Thursday, May 6, 2010

Kenapa perempuan senang di ayat

hahahaha ntah hape2 la topik hari ni kan..layan jelaaa

perasan tak kite orang perempuan (saya tak tahu pasal lelaki ek..sebab saya pompuan) ni...selalunye la kan dalam ape bentuk conversation sekali pon..dengan sesiapa sekalipon..kite mesti nak dengar orang tu reply balik bende yang kite nak dengar..ada paham tak?

contoh macam ni la...anda tanye kawan anda "eh cantik tak baju aku hari ni?" tentula dalam hati kite akan terdetik..harap2 die kate cantik la..then kawan kite cakap.."kurang sikit laa..ko pakai tudung tak berapa nak kena la hari ni"..haaaa mesti dalam hati "ah! malas la nak soh die komen lagi pasni."haaaa paham?

so kalau lah kan kite ni sebagai perempuan dok la mengadu domba kat kawan lelaki ke..opismate lelaki ke pasal masalah umah tangga kan..mestila orang2 lelaki tadi akan bagi feedback yang nak menyedapkan hati kite kan..btul tak?lagi2 plak yang memang mulut manis ni...sejuk je telinga mendengar ayat2 yang kluar dari mulut die.. ha sebab tu la lame2 dah tertangkap cintan la plak sama itu kawan sebab kite rase "oh! die sungguh memahami diri ku ini"..dah jadi lain cerita la plak...

hmm ape ntah saya merepek hari ni..sebenarnye saya menyampah nengok citer adamaya kat tv3 tu..semalam tertengok lagi..boleh lak si adam tu bersabar je ngan perangai tak senonoh si maya tu dah la sblm tu kena tangkap khalwat pon die buat relax je (kalau aku jd laki dah lame aku sepak kat situ jugak)...please la woman! set ur mind ok!..kalau dah taknak blahhh je la..ok ok teremo plak..

hari ni saya cuti..mahu start packing2..esok pepagi nak pergi langkawi yeaaaaahhhaaaaaa!!!!

16 comments:

isabelle said...

i pulak, selalu i tanya in a negatif way "buruk tak sayang mcm ni?"
(tu tandanya i mmg expect jwpn "buruk la jugak."
hahaha

slmt bercuti di langkawi;) borong byk2 tau

Drama Mama said...

haih farah...u macam tau2 ja yang i tgh terkedu mendegar my fren yang kes camni la, bini orang kena ayat ngn laki orang. tsk tsk tsk

bestnya cuti kat langkawi! jgn lupa borong corelle, serious murah melampau! haha

Nurhayati said...

yati pun kekadang sakit jiwa tgk adam tu.. tapi camne pun tetap tgk gak hahaha

wah bestnya gi cuti.. have fun!!!

Diyana Zulkifli said...

uhuhu.saya pun emo tgk episod yg maya tu kene tangkap khalwat.nk aje tonyoh muka lisa tu..*tak pasal2.hehe

liza said...

aku pun cam menyampah gak tgk citer tu..baik sangat lakinya sampai tahap macam tak wujud laki camtu..sebab tu aku tak layan citer tu..kekadang jer tgk bila adik aku balik awal keja n nak tgk..btw,bila ko cakap pasal vacation ni..terus rasa sedih..teringat kat hubby..huhu.,.apapun enjoy your holiday..amik gambar bebanyak tau:)

lin said...

tu la bhy share mslh ngan lelaki..tu yg ley jadi scandal suami org ngan isteri org..isk..

selamat bercuti!!! jgn lupa naik cable car..soh hsband ko belajar ilangkan gayat.kekeke

Fid said...

nak jawap TAJUK entry
sebab perempuan ada SATU AKAL 9 NAFSU!
hahahahaaaa

LIP (^_^) said...

sgt tak suka pada pompan yg gediksss..gediks pada suami sendiri tak pe..hehehe

yatie chomeyl said...

nsb baik i x layan citer tu, kalau x..dgn i sekali pun emo

Elyn said...

err asik terlepas nak layan adammaya la.....

selamat berholiday!!

eiNa said...

ahaks.. series sya pun geram kat maya.. adehh!~


waahh.. afif nak berholiday! enjoy ur holiday okeh..

salina said...

haha memang bebal si maya tu...anyway, selamat bercuti farah...

fabulous.farah said...

i dah menyampah tengok adam maya. isk. tolong lah maya~

selamat bercuti..

iEfa said...

hahah citer adam tuh tk paper sgt...fine ler maya tuh dh mengatal...tp adam tuh cam tk bertangjwb jek...wat tk kisah jek nampak bini scandel..may b care halus nk puju bini dier ..k jgak tu kan...

bestnyer cotiiiii lengkawi....island hopping jgn lupeeee kak... kalo pegi situ...siap2 pakai suar tied (betul eh eje) senang...smapai air terjun...naek boat kering...sampai laie pulau terjun....tkyah nk tukar2 baju..bestnyerrr....weeeeee

p!nkerton said...

happy holiday farah! bestnya pi holiday. kalau every wknd menang pakej percutian kan best haha *berangannn*

unlisted_one said...

hehe,..igtkan pompuan mana tadi. si adamaya rupanya.

Awards ~~thank you!