Thursday, January 7, 2010

The pictures!!!



Fuhh..berjam jam nak upload gamba ni satu2 hahaha..entry ni paling banyak gamba..saye rasa macam nak letak semua je tapi ntah bila la nak abis upload kan..so enjoy the pictures k!

birthday boy!

with daddy
with mama
Happy birthday to you~~

afif with auntie and tok anjang

with atok and nenek

with Munnie and family..hehe basyir dah nak skolah dah..anak aku baru nak berjalan huhu

with cousins,toklong and tokngah (family belah daddy afif)..poklong tak dapat datang sebab kerja.

with makusu and sedara mara belah mama..kesian diorg sebab lepak kat luar je..time ni tgh peak hour (dalam kol 4) hahaha nak wat cemane umah sempit lak..nasib baik saya dah prepare kerusi n meja kat luar for emergency case :D

yaya and family...hehe ingatkan tak datang..rupenye datang juga..thanks!

kak noreen and family ..last sekali jumpa mase raya

hanz and family....hanafi yang sangat sporting hari tu...kalau u nak gamba hanafi n hambali bagitau i k hanz..nanti i email.

mommylyna and family...hehe akhirnye saya berjaya dukung fahry!

iem and family..first time jumpe ni,nasib baik saya cam hehe..alala faiq nangis nak tido ke tu?

suka sgt gamba ni..dua2 anak liya pengsan..bunyik bising2 pon dah tak sedar.


farah and family..hehe geram pipi farell yang tembam tu


afif and farell...ape yang penting?? kerja sama!


fiza and family...dulu mase skolah2 tak rapat pon kan hehe...glad we meet again thru blog!kalau ko nak gamba damia lagi ckp ek..berlambak gamba die ni ha!
afif ngan auntie..oh decoration semua kami buat sendiri..jenuh nak tiup 20 belon sampai ade yang terpecah hahaha...barang2 beli kat ballon world
ofismate saya..farahiyah and fiance' ..hehe die blogger jugak

ofismate daddy...uncle ricky! yer yer..die dulu adalah pelakon drama opah tuu..comel kan anak bujang die?tua seminggu je dr afif..

ofismate saya lagi sorang..dina and family..dina ade blogshop sendiri..alamak lupa lak url die.

ila and mancet pon datang..basil yang potostat muka mama die and aariz si mata bolat!ni je gamba yang sempat snap sebab time ni photographer dah nak balik huhu..hehe dua2 adelah geng saya dulu mase kat MMU


azza and family..hehe airyll dgn afif dah boleh main sama2..esok2 main kejar2 lak ek
fatih and family...hehe antara yang plg awal datang ni..akhirnye dapat jumpa menantu hahaha sesuka hati je declare menantu yer..marah daddy athirah nanti!fatih ni kenal dari MMU jugak

pic above:hanz,me,azza and yaya..
pic below:apela 2 orang mak buyung ni borak ek


tetamu yang terakhir...intan and family! hahaha takdelaa adelagi tetamu lepas tu...hehe akhirnye dapat jumpa arissa yang sangat comel!
so total up..ade dalam 13 blogger yang hadir..waah banyak tu!again..to everyone,thanks for coming!! saya harap semua orang enjoy the food..insyaAllah kalau ade rezeki lebih tahun depan buat lagi hehe..mane yang tak dapat datang tu..it's ok..ade rezeki kite jumpa di tempat lain plak!

credit to our official photograpger from DMZdesign..we love all the pics!

41 comments:

azzamoro said...

aku la yang nampak paling gemuk skali..huhu

Uncle Lee said...

Hello Farah, happy new year to you and the gang at home.
I really enjoyed looking thru all the lovely pics here. Very nice and you sure got one great looking kid there. I think he has his mom's good looks, ahemmm.

Here's wishing you the very best of 2010. Stay young and keep well, best regards, Lee.

Elyn said...

happening tul tgk party tu.... rase cam nyesal plak pi holiday terjah. kalo i mai sure jd blogger ke 14 kan heheheheh

mrsharis said...

huh..memang banyak, tu pun ada yg dah dicombine kalau tak rasanya satu page untuk entry ni jer..

