Thursday, April 8, 2010

Iron Woman

Haaaaaa..iron man 2 nak kluar kan end of april ni? hehe of course la saya and husband taknak lepaskan peluang utk tengok nanti..tapi saya bukan nak cerita pasal iron man tu..hehe kali ni nak cerita pasal iron saya... alaa nama pon blog suri rumah kan..ape salahnye share2 product yang bagus untuk memudahkan kite membuat kerja rumah..btul tak?

last monday..iron lama saya tetiba terbakar time tgh2 gosok baju kerja..pergh nasib baik tak kena tangan saya..tiba2 je meletup ko..tapi yelaa iron tu pon dah lama sgt..beli mase zaman bujang lagi..tak bertukar2 sampai skang..dah la jenama pon cap ayam je ekekeke..tak expect pon die tahan lama.

lepas terbakar..sah sah la takleh guna balik kan..so saya pon request la pada husband untuk beli yang baru..

malam tu jugak die bawak balik la iron ni...tadaaa!! canggih i tell u!


yela yela..saya jakun la sebab selama ni pakai iron cap ayam yang kalau nak gosok baju dan seluar slack tu makan mase lama la jugak..dan selalu menyebabkan saya lambat pergi kerja kalau terlupe nak gosok time malam..

bila dah pakai iron ni..fuhh senang kerja menggosok saya sebab die sekali dengan steam kan..takyah nak susah2 sembur air secara manual pada baju atau seluar yang digosok plus sekali glide je dah licin! muahahaha..makcik suka!!

lepas ni..acara menggosok adalah menjadi aktiviti kegemaran sebab dah ade iron yang bess..kalau dulu nak gosok sepasang amik mase 10-15 minit..skang ni tak sampai 5 minit dah siap.

Info barang:

brand:Philips
Harga:RM300++

Philips sila amik saya jadi duta iron kamu yer :D

18 comments:

isabelle said...

posing la sikit dengan iron tu. i nak gak tengok aksi duta baru iron Philips.hehe

mummy_adam said...

cantik!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

beli beli microwave aku reganya..ehehehehe.aku pakai yang org bagi ms kawen.bila ntah nak beli baru.

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

chewah...mesti semangat nak gosok baju pasni.

hijauoren said...

huhu farahhh.. aku ade gak iron sebijik gini kaler biru.. supplier bg as adiah kawin.. tp aritu aku telah menggunekan tahap haba yg sgt tggi hingge mengoyakkan bj aku dan kesan koyakan tu maseh ade smp skrg..susah gile nk tggalkan.. sp x dpt la gune iron tu..

ade tips care senang nk bersihka kesan terbakar tu x? hehe

Elyn said...

hiks i redeem bonuslink dpt camni.... berbaloi2...

p!nkerton said...

gajet2 sebegini memang memudahkan kerja kite. nak buat buat keje pon rase best je hehe..

mrsharis said...

brand philips mmg sgt bagus & tahan lama..

semut-terbersin said...

hijau oren a.k.a mona..cuba try tenyeh lilin atas iron yg melekat baju kamu itu..takpon try tenyeh atas daun pisang..slalu aku tenyeh lilin je kat tmpt yg melekat kain terbakar tu..tenyeh time tgh panas la..kalo time tak panas, tak menjadik kot..haha selamat mencuba!

LIP (^_^) said...

haha..ketawa sensorg baca entry u ni farah pasal i pun baru beberapa bulan ni dpt iron gitu gak..baru rasa seronok nk iron..

senioritasara said...

hahahahahaha....duta phillips.boleh gak tu.ada talent...iron i pn mcm dah hujung2 tanduk je.boleh la beli iron nih.colour pn menawan

Queen of Pirus said...

mmg betul...akak pernah guna iron ni. iron yg ada steam mmg membantu sangat2 utk cepatkan keja & satu lagi tak mudah koyakkan baju..akak pulak jenis tak sabar & selalu psg iron tu panas2 & selalu la berlubang2 baju tu time sebelum guna iron steam ni.with this iron..insyallah tak de masalah tu lagi walaupun dipasang panas2.

LiTtLe^m3 said...

iron yg sama dgn saya punya tp lom guna sbb utk rumah baru ekekeke :D

yatie chomeyl said...

selamat menggosok baju dgn bersemangatnya hik3x

CHeeSYaNa said...

aku mmg suke iron brand philips..best!

iEfa said...

haah kak..iron ni sgt best gune tau...tp klo haba tgi sgt n kain lembut termkn kain jgak nanti tau...tp best best gune nyer :D

fabulous.farah said...

orang cakap tefal ok..i guna panasonic jer..steam jugak dah bertahun2 dah..zaman husband belajar

MOMMY NADIA said...

me too pakai philips!
tp tension yg pattern lama kena masukkan air ikut lubang kecik kat atas tu..tension btol!!
tp best part auto detect bila tk pakai dia stop kan!!

ckp pasal iron, I tgh survey nak beli steam iron yg standing tu..senang sket nak iron baju yg tk perlukan ketelitian mengiron!
ala2 shopp' complex gtu..
found philip for 400 and paling mahal princess 500-600..huhuhu:)

Awards ~~thank you!