknak duduk diam..tp i rasa kalau nak bawak next time kena pergi yg midnight so die tido lena.

elyn:amboi wafiq ade bakat jadi YB tu hahaha

sya said...

entah bila nak bawak darwisy gi panggung... tak berani lagi laa..
tengah plan2 nak ke panggung dgn husband next week...
tak tau lah nak bawak si kecik ni ke tak.. nak tinggal, tak sampai hati.. huhu

Lady of Leisure said...

haha.. teringat first time i tgk wayang.. my parents bawak masa tu umur tak sampai 10 tahun.. tau tak tgk citer apa? citer hindustan wakaka...

Nurhayati said...

wah Afif tgk wayang!!!
kitaorg blom pernah lagi bawak zara. takut dia cranky lak pastu wat wayang dlm tu huhuhu

weh congrats yer menang contest..=)

Jiey^Mien said...

ari tu dh confident dh nk bwk ian tgk a Christmas carol, skali selsema n batuk sampai la ni..
takkan nk bwk masuk cinema yg sejuk beraircond gak..
huhuhuhu..
ian tak sporting!

Awards ~~thank you!