Monday, February 22, 2010

Banyak sangat cuti pon takbes jugak

hahaha ok hari ni saya adalah terlebih rajin nak update blog..bukannye takde kerja..kerja saya hari ni ialah menunggu pricing ...quoatation dah siap tinggal final pricing je nak masukkan..sementara menunggu tu saya termenung pasal aktiviti2 kami bulan 3 nanti...fuhh letih nak senaraikan satu2..nak kena ambik byk cuti satu hal.

1. Cuti ganti thaipusam kena habiskan sebelom 2 march..(boleh cuti ganti ade due date)..cuti ni di gunakan untuk tolong mengemas rumah mak saya.

2. Mertua ku nak datang untuk menghadiri kenduri kawin adik saya tu... alamak!! kena kemas rumah sendiri jugak hahaha..oh baru teringat tiket flight diorg saya tak book lagi!

3. Kenduri kahwin adik lelaki saya..12,13,14 haaaaa berderet ok..saya dah start cuti on 11 sampai 15!ha laa kakak pengantin kan..mestila jadi orang penting hahahaha


4. Kenduri menerima menantu adik ipar saya di terengganu on 18th..ok saya tgh gelabah sikit pasal ni sebab dah mintak byk sgt cuti berderet2..saya tak tahu manager saya leh approve tak cuti berderet lagi..matila kalau tak dapat cuti..tapi for sure kami akan balik jugak walaupon sekejap.

5. nak pergi bercuti!!tapi ntah kat mane pon tak tahu lagi.. (abang ,PD ok tak?)..yeah we need a vacation! a short one pon ok..maybe on weekend ke kan which tak memerlukan saya mengambil extra cuti.


haaaa bykkan aktiviti nak buat bulan 3 ni..dah la duit gaji bln 2 nak abis dah hahahaha tula sape soh masukkan gaji awal2..pastu nak tunggu gaji bln Mac alahaiii jauh la lagi!!ok takpe suami ku tersayang kan ade (bab camni terus jadi yang tersayang ahahaha).

anda ape plak aktiviti bulan mac nanti?? cuti sekolah mesti ramai jugak yang pergi holiday kan?

21 comments:

mylongjourney said...

gile ko..asek nasi minyak je ni..huhuh adik2 aku kecik2 lagi xlayak kawen..hahahh kalu ade yg layak pun tgh kea smbil belaja so kire xlayak la..belah laki die anak bongsu. Tp macam best jugak kan bila adik2 kawen ni..tp yg jenuhnya nk kena amek cuti la.Ape2 pun semoga semuanya berjalan lancar hokeyh!! ;)

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. bulan 3 ai suka!! sbb leh celebrate birthday!! muahaha.. berjemaah plak tu!!ngan My anis..:)

CikLilyPutih said...

keje, keje dan keje
makan, makan dan makan
cuti? lom plan lagi.. maybe pas abis cuti sekolah kot baru plan cuti..

Dayah said...

saya pun ada kenduri..asyik attend kenduri je la cuti nanti

senioritasara said...

i hari2 cuti...bila hubby start je leave 2 weeks...i pon sibuk nak berjalan.pastu dia malas sbb time tu dia nak rehat.ayooooo.....tahun ni ramai bloggers yg adik beradik ada weddings..inc me...sila jemput saya ke wedding ye ehehehehe..i love weddings

azzamoro said...

aku pun nak cuti lame bulan 3 adik aku kawen. tp lom apply lagi. dekat 2 weeks la. hope dapatla.. orang penting neh..

mummy_adam said...

wah, org penting nie.. kena cuti utk memeriahkan majlis, boss mesti bgnyer.. :)

me need vacation too.. plan nak p melaka kot, dekat n ada zoo utk adam n ada seafood n makan2 utk mummy.. hehehe

lin muhamad said...

bulan 3 aku nak duduk rumah jek.bulan utk study.huhuhu

Drama Mama said...

haaa kitorang nak gi cameron insyaAllah...harap2 takla penuh manusia nanti. huhuhu

mrsharis said...

aku lak baru masuk feb dah 6 hari cuti..skng ni kena simpan cuti sbb bln 5 nti nk balik kg..

M.i.r.a.n.d.a said...

hehe. mmg kan time2 ni penuh la kalendar nak notes xtvt. kadang2 tu smpt berangan kejap =p lalalala...

isabelle said...

hmm..disebabkan bulan 3 ni kena pulun abiskan lecture, maka x dpt balik kg. bulan 3 gak kena bwk budak2 pi field trip...
maka kemeriahan musim ketam di kg husband akan menurun. eloklah wkend ni i buat2 cari psl utk balik kg...bday kat kg pun, xkisah la..janji boleh mkn ketam fresh..aahhhh

isabelle said...

hmm..disebabkan bulan 3 ni kena pulun abiskan lecture, maka x dpt balik kg. bulan 3 gak kena bwk budak2 pi field trip...
maka kemeriahan musim ketam di kg husband akan menurun. eloklah wkend ni i buat2 cari psl utk balik kg...bday kat kg pun, xkisah la..janji boleh mkn ketam fresh..aahhhh

Hanz said...

Fah, me cuti 9 hari minggu lepas pun dah mati kuu..ekekekek

Hasliza said...

bulan 3 kapal fitri dijangka masuk port k.kinabalu tuk perasmian..aku tgh duk fikir lagi ni nak pg atau tak..ermmm..banyak tu kena apply cuti..takper,apa2 hal family mmg kena diutamakn..btw,kalau jadi pg PD..jemput2 laa dtg umah yer..

iEfa said...

dun hav any plan...tp sgt2 laa kan kak..memerlukan holiday ni..even asyek2 cuti need place n time for us jek...becoti...tatau rimas laa..dgn panas2 ni...

fabulous.farah said...

huhuhu..kenduri ni best..tapi tuan rumah penat la yek!

SOHO Mama said...

Actually kan, dah lama I tak makan nasi minyak pengantin tau..hmmm nak gi check dgn hubby, ada tak kenduri2 kawin dlm masa terdekat ni kehkehkeh..

Lady of Leisure said...

takut nak holiday time cuti sekolah.. sesak kan..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

memang bulan 3 adalah bulan untuk bercuti bersama keluarga...saya sekeluarga akan bercuti-cuti ke Kuching Sarawak dari 16 -18 Mac...yang paling besh gaji kuar 15 Mac...tepat pada masanya....hehehehe

Ummi Salsabila said...

bguslah u dan hubby ada plan cuti2,nak spent time dgn family sume..if xnak cuti,nak keje je,nak pk duit je lg stress dbuatnya..

Awards ~~thank you!