Monday, April 12, 2010

Carseat for toddler

Akhirnye kami dah pon selamat membeli satu carseat baru utk afif last weekend..
dan pilihan kami ialah Halford Premier Zeus Plus Convertible Car Seat


why we chose Halford?

1. Ciri2 keselamatan yang cukup dan certified..saya dah selesa dengan Britax dulu..so nak carik carseat yang setanding dengannye la..lagipon selalu jalan jauh kan baik carik yang elok sikit.

2. It can be use until afif 4 tahun..phewww nasib baik..kalau tak kopak duit nak beli tetiap tahun.

3. I like the color!we chose green.

4. Within budget kami..normal price is RM 669 ( tempat lain ade yang jual RM729) tapi sebab kat Camyland KD ade clearance sale dapat la RM 500..tempat lain tak dapat dah harga ni..saya nampak ade 3 lagi carseat ni yang available..sape2 nak baik pergi beli cepat..clearance sale sampai 18hb je.

5. Carseat ni ade warranty for 2 years..plus ade insurans coverage..ni semua pakej..so takde extra charge.

6. Untuk cheapskate macam saya..this is a very good bargain.


satu je yang takbes..carseat ni berat sikit 12kg..so sekali pasang kat belakang tu memang saya tak akan pindah2 kan la yer..so end up afif akan kena duduk belakang setiap mase..pheww percubaan hari pertama semalam drive dari kota damansara - klang sensorang bersama afif adalah berjaya!

saya rase sebab carseat ni tinggi..so afif suka la dapat tengok permandangan kat luar tu time kereta bergerak..sekali sekala tu ade jugak merengek...tapi saya buat tak tahu je hihihi.



13 comments:

fizamior said...

wah!!! afif car seat br... cantik babe... weh, aku pun tgh dok survey2 car seat nih... hmmmm....

semut-terbersin said...

sama carseat ngan aariz!tp aariznye kaler merah!!murahnye ko beli..aku dulu beli ada less pon dpt dlm rm580 je..tp aariz sekarang tamo langsung dok dalam tu..geram je aku..
haah berat..mmg tak pernah pindah2 pon carseat die tuh

azzamoro said...

cantik aa car seat ni. murah lak tu...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha dari baby sampai dah hampir 2 tahun ni memang tempatnya kat belakang sebab hubby aku siap ikat lagi seat tu kat belakang for more safety :P

lin muhamad said...

nampak very comfy eh... :) tapi kan..sara bila kitorang hsband and wife ada,dia tak nak dok dlm carseat.mau menjerit2 kalau paksa gak.huhu

mummy_adam said...

cantik color dia..sgt good deal

yatie chomeyl said...

gambar afif yg last tuh nampak dia macho giler..ehehe seles duk dlm car seat baru la tu ;)

isabelle said...

i terasa nak try psg balik carseat adam tu, kot2 dia nak dok diam.

nieda said...

cantiknya, ada plan nak beli car seat baru untuk Humaira sebab si kenit ni dah taknak duduk car seat lama dia maybe x selesa..Farah,2-3 bulan nanti story pasal afif ok tak duduk car seat barunya yer?? Yelah kalau nieda beli mahal2 untuk 2-3 hari jer mcm membazir jer

CHeeSYaNa said...

tak pernah lagik g camyland nie.. wajib pegi ni!

5577 said...

cantik!
n i love the colour too! green.. i like! :) kata fav colour..
wah, afif ni dh boleh jd model carseat dh ni, sesuwai sgt.! ahaha..

mrsDudE said...

aku cari entry ko ni sbb aku weekend lepas mmg survey2 car seat utk Nasri.. and yes, mmg kami decide to buy this one.. tp blom beli lagi, tunggu ongkos cukup.. mmg cantik sgt dan aku dgr puas hati.. hopefully nasri akan suka duduk dlm ni mcm abg afif

Farah said...

ekekeke..memang patut beli aneen..kualiti pon elok...kalau nasri tidor boleh adjustkan seat die tu jadi macam baring sikit.

Awards ~~thank you!