Tuesday, March 2, 2010

We have been together for 9 years!


Sejak dah kawin ni kan..i'm the one yang selalu lupe tarikh2 penting in our relationship..semalam sebenarnye adalah ulangtahun perkenalan kami yang ke -9..and saya leh lupe!! hahahaha..


sian husband saya..pagi2 die yang wish dulu..pastu baru saya teringat jap tarikh ape hari ni?? oh 1st Mac rupenye hahaha saya rase memang banyak urat putus mase bersalin dulu (eceh macam la bersalin normal) sebab tu jadi pelupa yang amat..patutla hari ahad lepas beria husband ajak tgk wayang and jalan2 berdua je..saya plak follow jelaa..takde idea lansung actually tu sebenarnye pre-celebration untuk anniversarry kami yang ke -9..


statement saya adalah untuk meng'cover'diri sendiri yang pelupa hahaha



kalau dulu mase mula2 couple..setiap bulan pon ade aniversarry ok hahaha poyo gile!

tapi kan memang between both of us..yang romantik lebihnye pon adalah husband saya...me on the other way round adalah seorang yang kasar and ego tinggi jugak so tak layan sgt romantik2 ni..bila dah kawin baru la pandai manja2 ngan suami..tapi tula kan tuhan jadikan kite berpasang2 and memang ur partner usually adalah totally opposite dengan sikap kita btul tak?

saya ingat lagi a few incident kelakar time my husband nak approach dulu..

1.die cakap dulu saya jalan laju gile..so setiap kali habis klas die tak dapat nak kejar saya untuk jalan balik sekali..sekali pandang ade...toleh 2 kali..saya dah ilang!

2. setiap kali die nak ajak saya makan..saya mesti order minum je..die pon pelik tapi tak tanye la..dah lame2 tu rupe2nye die baru tahu..saya tak cukup duit nak makan (saya kan ego saya tak suke orang lelaki banjer2 saya ni takut termakan budi lak)..biasanye kalau sorang2 saya makan roti atau maggi je..lagipon dulu nak dpt duit loan kan lambat..mak bagi plak 30 ringgit seminggu...saya memang susah mase belajar dulu ..time tu plak adik2 ramai yang skolah lagi..so takleh cakap byk..terima jela berapa pon yang mak bagi..

3. husband saya cakap bende yang paling menyenangkan hati mase tengok saya dulu ialah saya pandai jaga diri..die cakap..ade a few perempuan yang die jumpe..kalau duduk ngan lelaki kadang2 suka je nak bergesel2 walaupon tu bukan boifren die..tp ngan saya tak (ahak ni bukan pujian ke atas diri sendiri yer)..sebab saya ni ganas kan..jadi cakap pon takde manja2..kalau lelaki datang rapat pon..cepat2 saya jauhkan diri sikit..semua ada limit la.

4. Bende yang die paling suka pasal saya..die cakap saya kelakar! bukan lawa tapi kelakar! hahaha sampai skang pon kalau tanye ape awak suka pasal saya? die akan cakap saya kelakar dan pandai buat lawak tu yang paling die suka..die cakap bila duduk ngan saya je rasa senang hati..sebab duduk dengan saya boleh buat die gelak tak hengat..on the other way round..die plak tak pandai buat lawak..kalau die buat lawak mesti tak jadik!

9 tahun tu lama jugak..kalau kawin awal2 dulu agaknye anak saya dah skolah dah skang hahaha tp sebab dulu mak bapak dah warning ..kerja dulu baru pk pasal kawin..so terpaksala tunggu..dan alhamdulillah..kalau dah jodoh tu tak kemana plus kami pon masing2 setia....takde masalah dari segi trust whatsoeve sebab we know that we love each other so much..

kalau dulu ramai jugak yang tegur..tak bosan ke dengan orang yang sama je..hahaha saya jawab senang je..kalau skang dah cakap bosan..nanti macam mane plak bila dah kawin esok..dah sah2 la kena hadap muka die hari2..kawin bukan untuk sehari dua..i have a strong feeling yang saya dah pilih orang yang betul untuk dijadikan suami ..so takde term bosan2 dalam hidup saya sepanjang saya kenal suami saya..everyday we learn a new a thing about each other..everyday kami belajar untuk baiki hubungan kami menjadi lebih baik..tambah lagi dengan ade anak..makin seronok membesarkan anak sama2..

fuh panjang plak entry kali ni...sorry laa hari ni mood 'ku terkenang memori silam'...ahahahaa..layankan jela ek



To my lovely,caring,sweet husband,

happy anniversarry dear! saya harap tahun depan saya tak terlupe lagi hihihi ..tahun depan 10 tahun kita celebrate kat melaka nak??

32 comments:

|| NaFiRaa || said...

semoga kekal hingga ke akhir hayat.. aminn..:)

mrsharis said...

happy anniversary..

semoga kekal ke hujung nyawa..
anniversary kitorg lak on 8th march ni :)..yg ker 8 thn (hehe..tak tanya pun kan)

SOHO Mama said...

Happy Anniversary Farah & Asri :)
Farah anak sulung kan? Rasa2nya anak2 sulung ni ada ganas & brutal sikit kan? *me too he hee*

aNnAsUeJiE said...

happy anniversary!!
terus teringat jgk memori silam. hahaha! tp serius tak berapa nak ingat dah berapa thn kitaorg kenal?? mcmane ni? berapa urat plak putus nih? hahah!

MRS. K said...

hepi anibersary!!!

lin muhamad said...

happy anniversary,

ajakla en asri gi cameron.soh dia ilangkan 'gayat' dia tu.hehe

Amalina said...

wahhhh!!!!!suda 9 tahun gitu...tapi kan fara...ko memang cepat semuanya...jln cepat...cakap cepat...semuanya cepat...hahahah.neway...semuga berbahgia selamanya k...;)

yatie chomeyl said...

ooo rupa2nya u ni ganas time muda2 dulu..hihihi seronok baca cerita mengenang nostalgia u kali ni...hepi 9th couple-vessary ;)

nieda said...

heppy anniversary

M.i.r.a.n.d.a said...

