Wednesday, June 16, 2010

Bila panggilan daddy bertukar jadi abang

Mula2 nak ucap terima kasih pada pengomen2 entry yang lepas..macam rase lega sikit bila dengar positif feedback..oh ramai jugak yang duduk dalam situasi yang sama ngan saya..yela mak mane la yang tak sedih..kadang2 ade je orang tegur..eh apesal kecik sangat anak ko ni?apesal kurus ni?sentap mak ni ok!

oh skang ni afif ade satu habit..die suke ikut balik ape yang kite cakap..contohnye kalau saya panggil adik saya aina,die pon sibok nak panggil jugak..ainaa..ainaa.

ok tu takpe la lagi..sebab satu rumah pon panggil adik saya aina...tapi bila saya panggil husband saya abang (hehe oldskol sikit kan panggil abang ni tapi i loike!) die pon sama panggil abang!

haih jenuh duk betulkan..daddy laa ..daddy..bukan abang..die sebut jugak abang.

dah takkan saya nak panggil husband saya daddy kot hahahaha tak seswaaaii la ok.

hmm saya bukan ape takut die bawaknye sampai ke besar plak kang.

daddy afif cakap ape tau..

"eh rase muda plak bila anak panggil abang"

hah! sabajelaaaaa

21 comments:

MRS. K said...

i pon panggil hubby abang!

Elyn said...

haha.... aku skang depan wafiq panggil daddy sebab die kang ngikut aku panggil ayang!!! haru tul!!

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhuhu..
budak2 kan..senng sangat mengikut..

about adiff tuh...my ecah pun sama..tak besar mana..
kkdg kena perli la..ibu ayahnya besar..ank kecik jek..

kita buat bodoh jek awak...dalam hati..mmg sumpah seranah la..

sabar yer

Iryani Noor said...

salam perkenalan =p..

hahah ade2 jer afif nie tau...
nak pandai nk ajuk2 mama die yer..
chomell je..

~ As ~ said...

aku sbb azam tu suka ajuk mcm tu..aku panggil laki aku 'ayah'...skrang ni lebih pndai panggil ayah dari ibu...ishhh

Hanz said...

Farah...reminds me of my boys..
* Time Hanafi kecik : Dia ikut me panggil hubs, *Sayang*
* Time Hambali pulak : Dia panggil me & hubs, *Pa* or *Papa*...
Lagi haru! Jenuh me sebut Mama..hemmm..sampai kesudah me ni jadi Papa coz me guess..sebutan Papa lagi kerap kat umah dari sebutan Mama....

mrsharis said...

Haha..budak mmg mcm tu. Hannan tu ada time dia panggil aku Yang, panggil papa dia B. Nuha pun dh terikut-ikut panggil papa dia B..hehe.

Insyaallah bila besar besok ok kot..

Liz Rohaizat said...

farah, baru baca entry semalam. afif, setahun 8 bln berat 9 kg? hahaha.. batrisyia setahun 8 bulan, berat 8kg! lg la weih.

dah lali dgr org ckp, dah lali bila nurse bebel ckp x bg anak mkn.

padahal anak dah mkn byk!!! dah dia taknak besar dengan jayanya. nak buat camne.

afif panggil daddy dia 'abang'? budak mmg suka meniru sebab tu kena jaga apa yg kita ckp. tp batrisyia pun sometimes panggil abi dia 'abang'

Drama Mama said...

hahahahahah..ok la tuh rasa muda. macam my sis dok panggil hubby dia sayang, anak pun ikut panggil sayang. ekekkekeke

takpa lama2 nanti dia tukar sendiri kot farah. irfan camtu gak.kekadang time mood "gedik" dia sampai, dia panggil i "baizuyahhhh!maii satttt!" hahaha..panggil abah dia amin or abang. tapi kekadang elok ja panggil mama abah. hehehe

Drama Mama said...

hahahahahah..ok la tuh rasa muda. macam my sis dok panggil hubby dia sayang, anak pun ikut panggil sayang. ekekkekeke

takpa lama2 nanti dia tukar sendiri kot farah. irfan camtu gak.kekadang time mood "gedik" dia sampai, dia panggil i "baizuyahhhh!maii satttt!" hahaha..panggil abah dia amin or abang. tapi kekadang elok ja panggil mama abah. hehehe

fabulous.farah said...

hahaha..normal kut. sepupu saya panggil mama dia yang bila dengan papa dia panggil yang..

