Friday, June 11, 2010

Bile semua bende nak kena cepat

Saya memang benci betul bila semua bende nak kena buat cepat skang ni...bukan kerja je nak kena cepat...makan pon nak kena cepat sebab saya taknak bazir2 masa makan sebab nak habiskan kerja ngan cepat dan kalau tak habis kena sambung kat rumah plak..seboleh mungkin taknak buat kerja kat umah sebab kat umah adalah mase untuk melayan blog suami dan anak plak..

skang ni saya admit saya dah start makan fast food dengan kerap...kerap tu macam 2,3 kali seminggu...huwaa saya bencila!!!

sebab fastfood menyebabkan lemak di perut bertambah...tapi fastfood la bende yang paling senang dan cepat nak makan btul tak..semuanye fast la katakan..lagi2 kalau McD atau KFC tu...ade drive-thru plak kan...agak2 tak sempat nak masuk dalam..order je dr dalam kereta...pastu sambil2 drive,makan fries atau cheesy wedges...pastu macam burger plak leh makan depan laptop..alamakkkk! bahaya tul la!

pastu fast food ni datang plak dengan air gas dalam satu pakej...lagi bahaya!!! banyak gula!!manela tak bertambah naik perut tu..walaupon kunun amik diet coke..tapi memang takde maknanye yer..sama je kalau amik coke biasa pon.

isk isk!nampaknye saya dah kena start bawak bekal sandwich la dari rumah..so atleast kalau tak sempat makan..saya makan sandwich dulu as lapik perut dan lebih healthy dari fastfood..senaman juga perlu digandakan..

semoga misi saya mendapatkan kembali perut yang kempis berjaya!chaiyo farah!


15 comments:

Yan said...

diet coke?? cemane tu??? kat fastfood2 ade eh..

fizamior said...

farah... kesian ko... :(

fizamior said...

eh, ko dtg tak bday party damia? :)

senioritasara said...

go farah go!diet coke tu kandungan gula dia kurang sikit je dr coke biasa.tp still almost 9 sudu per tin...tp klo dah beli 1 set lunch mcd tu mesti la nak amik kan?tidaaaaakkkkk...i feel u babeh!go farah go!bwk bekal bubur afif la senang hehehe

aNnAsUe'G said...

fastfood bkn sekadar cepat,sedap plak tu. Saya pon selalu tuju yg tu je. Heheh! ;p

isabelle said...

xpe.nnt kalo perut naik, cepat2 pregnantkan diri..maka x terasa bersalah sgt.hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..bahaya kalo terlalu kerap.beli ajer roti kat kedai kalo tak sempat sangat cicah air milo.hehehe

Drama Mama said...

ur post makes me wanna eat McD!!!!!!! Wehooooo! hahahahaha

MeL MikaiL said...

betul! bahaya lah mkn fastfood selalu. gumuk nanti! better u bawak bekal dari rumah. jimat pun jimat. sihat pun sihat beb..

mummy_adam said...

fastfood..tulah yg i selalu makan, xde choice :(

Farah said...

Yan: diet coke tu wujud..kat pasaraya pon ade jual..botol die kaler merah silver

lily lotus said...

bahaya tu u. haa pasnih u bawa bekal jer..masa pun jimat..budget pun jimat..healty pun yer gak

CuppyCakeMommy said...

kamu sudah kurus ye cik farah.usah risau2 ye ..kurus sgt pun tak cantik

*v* said...

betul betul... you should slim down a bit more... slimmer the better... hehehehe

Nia said...

uii,..kira bagus Farah ada azam nak kempiskan perut.

saya ni dah malas dah..hehe

Awards ~~thank you!