Tuesday, March 30, 2010

Anak saya melayu sejati la...

Last weekend,dengan semangatnye saya cuba perkenalkan afif dengan pasta....dengan semangatnye jugak saya mencari bahan2 untuk membuat pasta di carrefo*r..

sampai2 kat umah terus bertungkus lumus buatkan pasta untuk afif..

pasta with cheesy tuna white sauce..campur dengan carrot sikit.

tapiii tak luak pon pasta tu..ade la dalam 2,3 suap je berjaya masuk dalam mulut die..pastu die geleng2 taknak..

saya ingatkan afif kenyang sebab sebelom tu dah bagi die makan babybites...saya try suapkan bubur dengan sup sayur plak..aikk siap menadah mulut lagi depan mangkuk mintak suap..isk isk isk..sah la anak saya ni tekak melayu sejati..die nak nasik jugak..pasta pasta ni tak layann laa hahaha

takpela nanti afif dah besar sikit mama ajar lagi makan pasta k..maybe skang ni bukan selera tekak die nak makan pasta lagi kot.



23 comments:

azrinna said...

Samalah dgn anak saya. Tekak melayu. tpi farah if pasta dgn sup dia layan. ataupun tom yam dgn pasta dia layan. tomyam cuma rebusan ayam yg saya campur lengkuas, halia, serai, bawang putih, merah daun limau purut n sikit air limau. tak de la bg rempah yg pedas tu.

Elyn said...

ahaks... bgs gak tekak melayu tak ssh u nk masak pasta ari2 nnt beb ekekek

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ehehhe camneh mama dia la kene mkn :D...apa kata bg spegetti plak

Drama Mama said...

hiks...bagus bagus afif...takyah la baung duit buat pasta ja selalu. haha. irfan lak dua2 bole masuk...spaghetti kosong pun dia telan, kalau ada cheese apa lah lagi.

tapi malay food pun dia suka, sup etc. skang ni dah pandai makan kari plak, anak mami la katakan haha

mrsharis said...

Try bg spagheti lak, budak2 biasanya suka..

|| NaFiRaa || said...

waaahhhh..rajin nye masak pelbagai untuk anak...

tekak melayu..hehehehe senang sket!!
x yah pening2 nak masak masakan barat..hehehe

Cikpid said...

Hahaha..sama laa cam anak bujang aku tu...

aku beria laa wat pasta ABC ni..haram die tak nak..

kene bg sambal belacan kot..

lama kan x komen kat blog ko..

CatlinaFly said...

haha samalah anak kita..btw, u ade resipi sup sayur utk babies/kanak2 ?

isabelle said...

dah pandai rasa le tu.x kena dgn tekak dia lagi.
xkan la u buat pasta tu x sedap pulak kan?hehe

BabyShop said...

Shops at BEST price for baby clothings and accessories with us!!

CIK NANA said...

Hai Farah! :)
Heheh, anak Na on jek..
Huhuh, semua saif makan..
Mula2 masak dulu bb sitter ckp Saif geli2 nak mkn..
Tapi pas several times, mmg dia suka..
SO u can try lagi pasnie.. ;)

liza said...

hehe..afif2..dah biasa mkn nasi..tetiba mama bg makan western plak..tak sesuwaiii..:)

nieda said...

hehe mesti comel dia geleng kepala taknak..dan bertambah comel bila minta nasi dan sup..

yatie chomeyl said...

those pasta looks yummy. kalau afif xnak, meh sini bg aunty yatie makan ;)

Lady of Leisure said...

bebudak p[un pandai suka nasik kan hehehe

LIP (^_^) said...

ni kena try buat ni nk tgk my boy melayu sejati ke tdk..hihi

fabulous.farah said...

huhuhu..dia tak biasa lagi kut..nanti lain kali boleh try lagi

azzamoro said...

samela anak aku.makan nasik mesti wajib eh

iEfa said...

kak try wat pasta takyah campo byk2 pon..sempoi jek..takpon macorani ngan sup ker...sure dier telan..dier tk ske muak2 kot...

tp since mmg telan nasik nyer budak...tkyah ler riso :D

maisarah tk telan nasik sgt...so klo bg pasta ker macaroni kosong pon jln..tk sempat mmg letak rempah ratus :p

MOMMY NADIA said...

salam kenal farah,
mama aqish bring me here..
kebetulan I pun post entry pasal shape pasta nih yesterday..
Alhamdulillah anak ok boleh terima..
u pakai white sauce Heinz jgak?
me too..skrang nak cuba buat sendiri plak..takut bnyk additive tak elok for todds kan..

feel free to visit mine..
btw I hv linked ur blog's too :)

Nurhayati said...

zara pun taknak.. dia suka nasi goreng lagi ;)

lily lotus said...

hihii. comel jer dia taknak. dia nak pasta yg kat restoran kot

mummy_adam said...

menarik nyer alphabet pasta tu, nak cari lah..

1st time kot, tu yg xbiasa tu.. nnt boley try lg..

Awards ~~thank you!