Monday, December 7, 2009

Macam2 afif

tak tau nak letak tajuk ape...entry kali ni banyak gambar anak bujang saya...sebab lama dah gambar2 ni terperuk dalam kamera sejak raya haji yang lepas..hari ni baru dapat peluang nak transfer dalam laptop.

A few days lagi afif dah nak setahun..eii makin nak setahun ni..macam2 perangai kluar..

Afif kan..memang tak heran tau mainan2 yang kita belikan untuk die..die heran kejap jela..kalau bagi 2 ,3 hari mainan yang sama balik..sah2 die campak je..



mainan yang sekotak (kotak itam) kat belakang die tu sikit pon die tak pandang!

pastu die carik bende lain yang die boleh main..apape jela..kalau jumpa kunci pon..kuncila jadi bahan mainan..

kunun jadi macam gajah la ni..ade belalai.
ni rambut baru afif..kami potong sendiri masa raya haji..baru la nampak cam baby boy..kalau tak orang asik tanye ni boy ke gurl?haih penat mama nak jawab hahaha

masih lagi tak berubah..kalau masuk kereta je..mesti tido!..ok mama akan make sure afif dapat carseat baru k..sian anak mama dah muat2 je duduk dalam carseat ni.

ni gamba latest..semalam pergi birthday party anak kawan daddy kat puchong..jenuh nak suruh die pakai hat tu..


ahaa..yg kat bawah ni..sandal baru afif..daddy belikan kat pasar malam semalam...10 hinggit je!

lepas ni jangan rembat kasut alisha (sorg lagi budak yang bbsitter afif jaga) k!..malu la pakai sandal ben10 orang tau.

selamat hari isnin everyone! aihh malas tul nak keje hari ni.


20 comments:

mrsharis said...

wheeee..dah nak setahun dah budak bam-bam ni. Nuha dah selamat dah setahun..same la, tak tau gak nk wat bila & di mana..

Bila nk jumpa lagi pun tak tau yer afif..

Lady of Leisure said...

haha comelnya kasut dia..

Cikpid said...

dh besar anak bujang kite ek Farah..

sama laa perangai cam Afieq..menan beli die layan sekejap jek..hahaha

mancet said...

alalala comel nya afif isap kunci ye hahaha..samela anak aku pon gitu,asek kene cmpak menan je kasi die tgk,tskkk..
muke afif mmg combination of farah and asri! :D

iedaLUVsham said...

ekekek!!! tapi bdk2 mmg camtuh, beli brg main, mainnyer 2-3 jerk, kalo xbeli plak kesian..minda plak xberkembang, kite yg makpak yg pening, hehheh!!!

Jiji said...

wahhhhhhhhhhhhhh anak aku pon lagi berapa hari je nak setahun sedehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh@!~ (campor excited) sedeh pasal dah takbleh pelok muat muat dah

isabelle said...

wah..dah besar si domok ni.mcm2 gelagat dia.
sok2 bila lg besar, terasa rindu lak masa dia kecik.

isabelle said...

wah..dah besar si domok ni.mcm2 gelagat dia.
sok2 bila lg besar, terasa rindu lak masa dia kecik.

yatie chomeyl said...

comeynye sandal afif..

lin said...

klu afif lak suka gigit kunci camtu..sara lak suke gigit gelas plastik tu pastu 'gonggong' ke sana sini..dhla gelas tu tutup mata dia..tehuyung hayang bejalan..lawak sungguhla diorg ni.

Elyn said...

kejap je dh nk 1 thn!! kunci tu memang pebret toys dierang kot farah sebab wafiq pun sampai skang gile main kunci!!

mummy_adam said...

comey nyer afiq, mcm2 ragam..sekjap jer dh besar, dulu jumpa kecik lg :)

sama lah ngan adam jugak.. pantang nampak or dgr bunyi kunci.. cepat jer diaorg nie..

nieda said...

sama mcm Humaira, belilah mainan apa2 pun, remote astro tetap pujaan hatinya..hehe

Jiey^Mien said...

owh entri yang comel coz afif makin comel!!
=)

~Love Says It All~ said...

UPDATE MAKEUP CLASS:

20/12 : PERSONAL MAKEUP DI S.ALAM

15/1 : PERSONAL MAKEUP DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP DI KELANTAN

23&24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS WITH EYRA RIZAL & AMY-AMEERA (2 DAYS)
TO REGISTER EMAIL: EYRARIZAL@GMAIL.COM/INFO@EYRARIZAL.COM
OR
SMS FULL NAME + IC AND SEND IT TO 016-2128740

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
HTTP://WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM

REGARDS,
EYRA RIZAL =)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekekek Damia pun ada sandal 10 hengget tu...tapi beli kat pasar tani kat kelana jaya....kaler pink ngan hijau lagi...

kohkohkoh comei la afif dengan aksi gajah bersama belalai nya tu...hihihi memang macam2 afif betullah

Farah said...

liya:hehe nanti dtgla birthday party afif..leh kite jumpa

lady:hehe kasut 10 hinggit.jadilaa dr die pakai kasut org hahaha

cikpid:itulaa.cepat bosan btul

mancet:hahaha tulaa die campak..aku la tukang kutip

aida:hahaha aah..aku pon x beli byk2 sgt brg afif..mane yg perlu je

jiji:apesal dah takleh pelok? ekekeke pelok je sampai besor pon

isabelle:haah nnt mesti windu huhu

yatie:hehe tq..jepon mesti ade lg chomel!

lin:hahaha lawak la sara ni..macam2 perangai jugak

elyn:ye ke hahaha geram kan..bg menan die nak kunci gak

ena:hehe jomla dtg party afif nanti leh jumpa lagi

nieda:aah laaaa..remote astro tu toksah cakapla penuh air liur die hahaha

jiey:hahaha thanks


jurumekap:saya rasa ni bukan tempt appropiate la kamu nak letak iklan..kalau letak kat shoutbox mungkin seswai sikit..anyway thanks for dropping by

mama damia:waah lagi comel sandal damia

Nurhayati said...

bebudak ni kan..mmg tak main toy dia.. bukan mainan yg nak wat main.. sama la cam zara.. remote control, kunci, handphone, abis semua dia baling2..suka suki dia..

sueella said...

dah makin besar dah si afif ni.. :) bb sy pun dah 5 bulan, suka sgt lompat2, x reti duk diam.. nak wat keja pun x senang

Queenin Murni said...

wehuu.. happy 1 ieyar afif.. :)

just a reminder, kasut tu jgn tinggal dlm kereta tau, dia boleh kecut..
dulu sy beli kat adam, dlm seminggu dah takleh pakai, kitaorg igt cepat sgt dia besar, rupa2nyer, kasut tu shrinking.. sekaran dah kecik giler dah.. kelakar.. :P

Awards ~~thank you!