Thursday, December 10, 2009

Cepat laaaa tak sabar nak cuti ni..


haihh..takde mood nak kerja!next week saya akan start bercuti dari 15hb sampai 22 hb! yeeaaahh!tak sabar rasanyee...

tapi sebelom balik terengganu banyak bende yang saya kena settlekan dulu ...buat list ni untuk ingatkan diri sendiri

1. On 15th kena bawak afif ke klinik untuk injection 12 bulan.

haha saya tak pernah hafal ape nama injection yang afif kena amik...harap2 afif tak demam la..

2.Tukar tayar kereta depan..bulan lepas tayar belakang hahaha.. next month budget servis lak!
ade2 jela ko kereta nak ngabiskan duit aku!

3. cuci kereta! hahaha tapi cam rugi lak nak cuci kereta balik ganu sebab nanti mesti terlanggar taik lembu gak kat jalan..balik sini la baru cuci.

4. Jangan lupa ambik muffin untuk doorgift wedding tu nanti and bawak balik cadar pengantin.
isk mane lak saya nak sumbat 500 bijik muffin tu dalam kereta nanti..harap2 muat la.

5. Rembat sepasang baju kurung kat SACC Mall..haa bila nak pergi ni?? isk isk time2 ni la baru teringat tak beli baju kurung lagi..nak tempah dah jadi fobia akibat baju raya tak siap hari tu..

6. Rebonding and get a new haircut! hahaha rambut belah atas dah jadi macam dawai kokot..dah memang time die pon..lepas 6 bulan memang kena buat balik..and dah rimas berambut panjang..sudah tiba masanye potong pendek!

7. Rembat eyeliner dan lipstick baru..kat mane2 la yg rase berkenan.

fuhh..sempat ke nak buat semua ni?

harap2 saya tak kelam kabut sangat sebab pastu nak kena drive balik kampung dan perlukan rehat yang cukup.

pic source from google

15 comments:

isabelle said...

wahhh..mcm2 aktiviti dah susun.bestnya.

i have had a new hair cut baru ni. best betul...it makes me feel good. (i should blog about it)

Hasliza said...

banyak betul menda nak buat ni n semuanya memerlukan duit..huhu..duit ni cepat betul abis kan..lagi difikir..lagi cepat abis..

Lady of Leisure said...

part rebonding tu i like....
i pun tgh gtunggu 6 bulan ni untuk nak buat rebonding... hihih...
skrg 4 bulan.. dua bulan lagi boleh la wat rebonding eheks..

~ As ~ said...

terengganu gak eh...baru last 2 weeks dari sana raya haji, kg hubby...
best cuti, mood keja pun jg ilang..

Cikpid said...

wah..balik ganu yer farah?

seb baik ko cakap psl injection Afif..nk ltk as reminder laa..lupe aku

azzamoro said...

waqh..melecun la ko time kenduri adik ipar ko nanti..hehe

Jiey^Mien said...

byknya aktiviti..
have funnn..
=)

Hanz said...

jelesnyer cuti2 malaysia...

farah, lepas inject Afif tu, trus kasi ubat demam walau dia x demam..tips x kasi demam lepas inject. it works to my boys time injection.. :>

Ibumuadz said...

awak trganu kat mane? saya kat Bukit Payong..23hb ni balik sana.. :)

Fid said...

saya tak sabar nak cuti esok ahhaahaa
best tul bln ni seminggu 4 ari ja kerja tippee

fiza said...

Bestnya nak bercuti panjang (^_^). Saya plak tak bley nak cuti, sbb cuti dah habis ☺☺☺

Berhati hati di jalan raya, smoga slamat pergi dan balik ☺☺☺

Elyn said...

farah cantik header baru... "farah" buatkan ek??

MeL said...

wah bagus ada list ni, settlekan satu2 k. i pn nak buat rebonding ni, rambut da xgugur bolelah nk wat kasi kemas sket kn..

yatie chomeyl said...

wah planning penuh...lama nya cuti, mesti x berupdate blog nih nanti..apa2 pon, have fun with what u r going 2 do ;)

Farah said...

isabelle:aah apesal tak share..kena buat satu entry tu hehe

liza:hahaha tula macam air..tp alhamdulillah la time2 nak pakai duit banyak ni rezeki murah..kalau tak jenuh jugak la nak korek mane.

lady:hehe memang seronok buat rebonding kan!

As:aah saya pon suka balik sana..tenang je rasa :D

cikpid:hehe aku pon hampir2 lupe gak.

azza:hahaha takdela melecun yang penting senonohla sikit mak mentua tgk

jiey:hehe memang banyak ni.harap2 sempat

hanz:thanks hanz! akan i praktikkan :D

nurul:akak kat kuala berang laa.tau bukit payung tu on the way nak ke bandar kan?


fid:alalala kami kl tak cuti la

fiza:thanks fiza!

elyn:hahaha mekasih...aah!

mel:aah i pon dah kurang gugur rambut..ok la tu

yatie:jangan risau..berukband kan ade hahaha..blog wajib update!

Awards ~~thank you!