Tuesday, April 27, 2010

Anak bujang saya makin dewasa

Rindu sgt kat anak bujang saya hari ni...sejak masuk team baru ni..anak bujang saya macam terbiar sikit kat rumah sebab balik rumah je saya sambung balik buat proposal....sian die..tapi pandai plak tu bawak diri tu..

Skang ni afif dah makin reti bahasa..die paham agaknye mama die makin sibok dan kelam kabut hahaha

1. Bila mama mandi..dah pandai bawak diri baring depan tv layan katun sambil korek hidung (tak tau ape yang syok sgt korek idung tu)..kalau dulu..selagi mama tak kluar bilik air..selagi tu la die melalak depan bilik air tu sampai keluar air2 hingus semua.

2. Bile mama bizi buat proposal update blog,
afif dah pandai main sendiri..kadang2 bukak buku sendiri..bila nak nenen atau lapar baru carik mama.

3. Bile nak naik kereta,afif dah tau..his seat is at the back...bile mama bukak je pintu belakang die dah siap dah tercongok depan pintu nak suruh dudukkan dalam carseat..and then layan feeling sorang kat belakang tu hahaha..kadang2 mama dengar afif nyanyi sorang2.

4. Dah boleh harap garu/urut belakang daddy dah skang ni hahaha dah leh ganti mama plak...siap letak minyak urut lagi (kunun2 je penutup tak bukak pon).

oh..terasa macam nak balik awal je hari ni..tapi kerja melambak!

9 comments:

mrsharis said...

best kan..kdg2 tk terasa masa berlalu..dh setahun lbh dh diorg..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ololo hensem dah ank bujang seb bek x der ank dara ehehehe

Drama Mama said...

afiff dah pandai and helpful. perangai sama macam irfan ja..suka korek hidung hahaha. suka tolong picit and sapu minyak kat mama and maktok dia gak. hahaha

fizamior said...

Mmg rs x selesa kan kalo ngadap keje smpai rumah lps tu anak terbiar... Huhu... Sedih....

isabelle said...

hihihi...comel kunun tlg sapu minyak urut...hehehe

tapi part korek idung tu, i think most kids mmg mcm tu kot.
my adam, lagi i larang..sengaja dia buat bcoz he loves teasing us.

5577 said...

ala si encem korek idung potong stim la camni.. ahahaha.

aah.. nadhrah dulu pun suke korek idung, sorok2 dia dok diam korek idung, tahpapa tau.. tul laa i rs sbb dilarang kot lg dia buat, bile i biar je dia dh tak buat dh..

MOMMY NADIA said...

hehehe..cute nye korek2 hidung ;)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syok kan bila dah besar.tapi part mandi tu sampai skang my nuha mesti meraung2 lagikk..mcm mana erk..huhuhu

Cikpid said...

camne ko ngadap laptop tanpa Afif kaco? cube bg tips?hahahha..

Kalau Afieq..die sama sibuk nak gak menekan keyboad..

Awards ~~thank you!