Wednesday, April 21, 2010

Fesyen seluar kembang-kembang/flair pants

A few weeks ago,husband saya ade bersuara yang die dah bosan sikit tengok fesyen pakaian saya..katenye kalau keluar dengan saya je mesti dengan jeans..sikit2 jeans..dah takde fesyen lain agaknye..

oh memang kecik ati sugguh bila suami berkate mcm tu kan..tp saye tahu husband sy ni jenis tak cakap kosong..terus on weekend tu jugak die ajak saya shopping untuk beli seluar baru..

and pilihan die kali ni ialah seluar kembang2..atau flair pants..haa kalau tak tahu lagi..rupenye macam seluar kat bawah ni la to be exact..


saya suke design seluar ni..bila dipakai nampak macam kite pakai skirt labuh..bila berjalan,nampak elegan!okla okla sekali sekala perasan tak salah kan hahahaha


satu masalah timbul plak..bile husband saya belikan seluar mcm ni terus saya macam buntu..nak pakai dengan baju ape ek ??

then husband kate..takpe balik umah nanti bukak wardrobe dan tengok baju ape leh matching..ok fine! balik umah terus bukak almari baju..dan cuba mix n match kan dengan seluar kembang..

hmm suprisingly..sebenarnye saya ade byk baju2 yang leh di padankan dengan flair pant ni.



ni gamba amik kat OU hahaha minta maaf la yer..muka serabai sikit sebab baru lepas balik dari kenduri..tukar baju kat toilet one world hotel plak tu..pastu tudung tak matching ngan baju (kes terlupe)..nasib baik kasut jadi penyelamat..afif plak orang nak amik gamba ngan die..die leh turun dari stoller plak..isk haru btul.

oh pada saya..adalah sangat sesuai kalau yang baju dah longgar..match kan dengan seluar yang fit sikit like skinny jeans ke..begitu jugak sebaliknye..kalau seluar dah kembang2..yang bajunye saya akan pakai fit sikit la..so that saya nampak lebih kemas (plus menonjolkan pinggang yang ramping hahahaha)...serious saya tak suka pakaian yang gedebeh di badan..even baju kurung besar sangat dan longgar pon saya tak suke..saya suke baju/baju kurung tu terletak cantik di badan..barulah ade gaya hahaha ..ok ini adalah fesyen yang saya suke yer.

so skang ni ..saya dah ade 2 helai seluar flair pants..hmm pasni kalau husband saya komplen bosan lagi nak pakai style ape plak ek??

ape fesyen terkini anda plak??meh la share ngan saya :D

25 comments:

fabulous.farah said...

ni seluar yang kain la-ala maternity pants ke?

mancet said...

belila skinny pants plak farah hehehe..pstu pakai dengan tunic top..cantikk..ko ajak je la asri masuk forever 21/warehouse carik top :P

Cikpid said...

cantek..cantek...

orang tinggi cam ko lawa kot pakai camni..

yg kemetot cam aku nnti cam nmpk rendang tak berbuah...hahahhaha

~ As ~ said...

belilah maxi dress pl...lawa jg..
klau saya pakau flair pants pun kena pakai yg fit sikit baju, sbb kalau tak nnt nmpak mcm nangka bungkus...ahahaha...dahla pendek..

mancet said...

weh ko tinggi ,,try la pakai skirt ..cantik apo

yatie chomeyl said...

dress yg da belt kat pinggang tu maybe cun jugak utk u gayakan, since pinggang u ramping kan ;)

M.i.r.a.n.d.a said...

hehe. pants ni saya pakai masa preg dl sbb selesa sgt2!! skrg pun pakai jgk tp da jrg sbb seluar ni kan jenis kembang..saya ni tak berapa nak tinggi hehe. org tinggi mcm farah cantik la=)

mummy_adam said...

seluar kembang2 nie mmg kena pakai ngan baju kecik2 sket baru cantek kan :)

farah, try lah dress..u tinggi n kurus, mesti cantek.. cuma bab nak mengejar afif kena suh daddy lah..hehe

azzamoro said...

seluar yg aku selalu pakai time pregnant. huhu

Drama Mama said...

cantik dan sesuai untuk you. my hubby slalu bising i asyik pakai jeans ja. tapi bila dia nak beli slack semua i tak berkenan and will end up beli jeans lagiiiiiiii. hahaha

eiNa said...

u tinggi,cantik pakai suar cam ni. macam skirt pun bleh..i suke fesyen ni..ayu jek.. :)

5577 said...

aah.. slua ni pun feveret i time pregnant.. :) selesa sgt!

aah,kalau u pakai mmg cantik, sbb u tinggi, i mmg laa nampak rendang n bulat je. :) betul lg sesuai kalau baju tu fitting sket, tp time pregnant i xleh pakai baju fit sgt sbb nampak sgt perut yg mcm nak meletup tu.. hahaha..

