Monday, March 1, 2010

Angry!

Saya sungguh marah dengan berita terbaru mengenai penderaan budak 3 tahun sampai mati tu..serius..kalau saya jumpe perempuan sial (mak die ) tu tgh jalan..saya akan ludah muka die percaya la!ko takyahla nak tunjuk simpati k..kat anak2 ko memang aku kesian..tp ko tu tak layak lansung dpt simpati.

p/s:weekend jadi tak seronok ngan berita camni..bg saya,tuhan sebenarnye nk tunjuk the worst part yang dah jadi dalam masyarakat kite skang ni (kes zina berleluasa,family porak peranda..)..and it is really really sad bile budak 3 tahun yang tak berdosa menjadi petunjuknye..Alfatihah untuk arwah..semoga die aman dan tenang di sisi tuhan..amin.

22 comments:

Hanz said...

ohhh farah..my sentiments exactly..dia dah bersekedudkan ngan laki tu sampai ada anak lelaki 1yr plus & preggie lagi 4months, ikut kata paper-lah...dahlah curang ngan husband, zina lagi pastu biar anak kena dera, apa jenis pompuan ni???!!

aritu kes mat black boipren dera anak jugak..tak berkesudahan kita dengar pompuan islam buat camni, me sedihlah...

Izan Ishak said...

farah..izan sokong kata u n hanz. mak mcm nih mmg xlayak lgsung dipanggil mak. rentetan keruntuhan institusi keluargalah yg menyebabkn perkara ni berlaku...
**moga Allah sentiasa lindungi anak2 kita semua...

Intan said...

Nauzubillah, makin teruk perangai manusia skrg nie. So no wonder lak skrg nie makin byk bencana alam yg menimpa-nimpa :( Semua nie sbb perangai manusia yg makin "rosak"!

Boleh gelar "ibu" kah pompuan itew...uwekkkk!

Sedih sgt bila anak kecil yg tak berdosa menjadi mangsa...

Hasliza said...

geram gak aku dgn mak tu..duk buaat muka kesian..yg ko biar jer anak ko kena dera selama ni..kenapa?bengong..aku duk tgk berita yg tv3 tanya atuk dia..atuk dia kata masa arwah ni dtg umah..dia tengok ada bekas kena cucuk ngan puting rokok..bila tanya arwah..arwah kata jatuh..abis ko sbg atuk..patutnya lebih tahu kan..dia sendiri kata dia tahu tu bekas puting rokok..napa biarkan..pengajarannya kepada semua..sekiranya kita nampak menda2 ﹑919 9+::

Hasliza said...

penderaan ni..segeralaa amik tiindkan..jgn amik sambil lewa..bila dah meninggal..menangis air mata darah pun tak guna

azzamoro said...

aku pun tak faham ngan mak dia tu.sakit mental agaknyer. patut kene penjara skali tu.

aNnAsUeJiE said...

i rasa mcm nak lempang2 org2 dibwh :
-jantan keparat tu dah sah2 la perangai mcm iblis.
- mak budak tu sbb bodoh bangang tak tahu ke anak kene dera??? duduk dgn jantan keparat plak tu.
- family pompuan tu sbb tak amek tahu lsg ke anak sendiri bersekududukan & dah ade anak luar nikah???
-org ramai kat pdg bola sbb bengong tgk je tanpa belasah balik jantan keparat tu yg sah2 la belasah arwah sampai mati kat situ.
- family jantan keparat tu yg tak malu ade hati nak pegi tuntut mayat arwah kat hospital tu.

ok,emosi jap i pg nih. heheh.

semut-terbersin said...

hah aku pon meluap2 je tgk brite malam aritu..pelik mak dia macam takde akal..lebeh sayangkan boipren dari anak? mana pergi naluri keibuan dia tah? bukan anak kita pon kita sayang, inikan plak anak sendrik..tp die ni macam bukan manusia plak..haiwan pon sayangkan anak..tatau nak kategorikan die makhluk ape tah..
yg sakit jiwa tgk die pengsan2 n nanges tu..anak dah kejung gitu baru nak nyesal nanges, tak gune..itulah bila hawa nafsu mengatasi segalenye..
tkt kan dengan manusia zaman sekrang..orang semakin pandai, tp ilmu agama semakin cetek..

