Wednesday, May 19, 2010

17 months dan tanda2 afif nak adik

Umur afif dah cecah 17 months...alhamdulillah anak bujang saya membesar dengan ceria dan sihat..gigi plak dah nak masuk 11..saya baru nampak ade both gigi taring die dah kluar separuh..isk memang terasa la tajamnye time BF..huhu saba jelaa..

Sebutan pon dah makin banyak dan makin terang... dah banyak boleh ikut arahan..kalau suruh ambik barang tu..dah boleh harap..kalau suruh kemas balik mainan..die masukkan balik dalam bakul..

haa bila dah makin besar ni..makin banyak akal k...kadang2 bende yang dia buat tu boleh buat kita rase nak marah..kadang2 boleh buat kitorang gelak berdekah2..

ni perangai terbaru afif ni..kitorg rase ni tanda-tanda macam afif nak adik lagi la hahahahhaa

1. Dah pandai tepuk tepuk tidur kan mr lion (tu sebenarnye harnest die dah jadi mcm kawan die plak).

2. Bagi mr lion susu...sian mr lion haus ek afif..

3. Ade satu hari tu..saya nampak die nampak die nak nenenkan mr lion..siap selak baju macam saya nenenkan die hahahahha..afif takde susu laaa nak oi.

4. Kalau afif taknak makan bubur..saya saja2 suapkan kat mr lion tu...terus die makan bubur tu..ni tanda nak ada geng bila makan..makan sorang2 mane syok.

5. Pandai bawak mr lion jalan2 naik kereta..bosan ke duduk rumah ni?

tapi kadang2 bahaya jugak ni..ade mood2 tak baik die..die pijak2 je mr lion tu..kadang2 die campak je mr lion tu dalam bilik air...haishh nasib baik la tak hidup mr lion tu..kalau tak sian die.

p/s:sila abaikan background lintang pukang kat belakang tu.

20 comments:

MRS. K said...

wink*wink!
tak lama dah tu...hehe

~ As ~ said...

cepat2 bagi adik la...eeheheh...sama lah Afif ngan Azam ada lion...Azam jawab ibu bila kata "Lion says : aummm!!!!"

Nurhayati said...

aminnnnnnnnnnnnnn

atulhani said...

haaah.. elok lah tu tambah lagi sorang... ;)

MeL MikaiL said...

hahaha comel la afif ni siap nak nenenkan mr lion tu..pe lagi farah, silakan bg afif adek ;)

MOMMY NADIA said...

hehe...betol lah tu ;0

LIP (^_^) said...

dah ada gaya abang dah afif ni

fabulous.farah said...

ape lagi..=p

comel nye afif=p

yatie chomeyl said...

semoga impian afif nak dpt adik dlm masa terdekat ni tercapai hehehe

Elyn said...

opss lepas ni i tunggu u lak announce ek!!

liza said...

aku pun teringin nk bg wafiy adik tapi usaha membikin adik dibekukan sehingga papa wafiy balik...hehehe..umur kita pun dh 28 tahun kan..eloklaa kut tambah skrg..ko pun dh tak lama nak cukup 2 tahun dh ni lepas ceaser..

Drama Mama said...

dah ada ka tu farah? hehehhehee

http://twinkywinkystars.blogspot.com

LiTtLe^m3 said...

wallau member dh nk masuk 2 ni ekekeke aku satu pun blom berani :D

isabelle said...

WAHAHAHA...afif pun jeles dgn baby lion...mcm adam.

http://thesnowwybear.blogspot.com/2010/04/jealous-dengan-baby.html

:: m.u.n.i.r.a :: said...

wah wah wah!
moga-moga cepatlaah afif dapat adik..amin!

mummy_adam said...

setuju..setuju.. dah boley jadi abg afif tu.. boley harap jagakan adik nnt ;)

hijauoren said...

hallah hallah hallah...

dr gaye entri ko lepas2 je aku dpt agak dh..

ko mmg dh berisi kan skng?

kihkihkih =)

tahniah eh (bleh ucap tahniah?) =p

p!nkerton said...

hey heyyy sudah ada isi kah??

fizamior said...

ok farah... dah boleh proceed dah... ekekekeke.....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm gegirl plak erk nak nenenkan :) heehhe

Awards ~~thank you!