Monday, June 14, 2010

Demam bola

Takde sape pon dalam keluarga saya yang gila bola..maksudnye makan bola,minum bola,tido bola..semua bola la..husband saya kaki bangku..opss terbocor rahsia plak hahahahah die minat martial art..kalau suruh die bersilat dalam gua berbulan2 pon die sanggup..

bila tanye kenapa tak minat bola..die cakap buang masa la kejar satu bola dalam sebesar2 padang tu hahahhaha..ok terima jela alasan tu tanpa banyak tanye.

tak tau la nak kate nasib baik ke tak sebab tengok isteri2 lain semua merungut sebab diorg di madukan dengan bola bila time World Cup ni kan hahaha..takpe madu tu datang 4 tahun sekali je so sabar jela yer :P

nampaknnye anak bujang saya..mungkin ade harapan tidak mengikut jejak langkah daddy die..skang ni obses nak main bola setiap petang..sampai umah je mesti capai bola dulu..sian..dah la umah takde tanah...so kenala bawak die main kat playground.


pemain bola termuda nak beraksi..pegang bola juga mesti ade gaya!





oh sudah letih nampaknye..baring kejap.


ok dah puas main..mama ,jom balik!

13 comments:

isabelle said...

wahh..gmbr pertama tu, dgn jelingan menggoda gitu.

Diyana Zulkifli said...

dulu saye mcm lega sbb skrg suami dah takde geng main bola.tp rupenye tak lega mana pun,dia tak bley main bola kat padang..die hentam main fifa game sampai ke pagi.tak yah tnggu world cup,ari2 pun dah ada madu bernama bola ...hehe

an15 said...

same here..my husband more to basketball or other activity. sb tu dia x mau upgrade tv kitorg yg kecik molek tu sb dia x layan sgt WC!

liza said...

nampaknya gen 'kaki bangku' asri tak diwarisi...hehee..wafiy plak tak pandai tendang2 bola..tapi mmg obses dgn bola n bila tgk match bola kat tv mesti jerit...GOLLLLLLL..hehe

Drama Mama said...

haaaa my hubby pun tak la minat snagat football. tapi still on weekend kluaq gak kat mamak tengok ngn kawan2. biasalah men! hehehehe

kat rumah pun layan gak kekadang tapi takla semua games...so i takla rasa tension sangat. hiks

tu diaaaaaa afif, sakan tuuu posing ngn bola! happy kemain. hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

fabulous.farah said...

rambut dah panjang. cute. husband suka. tapi tak delah sampai gila. kul 12 tetap masuk bilik.hehehe

semut-terbersin said...

haa samala ngan suamiku..die layan je bola n main gak futsal tapi takde laa gila bola makan bola semua..takde sampai nak berjage malam nak tgk bola..huhu tp anak terunaku itu sudah menunjukkan minat terhadap bola sekarang..pantang nampak game bola kat tv, die laa yg dulu tercangak depan tv..sekarang asik nak pegang bolaa je..tak sesia ko kasik bola masa die kecik dulu..mekaseh auntie farah!

Lady of Leisure said...

haha agree ngan pic yg first nampak mcm jelingan menggoda...
:D

CuppyCakeMommy said...

bersyukurla..merana ooo..taklehnak tgk channel e pun..heheh

Ummi Salsabila said...

samalah hubby kita farah.alasannya pun sama.buang masa katanya.hihi

tp bgus gak kan.:)

Intan said...

Haa haa...afif dok ikut siapa lak tu suka main bola...nie mesti ikut mummy dia masa tecik suka main bola ye :D

Lawak lah picca pemain bola keletihan terbaring tu...penat ye sayang :)

Elyn said...

hehe aku kalau musim bola memang no hal la. sebab laki aku pun kaki bangku ekekeke.

tapi wafiq bola adalah pebret item nyer. sampaikan nenek pun die ajak main kalau org lain malas nk layan ekekeke

5577 said...

hehe.. my hubby mmg sportsperson jd mmg bukan ms worldcup je dia tgk espn or other sports channel..
dh biasa, sbb my dad pun camtu.. tv hanyalah dpt tgk bile anak n abahnye tdo..

utk world cup i suke, sbb i mmg kaki bola gak.. hehe.. dulu euro pun i layan, skrg dh mls xde masa nak follow..

this is the 3rd world cup kitorg kongsi bersama, nostalgic too.. 2nd world cup adalah tahun pertama kawin, br bbrp bulan.. best gak. dpt tgk kat rumah sama2, xyah lepak mamak... :)

Awards ~~thank you!