Friday, December 4, 2009

December means Holiday!

December memang masa untuk menghabiskan sakit baki cuti yang sedia ada...saya malas nak carry fwd cuti ke tahun depan sebab tak byk dah pon...lgpon banyak important event di bulan december ni dan saya sangat2 tak sabar nak celebrate tarikh2 penting tu!

1. Birthday afif!


ok sampai hari ni tak decide lagi nak buat bila? di mana?kek yang macam mane? hahaha takpe relax2.. celebration pasti ada..kecik atau besar tak kisah la..janji celebrate!

2. Our 2nd Wedding Anniversarry!

Weheee..sudah 2 tahun! Alhamdulillah kami berjaya mengharungi cabaran berumah tangga bersama selama 2 tahun.

fuh!bukan senang tu.. walaupon dah couple hampir 7 tahun sebelom kawin tapi time couple lain ok..kawin ni sangat la lain..for us,lepas kawin dan tambah2 ade anak plak..our relationship become so much better ! we built our trust, more tolak ansur..and suprisingly we miss each other more than we do before we were married!

And that make us appreciate every second that we have together.

yela kan..commitment kerja lagi especially husband yang superbusy...
dulu mase couple asyik berkepit je! pegi kelas sama2..pergi makan sama2...studi sama2 kat dpn library tu sampai pagi..rajin la kunun hahahaha

tanye la sapa2 budak MMU my batch dulu..kalau ade Asri mesti ade Farah menyibok gak kat situ hahahha

ok enuff talking about our relationship nanti kang muntah lak reader2 blog ni.

3. My 27th birthday!

Umur dah 27....anak dah satu..ahak! ok ok tak kisah la umur tu..janji hati sentiasa muda hahahhaa

hmm semalam dapat suprise dari daddy..ingatkan advance birthday present ke..hihih nasib baik bukan (nampak sangat megharapkan hadiah lain hahahaha)

rupenye2 die perasan compact powder saya dah nak abis..die belikan refill..kang tak cun lak muka bini die nak kuar dating dengan dia nanti hahaha..thanks abang!


4. SIL wedding!

ok yang ni pon saya excited jugak..skarang ni lebih kerap call MIL tanya macammane persedian untuk wedding tu..yela saya duduk jauh..kalau dekat boleh saya singgah hari2 rumah MIL saya tolong ape yang patut..dah la saya sponsor cupcake je untuk doorgift hahahahaha...sorry ida..kakak ipar kamu ni tak kaya..tak dapat la nak sponsor byk2..nak tolong2 jauh lak tu.

seriously saya memang sangat suka tolong2 untuk majlis kawin ni..especially bab2 hias hantaran ke..doorgift ke..tolong hias bilik pengantin ke..pelamin ke...haa..kalau suruh bab tu mesti saya laju..kalau bab masak2 toksahla..kang tak sedap lak lauk2 tu hahaha....sebab tu saya tak sabar nak balik terengganu ni..hahaha excited plak..sekali balik2 semua dah siap uhuhuh..



Nak berholiday ke tempat peranginan terpaksa di tunda la nampaknye..takpelaa balik kampung pon kira bercuti jugak kan!



16 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lagi 3 tahun kita dah nak masuk 30an kan..huhuhu

aku bulan 1 ni nak pk hadiah apa la plak nk bg my hubby..tensen nyer..

Jiey^Mien said...

Wahhh banyaknya big event..
=)

Cikpid said...

byknye agenda n hari2 penting bulan dec..

yang penting anak kita lahir bulan sama..
aku nye perancangan baut besday afieq ngan family kat PD pon cancel sbb ade hal..huhuhuhu..

NisS^ImmEr said...

wah2 bulan december ni nampaknya byk gud things happen.

farah, tanye skit. mcm mana ko bleh buat asri perasan compact powder ko abis? siap tolong belikan lg..bagus la asri

Farah said...

eliss:uhuk tak lama dah tu..ni pon rasa kejap je dah 27 hahaha

orang lelaki memang susah nak carik hadiah..aku pon selalu tensen

jiey:hahaha duit pon byk nak pakai!

cikpid:ye ke pid..kitorg plan nak buat kat umah mak aku kat klang je kot..senang ramai yg tolong! hahaha

nisma:hahahaha aku jawab dalam entry berikutnye yer..tp jenis ape yang die nak beli die leh tahu sebab MAC key in data pembeli sekali dengan barang ape yang dibeli...so asri cuma bagi no ic aku jela sebab compact powder tu aku dah byk kali beli.

Lady of Leisure said...

wow ramai betul yg ada big event bulan 12 ni kan...
hope semua berjalan lancar...
holiday bebila pun boleh...
balik kpg pun mcm holiday juga..
location tak penting.. yg penting spend time bersama..

Elyn said...

ko ckp pasal bday... bln depan aku bertambah umur lagik!! hehehe

wei mntk sikit bedak MAC... aku nyer pun dh abisss

fizamior said...

whoaaaaaaaaa!!!! baiknye laki ko nk belikn refilll... kalo laki haku jgn harap laaaa... gi la beli sendiri!!!! huksss....

unlisted_one said...

wah,..congrats ya..bln yg bz nih..hehe, eh,..Afif pun lahir dec jgk ye, same dgn my baby.

5577 said...

haaa.. bday afif.. cepat order kek ngan i.. (bukan paksa, tp ayat advertisement..haha..sila abaikan)

farah pun 27 ke.. sama la kite.. :) haha.. dh nak tua kan? haihss..

baik nye hubby farah siap belikan tambah lagi.. one jgn la hrp kan bab2 tu.. :P

anyways.. take care!
have a nice weekend!

MeL said...

wah tripple celebration la ni! besh2..jgn lupa jemput bday nnti hehe (muka xmalu tol i nih)

yatie chomeyl said...

wah, sebaya lah kita..happy 27th bday 2 u... mesti dpt hadiah best dr hubby nanti ;)

senioritasara said...

same age la kita.27 with 1 baby.tapi tetap maintain ehehehehe.....bestnye mcm2 celebration.bila nak buat bday party afif?nak joinnnnnnnnnnnnnnnn

MamaDamia a.k.a Haiza said...

kena wat satu entry lagi lepas ni"Cara-cara nak suruh hubby belikan refill compact powder"....hahaha seyes prihatin ur hubby....best giler..cik abang saya punya besdayy harini...5 december and sama gak 27 tahun...hihihi

Nurhayati said...

wah fully house hihih
mmg tiap bulan 12 tu holiday month.. keje pun malas dah.

Dayah said...

byknya big event Dec ni..Mama leh celebrate dgn Afif sekali la ye..2-1 birthday party..

Awards ~~thank you!