Hanz said...

flair pants is not for me, nanti nampak bam-bam lagik..it suits better for tall women, my thoughts..

Farah, cardi & vest, next! wink!

isabelle said...

it's a real pair of flair, flare pants.and as u said, kalo pants tu cutting nye flare, mmg kena pakai baju yg fit sikit.
hmm..taktik asri tu mcm sama je dgn myhubby. bila i ckp "xde baju yg matching dgn pants ni", dia jwb "xpe la..nnt beli baju pulak" (i loike!)

MeL MikaiL said...

tgh 'in' ek seluar flair ni farah?

iEfa said...

try laa skirt kembang2 gitu...jgn ler amek style duyung cam out date sket kot skirt2 syle kain2 duyungni...
amek skirt2 kembang A cut eh namenyer....pakai ngan baju pendek sket...or klo baju pjg pakai belt..lawa pe :D

ke mmg minat suar jek :D

^wirda^ said...

haha aku pun aritu baru pegi padang besar beli sluar gini 2 3 helai.. bajet nk pakai kat umah.. tp tgk mcm pakai jln pun orait gak..
kat padang besar murah je...1 kali ganda murah dari beli kat KL.hahah
erm..skrg pun aku tgh cuba2 tukar fesyen gak.. mak try korea fesyen skrg..hahahha baru dok gila order online tak abis2..hahah tunggguuuuu!

Ida said...

Farah aku ade 2 cadangan kat ko sbb ko kurus,ramping & montot pun cun:
1. Pakai legging + baju yg panjang dan tak berape longgar. Cube tgk fesyen baju yg bole padan kat cni.http://irma-clozet.blogspot.com/

2. Gypsy skirt yg panjang mcm ni: http://www.phase-eight.co.uk/pws/images/catalogue/products/800754065/xlarge/800754065_1.png
pakai ngan cardigan yg paras montot ..mesti cantek punye..hehe

Dayah said...

Farah yg tinggi lampai cantik la pakai seluar ni..kalau saya yg 'renek' ni...sgt tak sesuai..tapi sy suka jugak..ada selai

Farah said...

fab farah:aah jenis stretchable.

mancet:hmm dah survey2 jugak skinny pants ni..tp tula kalau bawak balik suar tu umah mak mertua aku mesti die jeling kang hahaha..tp leh aa carik satu untuk buat koleksi :D

cikpid:elelele bila lak ko jd kemetot ni hahaha


As:saye ni lasak orgnye..tak reti sgt pakai dress..tp maybe leh cuba jugakla carik satu sebab tgk As pakai lawa je :


mancet:skirt labuh ade dah satutp jarang pakai..

yati:hmm menarik jugak tu!hahaha

miranda:saye ade jugak yang jenis maternity tu tp yang flair ni kembang kat hujung kaki.

ena:hahaha ai ni lasak..tp leh cuba jugakla kan untuk kelainan

azza:adakah aku teringin nak pregnant balik??hahaha yg ni kembang lagi dr suar ngandung.

bai:slack i dah selalu bawak pergi kerja..itulah jeans plg senang kan..takyah gosok hahaha


eina: aah memang bile pakai nampak cam skirt.

farah:hahaha husband ai panggil suar ni suar santai..nampak i pon lebih relax

hanz:aah maybe leh start dgn collection cardi plak kan..erk nak surfla hihihi


Mel:ai tak tahula tgh 'in'ke tak skang ni..tp selalu jugak tgk pengacara2 yang bertudung kat tv pakai suar macam ni.

eifa:skirt style gitu ade satu akak beli dari somerset bay dulu..tp akak ni bukan jenis orang pakaiskirt kan..pakai sekali sekalaje hiks!

wirda:fesyen korea mesti comel2 belaka!

ida:mekasih byk2 ida!!! i lap u la!

dayah:ekeke renek2 la comel dayah

CuppyCakeMommy said...

try jegging babe,,mcm skinny heans tapi bergetah,,selesa gilos nn cun

Elyn said...

cantik!! u tinggi so sesuai pakai apa2 pun farah.... hehehe i jeles ni ekeke

lily lotus said...

suka jugak pants jenis ni..taklah nampak bentuk punggung kembang mcm ly..hihi

hijauoren said...

a'ah ms preg pon aku pakai yg ni.. sgt2 slese.. smp skrg pon pakai lg wpon dh x preg =p *sbb ponggong still mcm tgh preg huwaaaaaaaa ='

Sense Sue'z said...

Farah, cubala pakai baju2 korean style, tengah hot sekarang ni..Pakai dress/blouse dengan skinny or legging cantik juga tau...

Kat sini banyak pilihan
http://fabulisuez.blogspot.com

Sweet dan Murah...

Awards ~~thank you!