Lin said...

i pn pggl hsband abang..pastu sara ikut 'abang'..adeh..saba je la..hsband pggl kita 'ayang' dia pun ikut sebut 'aya..' tapi 'ng' ilang..

NisS^ImmEr said...

lawak tul afif ni, siap panggil abg. patut la ramai parents panggil pasangan masing2 dgn panggilan utk anak2, sbb nak anak tu ikut kot. mcm mak aku sampai skang dia panggil ayah aku abah

Fid said...

salam ahdik
jgn risau itu salah satu stage dia membesar cuma apa yg kita ken abuat adalah setiap kali dia panggil daddy dia abang kita betulkan dan explain itu DADDY bukan ABANG.,,mommy panggil daddy abang awak takleh sebab awak anak daddy mommy wife daddy
memula dia macamm tak faham lama2 dia faham la
dan jgn sesekali panggil hubby u daddy...bg dia tau DADDY tu exclusive dia ja guna....

Farah . 5577 said...

ahahhahha...:)
i pgl one abah je bile dpn anak, sampaikan bile kat rumah parents, bpk i n one slalu confius..ni ckp psl sapa ni, dua2 pun pgl abah...

bc cite bai, tergelak, nadhrah pun sama, skrg ni dia kan dh paham.. saje ja gatai, kekdg panggil farah oo farah..

Yan said...

igt anak yan aje yg camtu hehe..

asben dia pgl 'abg'
yan dia pgl 'ayg'

ade sekali tu dia bangun tido pg..
terus pergi kat yan
"ayang... owhh ayang... nak cucu"

nanti yan jerkah dia balik..
"sape ayang?"

pastu dia betulkan balik.
"ummi... ummi.. cucu"

klu dalam kete plak.. dia nak marahkan abbi dia..

"abang ni!!!!"

MeL MikaiL said...

i panggil husband i 'yang'..sib mika tak follow 'yang' gak hehe..tapi dia sebut daddy mmg fasih betullah..

isabelle said...

i nak try revert balik panggil abang, tapi mcm susah nak lekat la..huhu.
apakah sudah berakhir era zaman remaja itu?

CuppyCakeMommy said...

hahaha..afif kamu sangt comil..try lah panggil daddy depan dia..

iEfa said...

hihihi bijak2...nwey kiteorg panggil sesame sendiri pon mama n ayah jgk...kdg2 laa..official ayg n bie...tp cam dh tebiase kdg2 tuh pgil mama n ayah... :D

----psl afif kurus tuh kan...maisarah dulu pon same...sbb breastfeed kot..tksure...tp ader kwn saye brestfeed debob gak..so buat kesimpulan...mmg gen kami kecik :D...so sye amek pediasure...ats nasihat paed laa...nampak laa progress...berat naek laaa...tklaa underweg...tp tkmo bulat2 tembam pon....now dh nk masuk 3 yrs dh...kiteorg bakal mixed kan kot susu dier...sbb mmg tgk tkmo menembam jgak...sbb sgt lasak...n mmg jenis tk kuar mnm susu....janji sehat aktif progress ader...dh beckp..bleh buat ittu ini..smue tuh laie penting....alaaa klo budak debab pon mulut org tnyer gak..mulut org mmg...

yatie chomeyl said...

ekekke kelakar l apulak pnggil daddy sendiri abg...

Awards ~~thank you!