Wednesday, April 7, 2010

Miss me??

Ekekeke..yela2..sape la saya ni kan..sah sah la takde sape kisah pon kalau hilang hahaha..

Saya sedang sibok dengan kerja skang ni..sejak dapat tukar team baru berpusu2 kerja masuk..dan makcik kena buktikan makcik mampu deliver semuanye mengikut target yang di beri..chaiyo!!

kepada reader2 yang sudi nak baca blog ni..please be patient yer..tuan punye blog tgh tercarik2 mase yang sesuai untuk update blog dan berbloghop..huhu rugi lak rasenye terlepas cerita2 bes dari blog lain..

takpe2 kasik saya masa sikit yer..ni nak update blog kat umah pon takde mase..afif plak tgh melasak skang..tak reti duduk diam..ade je bende yang ditumpahkan..ade je bende bahaya yang die nak pegang..waktu yang aman adalah ketika die tidur sahaja..

oh saya ade satu kemusykilan..saya sedang mencarik carseat for toddler..ade beberapa jenis brand yang ade kat pale otak skang ni dan mengikut budget..tapi daddy afif cakap alaa beli mydear atau sweetcherry pon ok ape..kalau ikut saya memang suke beli barang elok sikit supaya tahan lama (senang esok untuk adik2 afif dah takyah beli dah)

Kepada sesiapa yang sudah menggunakan brand -brand tersebut..ape komen anda yer?? selesa tak anak duduk dalam carseat tu?Material die ok tak?

Feedback anda sangat di alu2kan..saya tak kisah nak beli kalau betul materialnye ok dan tahan lasak..plus harganye pon sangat2 berpatutan kan..thanks in advance!

16 comments:

Elyn said...

of cos la miss u!!! bab car seat tu i taktau ssb carseat wafiq bukan brand tu la farah..

lin muhamad said...

huhu aku nk komen pun takley.sku pun pakai carseat belas ikhsan kakak aku.hehehe

azzamoro said...

gune graco wey mcm airyll. recommended. cume berat la sikit. sbb tu aku malas nak bukak kalau dah pasang kt keta. ehehehe

price = 600++

liza said...

aku guna mydear..yg wafiy guna sejak 6 bulan lagi tu..mmg sampai 18kg punya..aku rasa ok jer..wafiy pun selesa..dia ada banyak jenis material..ada yg soft mcm baldu..ada yg murah cam kain jenis panas tu..kalau ada bidget belila yg ok mcm azza kata tu..memandangkan ko nak beli skrg..afif pun dah besar..beli yg toddler sampai jadi booster tu..jimat..tak silap aku graco ada..harga dlm rm700 kut..tak sure

reet said...

Farah,i guna safe and sound.suka la sebab ia sangat selesa.actually ni combination car seat.mommy pk in advance,kalau ada baby no 2,jimat skit.hehehe.price wise dalam rm400++

isabelle said...

kalo x silap, adam punye brand antara dua tu la.but i cant comment much about the performance/practicality sbb adam is rarely (almost never) in the carseat.
but i believe it works well.

^wirda^ said...

aku ada 2 jenis car seat.. satu yg suwitttceri tu..ala style biase2 tu laa..RM99 je beli kat giant..haha

pastu lg satu baru beli kat Mydear sale aritu, RM46..harga asal RM69
tp yg nih jenis sarung kat kusi kite tu..then benda tu mcm lekat kat kusi la..just masukkan anak dlm tu. ala ko search la kat mydear nye carseat..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku guna yang brand my dear, dari lepas pantang sampai laa ni..ok jer dia duk dalam tuh.hihihi

Anasfadilah said...

dulu saya pakai per pereggo punya car seat lepas tu tukar sweet cherry

to tell u the truth mahal ada sebab

carseat buatan eropah atau amerik ani,dia berat,dan memang tested untuk car crashed,ada sijil semua.

