Tuesday, April 20, 2010

16 month

Afif dah masuk 1 tahun 4 bulan..sekejap je kan rasenye anak ni membesar..skang ni afif dah tak reti duduk diam..celik je mata byk btul project2 yang die nak buat..rosakkan tv la..conteng tangan sendiri la...ade je bende yang nak buat mama die hilang sabar..

tgk tu buat muka protes taknak duduk dalam carseat hahaha tp mama tak peduli..safety come first ok!


afif skang dah ade 9 batang gigi..saya pon dah start gosok gigi afif dengan lebih kerap..plus die pon dah makan macam2 skang ni.

erk dah pandai korek idung skang!hah byk sgt taik idung ke afif??

die dah tak reti nak berjalan..asik berlari je..mama tak larat nak kejar.

sebutan pon dah makin terang..dah pandai sebut Allah,atuh (jatuh),aduhh (mengaduh sakit),satu,dua,tiga!kalau nak apape..dah pandai tunjuk..yang lain2 tu mama tak dapat tangkap lagi afif cakap ape..bahasa ape ntah!

kalau bawak jalan..taknak di pegang lansung..dah la tak takut orang..isk risau dibuatnye..
letak dalam stroller,bila stroller berhenti turun plak..ingat teksi ke?? nak turun naik sukati hahaha

Sangat suke bila daddy balik dari kerja..haihh macam sepuluh tahun tak jumpe..rindu sangat la tu kat daddy yer..kat mama ni carik time nak nenen je*jeles*.

dah start makan scott emulsion..nasib baik afif suke..maybe sebab rase oren tu kan sedap.



Happy 16 months sayang!

22 comments:

~ As ~ said...

wahhh afif dah ada 9 btg gigi, azam ni 19 bulan masih 8 btg gigi... tp perangai lebih kurang..

aNnAsUe'G said...

aidan pon mkn scott emulsion tp naik takut plak bile die jadi hyper lain mcm. [padahal anak mmg dah hyper pon kan!] muahaha!

yatie chomeyl said...

happy 16th months afif yg makin bijak dan ensem ;)

fabulous.farah said...

naseb baek nenen..kalau tak afif tak cari mama tau=p jk

mummy_adam said...

Happy 16th months afif :)

adam kalo naik stroller mesti kena ikat, kalo x mesti dia nak turun jugak..haha

CHeeSYaNa said...

cute le muka die masam takmo duk dalam car seat tu.. hihihih

isabelle said...

mcmana la aunty nak ajar abg adam ko tu dok diam2 dlm car seat ye?

byknye gigi afif ekk...comel!

liza said...

afif dah besar..bolehlaa mummy n daddy bg adik next year..hehe

lin said...

adeh...sra tak suke la scott..dia bau cm ubat..terus ketap mulut..huhu

Elyn said...

afif!! kejap je dh 1thn lebih!!! makin byk akal ye hehehe

p!nkerton said...

happy 16mths afif!
eh mcm menarik jugak bg scott emulsion tu, nak try jugak lah ;)

Drama Mama said...

hahaha afif korek hidung...sama cam irfan!

comel afif pakai tshirt spongebob tuu!

MeL MikaiL said...

happy 16months old Afif boboi! bila kita nak playdate sesama ni farah? hehe..

fizamior said...

hepi 16 months afif!!!!!!
dah pandai macam2 dah ni... hehehehe....

maintain cute okeh!!! :D

lily lotus said...

makin ensem ur lil boy ni...

M.i.r.a.n.d.a said...

happy 16mths afif yg cute! eh farah, start umur brp bole introduce scott tu ye.

Jiji said...

Aku rasa kan Korek Hidong pon kena masuk jadikan milestone hahahah@!`

sama spesen je ngn anis!!

Ida said...

Farah, kalau die da pandai korek idung tu means die da sensitip dgn surrounding die & da tau mcmane nak react. Ha sile masukkan dlm milestone..eehehe

CatlinaFly said...

wah dah pandai ckp bestnye..e-ein tau ckp ma, me, ayah, abah, bukak je..belum byk lagi vocab dia..happy 16th month afif!

LIP (^_^) said...

epy yippie 16th months afif!!

fulltimesinner said...

afif, jom balik rumah tokma kejar ayam!!!

-poklong

Farah said...

As: afif sejak 2 3 bulan ni memang naik gigi setiap bulan..

Jie:hahaha afif macam samaje hypernye.

yatie:tq!

fab farah:itulaa..lupe terus.

ena:aah la i nak buatgitu jugakla

yana:hahaha muka tak puas hati tu.

isabelle:.bior je kalau die nangis macam mama saya buat hahaha

liza:afif kuat jeles..daddy die peluk mama die pon jeles...cemane nk ade adik ni hahaha

lin:afif ni aku pura2 mkn jugak hihi

elyn:aah..wafiq nk masuk 2 dah!

fatih:dah boleh dah..beli yg kecik je dulu.

bai:itupon milestone kan hahaha

mel:ha bile tu..kite set date nk..lama tak jumpe mika.

fiza:tq!

lily:thanks!

miranda:tak silap lepas setahun dah boleh.

jiji:hahaha yela..memang kena masuk.

ida:waahh btul ek..ok ok maksudnye die dah tahu la hidung die tak selesa kan.

Cat:takpe tunggu je..esok dah bercakap mesti tak larat nak layan hahaha

LIP:tahnks!!

poklong:boleeeehh..nak kejar kucing pon dah boleh dah.

Awards ~~thank you!