Tuesday, May 11, 2010

Salah tempat dan waktu..

Saya tahu hidup ni memang tak selalunye indah..kadang2 kite senang,happy..kadang2 kita kite susah,bertimpa2 plak tu..

hari ni dah la pepagi..blog saya buat hal..ade orang report gmail saya as spam..so habis semua bende berkaitan ngan gmail saya kena block...termasukla blog ni..tak keruan di buatnye...nasib baik ade elyn dan rakan2..yang tolong saya untuk bukak balik blog ni..macam mane saya godek kasik ok balik tu saya cerita kemudian la yer..

pastu pagi ni jugak..budak2 opis saya kecoh2 pasal kes h1n1 kat opis saya skang ni dah meningkat ke 4 orang..satu department dah kena kuarantin..saya ni yang memang tengah batuk dan selsema memang risau la jugak kan..naik flight ari tu takutla terjangkit ke ngan sape2..so pergila klinik untuk buat chekup..nasib baik takde apape..tapi dapat jugakla mc untuk esok sebab batuk dan selsema tu..

petang plak dalam pukul 2 lebih..nak kluar untuk hantar contract kepada customer..tiba tengok kereta takde kat tempat parking..hah! rase nak luruh jantung k! eh nak kate bank tarik..rasenye saya dah bayar duit kereta and takdela sampai tertunggak 2,3 bulan pon..tapi call la jugak kan untuk check..beria2 orang bank cakap diorg tak tarik..nak tarik buat ape..bukan cik tak bayar.

ok lagi la rase nak nangis..sape plak curi kereta aku ni?????

fyi,kat opis saya ni..kalau lewat sikit datang..sure parking penuh..pastu terpaksa la parking illegal kat mane2 je..di ulang TERPAKSA sebab memang takde tempat nak parking dah..

saya nak pergi dah balai polis ni..ingat nak report la kereta hilang..tapi terpk plak..kot kot keje D*B*K*L..saya pon terus pergi pejabat diorg yang dekat je ngan opis saya ni..

hah!!!

tepat sekali!!

memang kerja dioranggg!!rupenye hari ni diorang buat operasi tunda2 kereta ni.

huhu kat situ jugak saya rase mcm nak nangis..belom nangis lagi..telepon husband cakap kereta kena tunda ngan D*B*K*L pastu kena ambik kat jinjang..time tu baru nangis..sampai orang d*b*k*l tu cuak plak tengok saya..kat jinjang ok!! jinjang nun kat kepong tu..nak naik teksi sensorg serius tak berani..husband saya dengar je saya nangis..terus cakap die pinjam kereta kawan dan amik saya..pergi settle sana sama2..husband saya sikit pon tak marah *terharu kejap*

sampai sana..memang rase nak maki je diorg tapi sabar jela..dah tu keje diorg kan...nak marah2 pon tak guna..melayang la duit saya time tu semata2 nak kuarkan kereta saya tu..die cakap boleh mintak rayuan untuk kurangkan kompaun kat pejabat apekebende ntah kat jalan raja laut tu..tapi since dah petang kan..pejabat tu pon dah tutup maka esok la baru leh kuar keta..dah tak payah!!satu hal plak esok nak ke sana..pejam sebelah mata bayar jela.

huhu memang salah tempat dan waktu betul la..padahal ade byk je kereta lain yang parking illegal jugak..but why me!!! porque?? why??? tak nampak ke carseat dalam kereta tu time tow kereta saya..tak pk ke isk kalau aku tarik kereta ni..cemane die nak ambik anak die ek..tak pk??

pastu hari ni plak tu?? hari ni la first day saya dapat bawak kereta tau setelah sekian lama menunggu...tau takk????

udah udah la farah *menyedapkan hati sendiri*..usah di kenang duit yang dah melayang tu..anggap takde rezeki jela..

