Monday, May 10, 2010

Langkawi Lagoon Resort memang bess!

Sebenarnye saya adalah sgt2 lupe yang sabtu lepas tu mothers day ok..itupon teringat sebab husband saya wish..isk makin byk urat dah putus ni..anyway,sebelom terlambat saya nak wish happy mothers day to all mama/mommy/mak/ibu/ummi in the world!!

Holiday kami di Langkawi memang sgt menyeronokkan..rase macam taknak balik hahaha tapi apeketakdekeje nak duduk sana lame2 ye tak..plus kat sana panas sikit..panas bahang dari laut..so melekit2 jugakla badan ni..sebab tu awal2 kami dah botakkan afif hahaha kang sian plak die..and saya dan husband plak dah prepare bawak baju dan seluar yang nipis2 je..afif pon byk pakai seluar pendek kat sana.



Flight kami dari lcct berlepas on time hari jumaat tu dah sampai kat langkawi pukul 11 lebih..erk kitorg bajet ade delay ke..so check in la hotel awal dalam pukul 12..fyi,we were staying at Langkawi Lagoon Resort..at first saya hanya book bilik deluxe seaview je which cost us almost 500 ringgit per night ..ni pon lepas diskaun tau....sebab yang sea village memang mahal..lebih RM1k per night tapi di sebabkan time tu takde bilik kosong agaknye..staff hotel pon upgrade la bilik kami ke sea village (chalet atas air) tanpa extra charges..perghh syok gile!!melonjak2 keriangan la saya dalam hati (nak lonjak2 depan staff hotel malu la plak).

lobby

Resort memang dekat sangat ngan airport tak sampai 5 km..memang saje taknak duduk dekat ngan town Kuah sebab our purpose to Langkawi is not for shopping..nak shopping kat kl bile2 leh shopping..memang datang sana nak bercuti..nak jalan2..nak tgk scenery..nak mandi manda kat pantai..perasan jadi mat saleh kejap hahahaha

Resort yang kitorang pilih memang sangat memuaskan hati kali ni..kirenye berbaloila bayar..staff pon frenly...food pon sedap..environment tenang je..scenery pon cantik..sesuai sgt nak honeymoon kat sini..nak feeling2 romantik tu ade la hahaha..melayu tak ramai dok sini..yang ramainye pak arab dan mat salleh ..fyi,this resort is own by MKLand..haha selalu nampak kat damansara ni byk kan properties under MKLand.

view from balcony

The sea village


budak sorang ni memang seronok sgt duduk dalam bilik ni..tidur pon sangat nyenyak.


so kitorg pergi kuah town just nak beli chocolate,kain batik dan minyak gamat for souvinier..segala jenis pyrex,corelle tu semua takde dalam senarai sebab satu takde dalam budget..pergh korang kate murah..ingatkan murah 10 hinggit 20 hinggit ke rupenye2 nak sampai ratus2 jugak hahaha takpela..makcik simpan jela duit tu pergi island hoping lagi bes haahhaha...yang kedua,saya bukan jenis yang suka menyimpan koleksi pinggan mangkuk/sudu garpu bunga2 ni..pakai yang besi biasa pon ok..yang hadiah mase kawin dulu org bagi pon tak berabis pakai.

ok baru habis cerita pasal hotel..yang tempat2 di lawati tak start lagi ni hahahha..kite sambung kat next entry plak yer..jenuh nak upload gamba satu2.

15 comments:

fabulous.farah said...

huhu..kenapa afif dah botak?ikut hair style ayah die ke?

azzamoro said...

tanned dah kulit afif.. keke

~ As ~ said...

ohh aku nak pigi..aku nak pigi (ttgu lepas bersalin aaa...hahaha)

atulhani said...

saya pun suka gi langkawi.. tahun lepas ada gi gak. selalu shopping chocs la.. hmm pyrex tu semua mmg murah ler kalo compare kat KL ;) tapi selalunya makcik2 je yang beli hehe

Zety Zin said...

langkawi lagoon memang best. bilik air dia cun kan?

Am said...

bestnyer bercuti...imported chocs harus beli byk2 kalo pg langkawi :D

Elyn said...

afif makin nmpk ke bujangan la farah hehehehe

aNnAsUe'G said...

nmpk lain plak afif botak,tp still comel la. hihi.
i tak penah lg sampai langkawi. teringin nak pegi sebenarnya, teringin nak 1 set pinggan mangkuk. ups,terkluar ciri2 makcik sket disini. ;p

iem said...

nampak lainlah afif dah botak..tapi maintain cute

p!nkerton said...

cantek ah hotel ni, mesti relax habis kan ;)

Lady of Leisure said...

uish syoknya pi langkawi.. nanti share pic lagi... i pi langkawi tak sempat nak pi island hoping maklum la masa tu pi honeymoon lepas kawin..
wakaka

yatie chomeyl said...

nampak macho afif botak kepala hehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tak sabo nak tunggu entry seterusnya...hihihi buat panduan tuk diri sendiri before gi holiday kat Langkawi next week :)

Farah said...

fab. farah:sebab tgh panas kat sana.

azza:ekekeke tula ade gelap sikit

As:sila..sila..jgn tak pergi :d

atul:alahai murah2 pon pada aku mahal lagi la..tp maybe sbb tak minat kot so tak kisah pon tak beli.

Zety:cun sgt tidak la tp okla.. lupe lak nak amik gamba.

Am:memang borong coklat je kami ni.

elyn:itula bila dah botak nampak besar sikit

G: hahaha ala kalau minat tak salah pon nak beli.

Fatih:aah..selesa dan relax..takde kecah2 mcm kl ni

iem:hehe ye ke..ade org kate nampak lebih muka mama die hihihi

lady:waah bz tang plak kan time tu hahahah

mama damia:harap2 dpt jadi panduan..selamat bercuti!

yatie:hehe nampak macho ke..mekasih.

Anonymous said...

We gel dotty from Pai Village, known as the springboard
moncler men michael kors[url=http://www.hervelegercheapsale.com/christian-louboutin-wedges-c-100.html]christian louboutin wedges sale[/url] Christian Dior handbags replica moncler jackets women

Awards ~~thank you!