Tuesday, December 1, 2009

Mood swing

Mood saya agak teruk lately...saya tak tahu kenapa..it is as bad as macam masa saya mengandungkan afif dulu...aikk takkan pregnant plak kot..saya masih lagi ambik injection saya..so kemungkinan untuk saya pregnant adalah sangat tipis ..tapi saya memang dah lama sangat tak dtg bendera merah.. adakah sebab darah kotor tak kluar jadi mood pon jadi tak tentu hala?

Otak saya kate "sabar farah"..tapi hati saya dok bisik "ni ape ni?semuanye tak kena..ni salah..tu salah!" dah macam orang gile la plak hahaha..one side nak layan hati yang asik nak marah..one side lagi nak layan otak yang masih waras berfikir (bayangkan tiny angle dgn devil duduk atas bahu)

isk..mungkin saya stress..stress ape ntah?..macam byk sangat masalah..takde masalah yang berat2 pon skang ni..kerja pon ok je.

sian sgt husband saya..semalam patutnye saya sambut die dengan muka happy bila balik kerja but instead saya masam mencuka je plus semalam saya sakit perut plak tu...uhuk..pagi ni pon die kena marah lagi padahal die dah tolong dah mandikan dan siapkan afif semua.

I'm so sorry dear..

mood swing please go away!! i don't want u! u make my life so miserable!


pic taken from google.

22 comments:

Cikpid said...

sabar eh farah..mood swing skali skale takpe..jgn swing sokmo..

yatie chomeyl said...

bila mood swing ni kan selalunya mmg hubby lah jd mangsa, pastu menyesal plak bila dh meletup..sama lah dgn I..hari2 pon mood swings towards hubby wpon dia x wat apa2 slh pon huhu

yaya said...

mengapakah mood ko begitu farah? anyway semoga kembali ok. kalau nak happy cuba joget cam berry bear kat A&W arituh..... :)

mrsharis said...

sy pun pernah mcm tu farah. Dan sy rasa tk 'datang bulan' tu adalah sebab paling utama. Serius,slps amik JMD period sy dh kuar darah cam biasa..tak macam sblm2 ni.

MeL said...

i smlm pun mood swing gak farah. ade srg pompuan bodoh kena sound ngan i kat parking giant kinrara..sia2 je :P

azzamoro said...

nape neh? aku rase ko kene rehat sat pi jalan2 ker...

jgn marah2 ok... byk alfatihah byk2..:)

atulhani said...

kalau tak salah saya kan, kakak saya pernah cerita, dia memang tak tahan ambil injection tu pasal jadi depression; bkn setakat mood swing. asyik marah, sedih, salahkan diri sendiri dsb. cuba google dan tanya pengalaman orang lain.. hehe

Hanz said...

definitely hormone-lah farah...u pun dh lama x menses kan, me notice if me x kuar bendera merah agak lama memang rasa mcm u skarang ni..rasa nk ngamuk x tentu hala jer..gi buat something yg u confirm boleh sronok..

salina said...

hm..biasala u r not the only one..we r same lah...kadang2 tak sengaja mood tu nak 'beralih' skit kan..jadi nasiblah..hahahahah :-)

fizamior said...

farah!!! cepat2 get back to normal...hehehheehehe....

Elyn said...

biase la farah pompuan mmg slalu mood swing lelagi i heheheh

nieda said...

bila mood swing datang org terdekatla jadi mangsa kan..harap dorang memahami. kalau nieda plak time bendera merah mulalah nak marah, kadang2 xleh control esp kalau tgk umah bersepah mulalah hangin..

mummy_adam said...

ena pun.. asyik swing jer.. sgt xsuka time2 camnie.. cik bibik lah menjadi mangsa, nasib lah kan :(

m0mmyofTRIPLETSplusONE said...

err dh buat pregnancy test tak tuk double confirm kan?

Ann said...

maybe sebab tak period gak kot... saya tgk kawan kat opis jadi cam farah...down semanjang...pas dah period terus hati jadi lapang...

Dayah said...

kita pompuan ni biasalah..last2 husband jadi mangsa...heheheh

kalau ada berita gembira jgn lupa update kite ye...hhehe

SOHO Mama said...

You tengah bad mood swing..I tengah "fat days"..aihhh..itulah WANITA :D

Jiey^Mien said...

try buat UPT farah..
mana le tau..

Lady of Leisure said...

sesekali mesti datang mood swing ni kan..

Intan said...

Perempuan & mood swings mmg tak leh di pisah kan especially kalo hormon "larikkk"...emmm...mmg kan kalo kes mcm nie, husband yg sllu kena :(

Chill out okey dear, cuba buat something yg u suka so that "moodiness" itew akan hilang ;)

eShoppe said...

Farah!Aku xde pengalaman psl hormon selepas kawin ni. Tp perempuan mmg xbole dipisahkan dgn mood swing ni esp klau2 nak period. Pape pun aku doakan ko cepat sembut dr penyakit mood swing ni. Mmg tak best kan rse mcm tu..aku pun tak soka..

Farah said...

to all:terima kasih kerana memberikan kata2 positif..alhamdulillah mood swing tu dah berkurang sikit..bila rasa nak marah je..pk balik macam tak worth it so tak jd marah hehe.

Awards ~~thank you!