9thn da? hehe. slmt hari ulang tahun =) moga kekal ke hujung nyawa!!

ezan said...

happy anniversary to both sweet couple ni...

mummy_adam said...

happy anniversary!! semoga happy selalu :)

wah, dah plan holiday utk tahun depan.. advance sungguh ;)

mancet said...

wahh 9 taun yekkkk..congratsss..
lupe dulu ko kan besfren je ngn asri..wpon aku mati2 tak percaye hahahhaa lol

Lea Shmea said...

9 years! wow.. happy anniversary! may Allah bless your marriage always.

Hanz said...

may it last lovingly to both of u sehingga akhir hayat & even in afterlife...

psss...suker point no.1 tu!

Watie Aziz said...

oh dear ...so sweet .. wah ..dalam ganas2 muka & body hubby ko (maklumlah, bakal jadi the biggest loser asia punya trainer kan ..hehehehh) ..ada gak romantiknya yerk ! ... i like ..eheheh ...

hahhah...bab jalan laju tuh, aku terbayang diri aku sendiri .. memang aku jalan laju nak nak time anak dara dulu beb .. skang nih jalan banyak yang kengkang2, maklulah nak masuk 36 minggu dah perut aku nih .. jalan pun dah tak betul .. bila ingat time uni dulu, nak tergelak sebab kengkawan aku tak terkejar lajunya aku berjalan .. ahhahaha ...

happy anniversary dear!! ops .. baru aku ingat, aku pun sejak kawin makin pelupa, sib baik laki aku yg selalu ingat, pernah sekali dia dajalkan aku, dia tutup alarm phone aku bila tiba time anniversary kot, dia saja nak test tgk aku ingat tak date penting tuh tanpa ada bantuan hp..wkakaka...so notty!

MeL MikaiL said...

wow 9tahun dah! happy anniversary farah & asri :)

senioritasara said...

wow...9 years...u guys mmg very loving.ganas tp penyayang ok wat...!!

Jiey^Mien said...

sweet okeh entri neh

saudah said...

so sweet...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

sangat lah sweet nya anda berdua nih...heheheh anyway..happy anniversary...me n hubby pun anniversary this month ...19/3 ...tahun ni pun yang ke 9 tahun..tapi tak pernah wish pun...huhuhu..abis camno kekadang besday mak pun dia lupa noks...sabau je lah

fizamior said...

farah!!!!
lama giler babe ko bercintan cintun...semoga berkekalan ke akhir hayat & dpt anak ramai!!!

liana said...

bestnya dpt hubby yg romantik...liana nyer hubby x berapa romantik la...

Fid said...

tahniah

hehehehe
lupa erk??

p!nkerton said...

wowwwee.. rementik gittew.. hehehe
happy anniversary to both of you! ;)

Elyn said...

wow 9 years tu!!!

i pun pernah org tye .... ko tak boring je hadap muke die hari2? aik nnt kawin lai 24hours kene hadap kan?? heheheh

btw happy anniversary!!

isabelle said...

happy belated anniversary, farah& asri!
lama tul korg yer. kalo i dulu...tempoh selama tu, ntah bape ramai i kenal. hahaha

Farah said...

nafira:mekasih

liya:haha takpe2 leh je bgtau

kak millie:hahah yezzaa! kite sama laa..anak sulung die memang ade ego die sendiri kan..kakak paling besar la katakan.

jie:ekeke sekali sekala teringat memang bley buat kite gelak sorang2.

mrs k: mekasih!

lin:nanti aku pujuk ekekeke

bear:hahaha..cakap cepat tu mmg rmai yang komplen

yatie:ganas2 manja gitu hahaha

nieda,miranda & ezan:mekasih!

ena:pilih melaka sebab kami first dating di sana

mancet:hahahha gelak besar aku baca komen ko..teringat btul la time dulu2.

lea:mekasih!

hanz:ekeke jalan laju terkengkang2 buruk btul !

watie:hahaha..ko jgn tertipu..tu lengan je besar tu..hati tetap sentimental hahaha...aku dulu pon mase boyot jalan terkengkang2 gak hahaha..tp bab pelupa tu memang sama la..padahal aku dah buat ticker kat blog ni pon aku leh lupa.

mel,sara,jiey,saudah:ekeke sebenarnye tak reti sgt buat entry sweet2 ni hahaha..tima kasih!

mama damia:takpe..awak la yang wish dulu..mungkin hubby haiza pon byk urat putus macam saya ekekeke

fiza:tulaa tp tak sedar dah 9 tahun..rase macam kejap je

liana:ekeke mungkin yang romantiknye liana..terbalik ngan saya..saya tak romantik lansung!

kak fid:tima kasih!

fatih:alala korg pon lame jugak bercintan cintun kan

elyn:hahaha tula kan..setia sungguh kan kite elyn hahahaha

isabelle:ekekeke takpe yang penting hubby u skang tetap pojaan hati!

Drama Mama said...

happy anniversary!!! moga jodoh berkekalan....and cepat2 afif dapat adik hahaha tak kena mngena langsung kan hiks

fabulous.farah said...

huuu...congrats~

cutenye muke masa mude

~shafini said...

so sweet! happy anniversary dear! :)

mOmmy of Triplets plus One said...

i pun camtu, org tanye...wuish if mmg dah together dr zaman sek...tak bosan ker? and my answer was the same like urs =)
ha cam tak caye je we;ve been together since form 3...

Awards ~~thank you!