Thursday, December 31, 2009

Bye bye 2009

Ape azam tahun 2010 anda?

saya?

ermm ok macam baru nak pk je hahaha..takdela..azam yang paling besar untuk 2010 ialah untuk belajar menyimpan duit dengan lebih baik..azam2 yang lain tu mcm biasa je..nak pergi holiday laa..nak itu la..nak inila..bla..bla..bla

anyway, 2009 was a great year for us!

afif dah setahun..our marriage dah 2 tahun..eventho tak banyak pergi holiday tahun ni..but that's ok..anggap je takde rezeki..tahun depan kalau panjang umur dan ade rezeki boleh la pergi..we still happy with what we have done for this year.

dari segi financial plak..saye dah berjaya mensettlekan a few hutang2 saya..tinggal sikit je lagi * sangat2 happy* no more credit card for me..semua sudah potong!potong!potong! yer saya sudah potong kad saya kepada 2 dengan gunting.ops ade satu je lagi tinggal incase for emergency/nak guna bila ke oversea..lagipon sangat sayang nak potong sebab itu adalah goldcard hahahaha boleh?
yes ! my aim now just to use cash bila berbelanja..and we have doing that since middle of this year.oh tentunye saya tak mahu menanggung hutang sampai ke tua kan..so we must start now..get rid of bad debts like credit card debt dan tentu sekali saya taknak rase tercekik setiap bulan dengan menambah hutang yang sedia ada.fuuh lega rasanya.

dari segi relationship with my family..especially my husband..it's getting better..biasala kan..kadang2 ade satu keadaan di mane tiba2 anda mengalami comunnication breakdown with your soulmate..tapi alhamdulillah..we realize it before it getting worse..bila masing2 bz dan pulang ke rumah dalam keadaan letih..tentulah emosi je yang mengawal kita kan..time tula rasa macam nak marah orang je hahaha.

how we manage to get back on track? hahaha saya nak share tapi kang blog ni kena cop xxx rated plak..saya bagi hint la sikit..yang penting ialah layanan towards each other..layanan dari segi percakapan,sentuhan plus dun forget to add in some fun in your relationship (fun yang macam mane ni kena kreatif la sikit hahaha)...kadang2 kita terlupa dengan this tiny tiny little things..like nada suara kita..bila letih kite tak perasan yang pitch menjadi agak tinggi sedikit hahaha tu semua boleh buat jadi sebab nak bergaduh.

saya rasa ni situasi yang common especially untuk pasangan yang baru mempunyai cahayamata sebab masih lagi belom dapat adapt dengan life yang baru..but then lama2 ok..we learn how to enjoy our moments together in our own way.Now we are more happy than we ever imagine!hehe sape kate ada anak takleh nak berpoya2 bersama suami haa?

ok ok ape yang saya sudah melalut ni..mentang2 la tgh takde keje.

kepada kawan2 blogger,silent reader dan follower blog ni saya nak ucapkan selamat tahun baru!

semoga tuhan permudahkan perjalanan hidup kita untuk hari2 yang mendatang..amin.


25 comments:

^wirda^ said...

selamat thn baru beb!
semoga thn depan hutang2 aku pun makin kurang..huhu

Anasfadilah said...

guna kad bila emergency saja,mari kita belanja sekadar yg mampu saja :D

happy new year utk farah sekeluarga,chomellah afif untuk negara :)

Elyn said...

hiks farah thanks ek sharing cite tu... bule i try nanti ekekeek

happy new year!!

semut-terbersin said...

tetibe aku macam masuk blog pakar motivasi plak! ceywah farah! bleh ni ko jadik pakar motivasi!serius..ayat ko tu..sungguh ayat pakar motivasi..

oh aku pon dah potong card2 aku semua..tinggai satu je..marilah kita berjimat cermat!selamat thn baru juga!

mrsharis said...

Wahh..masing2 dah buat entry pasal azam baru ni.. saya pun kena pasang azam gak ni

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Selamat tahun baru buat Farah sekeluarga...moga kehidupan kita semua bertambah bahagia n ceria tuk hari-hari akan datang...cewahhh

MRS. K said...

selamat taon baru

Cikpid said...

selamat tahun baru..

aku mmg takde kredit kad.. ;) laki x bagi sbb die tau kalo aku ade kad..tgk handbag pon leh jadi emergency :)

Hanz said...

Happy New Year to both of you & sekali untuk si-kecik tu yer...May u achieve your 2010 azam & bless to all of us! :D

ezan said...

happy new year! hope for a better year in 2010!

Lady of Leisure said...

selamat tahun baru untuk farah sekeluarga..

eiNa said...

epi new year Farah.. hahaa bagus tip2 tuh.. bleh prektik jugak.. =)

y....a.....n said...

aku ada 1 cc je
guna time nak gi travel or beli barang,beli tiket flight
sbb nak kutip point.
lepas beli then gi bank trus bank in duit yg guna tue :D

kene guna secara bijak ar
kalau tak mmg tempting je nak beli barang2...
aku nye style
dah ader duit utk beli
swipe card
then gi bayar
sbb kengkadang nak bawak duit secara byk agak bahaya gak ar

senioritasara said...

betul2.semoga hutang2 i pon kurang tahun depan.ehehehe.esp ptptn.nways happy new year.tahun depan project dptkan adik for afif eh ehehehe

fizamior said...

hepi new year farah!!! semoga kita sama2 dpt mencapai azam baru kita tu..hahaha...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun nak jadi isteri yang baik jugak!

nway,
selamat tahun baru!
semoga tahun 2010 lebih indah !

isabelle said...

i tgh bygkan u buat sesi memujuk tu. hahaha.

anyway, u r right. with the little monster, we moms could also turn into a monster. but as they grow cheekier and chattier... masa tu dah senang sikit.
but then, maybe the 2nd baby pulak coming your way. so the cycle goes round and round again.

p/s: happy new year! countdown mana?

sya said...

selamat tahun baru farah...
belum pernah ada kad kredit lagi.. cukup la dengan hutang ptptn dengan keta dulu.. huhu...

ibu2 ni, garang yang penyayang tak pe.. hihi

aNnAsUeJiE said...

happy new year!! ;D

Drama Mama said...

happy new year farah. may all your wish come true!

ermmm tetiba teringin nak tengok cita home alone bila teringat new year, bole tak? hahaha

lily lotus said...

happy new year :)

I am Chipfida... said...

hepi new year fara!! ade new baby tak thn ni?? hehe..

Jiey^Mien said...

happy new year farah..
kalau takde aral, insyaAllah kami smpi befday Afif nnt..
=)

SOHO Mama said...

I slalu berpoya2 dgn suami..hehee..tapi of course la ada "asam garam" nya. Bukan la 24/7 smooth sailing.
Ingatkan nak dtg bday si kenit. Tapi Armand demam! Still panas lagi dia nih. Lain kali kita jumpa eh :)

Anonymous said...

mentioned the majority of people reimburse their particular funds on time together with while not penalties
A number one arrears nonprofit charities plans the numerous people embracing these just for assist about cash advance credit card debts to twice this. debts charitable organisation affirms close to buy all the quick, great appeal loans this coming year. A charity claims 3 years backwards the quantity of customers using them ended up being small.
pożyczka bez bik lublin
szybkie kredyty na telefon
kredyt przez internet 3d
kredyty chwilówki forum
szybkie kredyty bez bik przez internet

http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://szybkapozyczka24.info.pl
http://pozyczkanadowod24.com.pl

Awards ~~thank you!