~ As ~ said...

wehh apasal takde Puan As & family??? hahaha

mancet said...

eh eh saye adelah kawan mmu lah bukan blogger kehkeh
huduh gile muke aku,,mls nk letak pape,bedak pon tade sbb aku igt semua org dh balik pukl 6.15pm ok huhuhu

Anonymous said...

happy birthday afif!!
huuu..tak ajakk :D

iedaLUVsham said...

waa sonok tuh jumpe reramai!! heheh!!! :)

mancet said...

eh balik2 rumah kan baru aku igt arissa tu baby yg masuk pa&ma..comelness

semut-terbersin said...

cantiknye gambar!!! nak nak! nak gambar plizz! send to my email bleh? wah lepas ni aku nak merisik2 birthday planning ko ni..budget dan segala2nye..bleh ke?hehe..yer aku pon kawan mmu..bukan kawan blogger..keh keh

Hasliza said...

meriahnya...ramai dtg...

yatie chomeyl said...

cantek2 sume gmbr2 nih...jeles nye x dpt join hoho. afif mesti dpt byk present kan?

aNnAsUeJiE said...

cantik gambar!! suke tgk all the babies! sgt comel! ;D

Foxy Farah said...

cantiknya gambar! tapi party afif mmg meriah.rugi tak dtg awal sikit, nway gambar afif and farell berkerja sama tu sungguh la comel! i like! hehe

Hanz said...

Cantik semua piccas! Us sibuk makan, camera pun x kluar

Farah, nak ek gambor my double-H..tima kasih banyak2, tapi gambo yg family me & U, I kidnap siap2..hehe..thanks so much!

iem said...

cantiknye gambar!!! nak nak! nak gambar plizz! send to my email bleh?tq

Cikpid said...

wah..syiok nye besday party Afif..

:) meriah btol

fabulous.farah said...

muke u and ur husband ni seiras kan..jodoh orang kata.huhu

p!nkerton said...

hahaha sokong! kitorng kat mmu dulu pon ckp asri & farah ni mcm adik bradik sbb muka sama. skang dah ada klon lagi sorang- afif! hehe cute aje :)

5577 said...

bestnye!! ruginye tak gi..
kalau tak boleh beramas mesra kan..

cantik2 laa gambar, i loikee! mahal tak dayah charge..?

aah setuju.. i dr dulu rs u n hubby iras2.. :) mmg padan!
n hehe.. ur hubby muka mcm my bffs brother la.. hehe..my mom pun kata..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

best la farah..
nak join jauh nun

eiNa said...

hehee..sekali lagi rase rugi akibat malu2 ini... :P

Intan said...

Alaaa rugi nya tak dpt mai awal...kalo tak leh jumpa ramai lagi blogger :)

Nice piccas lah Farah!

P/s: Mancet, citer lama dah tu...anyway thanks ye :D Ur boy pon cute jugak ;)

ezan said...

bestnya beday party afif.. meriah.. gambar2 tu cantik sgt..

lily lotus said...

eh! mancet tu lily kenal! hiks..meriahnya party ni!

MeL said...

wah beshnye! rugi xdtg klu xbole jumpa kwn2 blogger yg i familiar hehe..kek tu aduhai..melepas i nk mamam! yummeh ;) happy bday afif cayang!