*mood sedih tak habis lagi*


26 comments:

MeL MikaiL said...

alamak what a bad day! sabar jelah..anggap je hari yg malang farah. aduh, i tgh imagine ni..feel sorry for u :(

atulhani said...

huh.. kalau saya pun nangis gak agaknye.. bape wei kena kuar duit? sabar je la k....

liza said...

adoiii..macam2 jadi..kalau aku pun nangis gak..hopefully ko cepat sembuh

Azizul Luqman said...

hari² yg malang...
bab tarik kete, huhh... kalo org lain kena gitu pon tak puas hati rasa nya, mau bertumbuk ngan DBKL... :P

CHeeSYaNa said...

uiks.. giler tensen.. ko nyer opis kat building maner ni? nak avoid supaya aku nye kete tak kene tow plaks..

eiNa said...

dugaan betul ni.. klu sy pun confirm nangis gak tu..lmbt amik afif la ari ni eh..

yatie chomeyl said...

sian nya...bad hair utk u erk hari ni. kalau i pun sur enangis gak, bukan nagis sebba manja tp sbb geram sgt2 kan

Diyana Zulkifli said...

huhu..saya sgt memahami bile bab2 terpaksa lewat amik anak ni...gundah gulana di dlm hati adalah tahap dewa..sabaq bbyk.sesekali dirundung awan mendung,esok lusa mesti dah cerah balik..:D

MamaDamia a.k.a Haiza said...

adei tak tebayang sengsaranya hari u ni Farah...macam2 bad thing happen in one day...kalau saya bukan takat menangis lagi...mau meroyan kat situ...sabar je la ye..*huh aku pandai plak nak menyabarkan orang..cuba kena kat batang hidung sendiri baru tau*

Elyn said...

masyaallah!!! byk tul dugaan u smlm..... sabar ek farah maybe ade ganjaran di sebalik tu heheh

M.i.r.a.n.d.a said...

laa. kesiannye. baca cerite farah ni pun mcm bdebar2 sbb mcm bygkan situasi tu..dgn nak mrh lg. dgn sedih lg. sabar ye..

Am said...

aku paham perasaannya bila tgk kete xde..aku penah kena kat subang jaya...dah la baru je pindah sini...gila aku rasa masa tu... nasib baik ade org bgtau kate MPSJ tarik huhu...dah la baru bayar duit IELTS, pastu kena bayar towing kete lagik...parah2...ade dekat 800-1000 jugak aku abis aritu kalo xsalah aku temasuk duit yuran...

Yan said...

bwa2 bertenang yer... orang kata malang tak berbau camtula..

mylongjourney said...

sabarlah farah..hidup memang macam tu. Dugaan tuh kdg2 datang bertimpa2.kena redha and mesti ade sebab kenapa Allah tentukan macam tu ok? Chillex ..duit boleh dicari I-Allah...

lin said...

sabar eh farah..alahai klu jadi awak sure meroyan tak sudah gak kite...

mummy_adam said...

sabar ek, perkara2 mcm tu mmg slalu jadi.. timpa menimpa..

NisS^ImmEr said...

emm mcm2 hal. takpe sbr la. harap xjd lg mcm ni

p!nkerton said...

adeh kesiannye ko, bad day ye.. takpe saba2..
(husband aku pun slalu tak dpt parking situ, dia park kat yg rm6 per entry)

hijauoren said...

sian ko... mood sedih tu kasik ganti dgn mood cerriye laa dgn mengenang knangan manis ko kat langkawi lepas.. okeh?

btw, ko g x end month ni wed azee?

Nurhayati said...

sabar la farah..
mahal tak kena bayar?

aNnAsUe'G said...

laaa...ingatkan psl email dgn blog je rupanya pasal kereta pon?? sabor je la. nak buat mcmane. sabar k farah. dugaan tu.

mancet said...

sabar farah
sian ko..kt cyber ni pon dorang suke tow kete..saman mmg dh tyh ckp jek kekekkeke

lily lotus said...

laa pity u dear. insyaallah esok hari yg lebih bahagia..amin

Sufiah said...

what a bad day..so sad...

fizamior said...

u had a bad day darling.... sabar k.. i know ur strong... takde rezeki nak buat camane....

5577 said...

kesian u dear..
saba ye.. sesapa pun akan nangis, pompuan ye saya maksudkan.. sbb geram! y me.. y hari ni..
bile ditimpa malang tu mmg bertubi2 kan.. insyaAllah silver lining is coming ur way!! :D

Awards ~~thank you!