Lea Shmea said...

mak budak tu pun join dera skali kan? gile takde hati perut. a total slut! sorry for the bad word, kak farah. tp lea mmg geram, sedih & sakit hati.

isabelle said...

i pun tumpang sedih dan marah.
bodoh punya betina!!!
mcm mana la boleh jadi ibu pun x tau la

|| NaFiRaa || said...

geram jugak kat mak dia!!!! DAM!!!!

ezan said...

geram ngan semua family dia... macam dah xreti agama. eeeeeeeee... rasanya ramai yang bengang ngan dorg ni... tp kesian budak yang xberdosa ni jd mangsa. tp 'pengorbanan' adik syafiya ni telah mebuka rahsia family yang bongok ni kan.. macam2 hal yg xbetul ada dlm family.. ezan geram!!!!!!!!!!!!!!!

minona amar navi said...

mak die pon tumpang dera?
statement mummy die, 1st she dont believe that her f... bf would dare to belasah anak die..der... sbb arwah n bf die sgt close..but at the same time die admit yg bf die sgt baran.before, the mamat ade jugak mara2 arwah but as a father?? (dammmm).what d hekkk??

Elyn said...

eiii i kalau jumpe kat situ gak aku ganyang mak die!!!

Drama Mama said...

haaaaaaa i punya la dok tunggu nak tengok berita tu smalam, skali tertido!

ada tak link online paper, nak baca!

mummy_adam said...

sakit nyer hati... pompuan tu otak dia dh mereng kot.. syg bf dr syg anak.. sengal sgguh.. nak ku tampo jer muka dia..huh..

Cikpid said...

Aku tgk mak die nangis2 masa pengkebumian budak 3 tahun tu rs nk sepak2 ok mak die tu..
rasa nk cakap..ko x yah poyo2 nangis laa weh..myampah nengok
lps tu dlm harian metro pompuan ni leh cakap bf die tu lagi teruk dr binatang sbb bunuh anak die..
Abis selama ni ko x sedar ke bersekedudukan ngan binatang selama 6 tahun..sakit ati aku baca..n emo pulak di sini...hahaha..gua blah dulu

Watie Aziz said...

aku tgk muka mak dia kat kubur smalam pun rasa nak hentak jer kat batu nisan tuh .. bodoh punya pompuan .. yg ko tuh gi dah tau si keparat tuh jantan tak baik, ko gi sesama menggatal watper ..siap ada anak lagi, siap peknen lagi skang .. menunjukkan yg ko tuh manusia "tak berjenis!" bak kata laki aku ..

laki aku yg jarang bukak mulut pun leh sound cam tuh..aku lak yg malu .. budus ..dia geleng paler jer bila dapat tau pompuan tuh skang tgh ngandung .. then laki pertama kat penjara lak tuh ...dah macam minah rempit punya stok pompuan nih... cia agaknya ...

fabulous.farah said...

kan..allah macam nak bagi petunjuk..tapi mak die sibuk dok jaje muke sedih. menyampah

MamaDamia a.k.a Haiza said...

memang stok pompuan sundal betina tu..malas aku nak sebut perkataan 'mak' tuk pompuan macam tu..tak layak langsung...ada laki duk kat penjara kes bunuh kalu aku tak silap,pastu yang paling bangsat sekali bila atuk dia leh tanya kat cucu yang umur 3 tahun tu apsal ada kesan cucuh rokok tu...sah2 la budak tu tak reti nak kata apa..umur baru 3 tahun..ingat kat sini ye..budak2 tak reti menipu tau..cuma orang tua yang bangang jek taktau nak pikir sama ada budak tu pandai cakap ke tak..siasat la sendiri..adeii

WOI MANUSIA YANG ADA KAT PADANG BOLA MASA KEJADIAN NI BERLAKU...AKU RASA KORANG JUGAK TERGOLONG DALAM KATEGORI MANUSIA PALING BEBAL YANG AKU PERNAH JUMPA...KORANG MAIN BOLA AT LEAST DALAM 20 ORANG..TAKKAN TAK DEK AKAL FIKIRAN NAK TOLONG BELASAH BALIK JANTAN BODOH YANG SANGGUP SEPAK TERAJANG BUDAK KECIK MACAM TU...KORANG MAMPU TENGOK JE KAN SEBAB KORANG NI STOK JANTAN TAKDE TELOR..PENAKUT PADA PERKARA YANG TAK BETUL...SENGAL..TANGGUNG LA SESALAN KORANG TU SAMPAI MATI SEBAB TAK TOLONG ARWAH MASA TU..

p/s:memang diri ini sangat emosi bila kenangkan kes ni..semoga arwah tenang di sana.. :(

fizamior said...

aku mmg menangis meleh air mata.. seriously...mak tahu nk sedap jekkk.. anak2 dibiarkan... sgt kejiiiiiii!!!!!!!1

yatie chomeyl said...

betul..sedih sgt dgn berita ni. menitik2 air mata tiap2 kali tgk berita pasal arwah safoyah tu

Awards ~~thank you!