Farah said...

azza:hahah sila jangan perasan ko gemuk..ko adalah tgh pregnant yer

uncle lee:hahaha* blush* thanks for dropping by and happy new year to u too!

elyn:isk pi holiday pon bes jugak elyn! bilala i nak pi holiday lak ni?

liya:aah liya..kalau tak combine susah sgt nak upload

As:ehem ehem..pn As bukan anda di Sabah ke? hahaha

mancet:natural beauty la ni..ok ape hahaha

anon:adakah kamu ibu melati?? huwaa saya dah invite dalam blog sob sob sob..saya tak reti la nak invite guna fb

Farah said...

ieda:memang sonottt!bile kite nak jumpe?

ila:ok ok..cubaan untuk menghantar gamba thru gmail asik gagal je huhu..ramai yg request gamba ni..

nanti aku buatla satu entry untuk preparation party yer.

liza:meriah..tunggu jugak kot2 ko muncul ke ngan wafiy..oh aku tak email lg address kan..jap lg aku sms ko la

Farah said...

yatie:saya lagi jeles ngan kamu kat jepang tu hahaha leh main snow!

jie:thanks! tula kumpul baby byk2 memang comel je

farah:haha i nak email tp sungguh la lembab network ari ni huhu..i pon suka sgt gamba tu..ade byk lak

fizamior said...

gimme gimme.. the piccas!!!! hahahahaaha...
bday afif best!!!!!thanks 4 inviting us ya!!
:D

senioritasara said...

waaaaaa sht happening!suka!

senioritasara said...

waaaaaa sht happening!suka!

Dayah said...

MERIAHNYEE..RAMAI DTG...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ruginya tak datang...meriah giler nampaknya..

Farah said...

hanz:nnt i email u la gamba2 double-h tu..sungguh lembab la internet...hehe hope u enjoy the food :D

iem:semalam nak anto thru gmail..asik failed je time nak attach tu..akan diusahakan lg ek

cikpid:alhamdulillah..simple2 je tp ramai yg datang

fab.farah:hahaha statement tu memang dr dulu lg selalu org kata..insyaAllah moga2 jodoh panjang

fatih:hahaha kalau bab adik beradik tu selalu org ingat aku kakak..huwaa

farah:dayah charge harga member so memang sangat murah la..tp harga biasa tu kena tanye tuan nye la hahaha

next time hope boleh jumpa :D

yana:takpelaa..kalau turun kl cakap la..mane tau leh jumpe ke

eina:keh keh keh..lenkali jgn malu2 yer

intan:hahaha takpe..insyaAllah tahun dpn wat lagi..leh dtg awal sikit :D

ezan:thanks ezan..gambar di ambil oleh jurugambar pro sebab tu berkualiti.nak harapkan saya amik memang hampeh la


lily:hehe yela lily dak it kan?ila tak kenal?


mel:sgt2 rekemen utk u tempah kek kat auntie zue...memang sedap!


fiza:nanti aku send yer gamba2 tu..thanks for coming!aku tunggu party damia lak :D

sara:hahaha takdela happening sgt..i buat simple2 je tp ramai yg datang :D

dayah:haah meriah ngan orang :D

mamadamia:hehe takpe insyaAllah ade rezeki lebih buat lagi makan2 ni :D

isabelle said...

haku sunggoh sedih melihat gmbr2 ini, farah...huk huk. u know why lah

mummy_adam said...

waaaa... sedih lagi xdapat pegi kiss afif..waaa

mommy kam said...

Hye Farah, tatau u ingat i lg ke x.. sama2 kat mmu dulu.. tak sangka u, ila n mancet seme da ada anak jugak.. hehehe.. lama x jumpa diorang.. kem salam diroang eh :p

-kam-

mummYaeesh said...

ala bestnye!i missed d party..tu la bertapa dlm gua lama sangat tak tau ape jd kat dunia blog..ahahah!anyway happy bday affif!

Anonymous said...

ayayaya..bley tak cam arini baru nak tgk blk comment hang ni :D eh cane tau anon itu si ibu melati? pepandai je kan? heheheh :D yerla...i miss the invitationla..cik melati bercuti lamaaaa...maka tak sempat nak terjah blog hang...takpe..nnti dtg ke bday cik melati yer? :D hehe

Farah said...

isabelle:hahaha takpelaa

ena:hehe it's ok bebeh

kam:hehe i dah reply kat comment box u..ofkos la ingat maa

zul:haaaaa hahaha aku dah agak dah..bila birthday melati?mahu masuk dalam organizer supaya tidak lupe :D

Awards ~~thank you!