tapi saya rasa sweet cheery tak ada.summore ringan sikit,dan kualiti dia taklah teruk taklah bagus sgt,man-man aje (frame plasticky)

saya ingat nak beli carseat jenama halford (booster seat,can be used from 1 yo sampai 6yo,harga dalam RM351 mcm tu,at babyjaya)

tapi tulah cara pasang kene betul gak,sewwt cheery punya kene make sure betul-betul pasang,baru ok

bab selesa tu,rasanya takdala seempuk yang jenama mahal-mahal,tapi bolehlah

kalau ada duit lebih,beli mahal sikit takpe,kurang-kurang carseat mahal ada warranty

my dear punya brand tak sure pula :)

harap ini membantu

mummy_adam said...

xpasti both brand nyer car seat, tp i ada beli sweetcherry nyer stroller..konon2 nk jimat, pastu sakit hati coz tayar dia sgtlah xbesh pastu x stabil.. mmg menyesal, pastu kena beli lain.. so xlah jd jimat pun..

Farah said...

elyn:ekekke ye ke?? terharu i hahaha

lin:brand lain yer?

azza:itula dalam pale otak ni sama ade graco atau halford..tp kalau dpt lg murah dan elok ok jugak

liza:aah aku nak beli jenis yang sampai 4 tahun..ok thanks for your review :D

reet:oh..safe n sound pon ok jugak yer..nnt i masukkan dalam senarai survey.thanks!

isabelle:ooo..hahaha alaa i ni biasa drive sensorg la..takleh biar afif camtu je

wirda:baikla wirda..saya akan search..thanks!

eliss:ooo yang merah tu kan?? hmm ok gakla tu..tahan lama.

dilla:wahh byk info ni..itulaa kalau beli tu biarla dapat yang puas hati kan..tgkla camne..my budget pon takdela byk sgt..halford pon dalam senarai jugak ni hihi..


ena:ye ke..dah kena beli baru lak ek..tula harap2 kitorg dapat carik yang ok punye dan tahan lasak.

mOmmy of Triplets plus One said...

i ade beli carset sweet cherry tuk keta kenari i,tu gune tuk if i kuar kejap2 nk bwk sorang je. sbb if nk beli graco gak pengsan robak poket since dah ade 3 carset tu kat keta buntut besar i.
ni beza ketara yg i nmpak between my graco n sweet cherry:

-padding n cushion die tak tebal, budak x minat dok lame2, i guess sbb x selesa kot. bdk pun pandai nk yg empuk2 je, hihi

-die sgt ringan. so die cam tak terletak atas kusi keta tu, bile kite nk belok, dgn kusi tu skali cam gerak senegt ikut ke kiri kanan.. bleh mabuk keta tu if corner byk2. if graco tu berat so die lagi steady and terletak atas kusi tu. bukan lag i nk kate die gerak smpai tegolek..cume kurand steady, die akn goyang2 bile kite corner

5577 said...

eh comfirm ada, i miss u 2.. suke baca bebelan u.. ahahah.

psl carseat i takleh komen kot, sbb i ada satu jer, hadiah dari tokmek dia. so far Nadhrah ok je la duk dlm tu.. alamak, i tak ingat brand dia.

Ibumuadz said...

farah,

My son using the Recaro Baby Car Seat now..its quite good..Combi & Britax pun ok gak but then, i'm sure there are many other brands out there that are just as good n safe..just do more research n read up more about various brands before deciding on one ok..

Ibumuadz said...

farah,

My son using the Recaro Baby Car Seat now..its quite good..Combi & Britax pun ok gak but then, i'm sure there are many other brands out there that are just as good n safe..just do more research n read up more about various brands before deciding on one ok..
bak kata pepatah "alah membeli menang memakai" skrg ni pn sy tgh mencari lagi 1..malas nk buka2 bila tukar kete lain..hehehe..

Farah said...

to all:thanks for the suggestion..hmm maybe saya akan survey2 brand lain jugak nanti..weekend ni plan nak carik..hopefully misi berjaya :D

Awards ~~thank you!