Tuesday, June 22, 2010

Cara nak buat duit dengan nuffnang dari saya yang tak pakar

Morning everyone!

hari ni sepatutnye saya mc tapi sebab ade proposal nak submit..saya kerja la jugak separuh hari dengan tekak yang sakit..hidung yang berair..gusi yang bengkak dan mulut yang ber ulser..huwaa apela dosa saya ni sekali banyak lak penyakit datang..

ok ok nak citer pasal email yang saya dapat dari reader blog ni..bertanyakan pasal macam mana nuffnang boleh bagi kita duit? ha mcm tula bunyik soklannye..since bende ni macam ilmu jugak kan saya share la yer..

so kat bawah ni adalah lebih kurang jawapan dari saya yang saya balas kat email.

Untuk pengetahuan anda saya tak pernah lagi dapat advertorial job dari nuffnang yer..kalau dapat saya rase lagi masyuk kot!

duit nuffnang yang saya dapat adalah hasil dari :

1.berapa ramai orang yang datang melawat blog saya setiap hari -kemudian nuffnang akan letakkan iklan tu untuk beberapa ketika dan di bayar ,satu hari ratio orang datang melawat blog saya adalah 200-300 unique visitor..kalau weekend tak sampai 100 pon sebab saya sgt jarang update blog hari sabtu dan ahad..tak banyak pon..tapi dalam sebulan kalau dikumpul2 boleh la dapat 40-50 ringgit..jadi boleh la cash out..kalau tak cukup 50 ringgit tunggula sampai cukup..

2. kalau ade sesiapa yang klik iklan tu dan saya di bayar 0.25 sen per klik..tapi yang ni jarang2 la dapat.

first skali untuk tarik nuffnang letak iklan dalam blog ialah dengan menaikkan trafik..kena buat blog jadi lebih menarik supaya ramai yang datang baca..atau maybe boleh start buat contest ke supaya ramai yang kenal blog kita..yang ni saya tak pernah buat la sebab saya kedekut hahaha tapi boleh try...

So itu la sahaja jawapan dari saya yang kurang pakar ni..serious tak pakar beb sebab saya mula2 tak amik port sangat pasal nuffnang ni..letak je...kalau nasib orang nak klik..klik la tak paksa pon..tapi alhamdulillah,reader blog ni makin meningkat dan saya pon makin bersemangat nak update blog..terima kasih kepada semua sebab baca blog ni.

saya harap2 jawapan saya dapat membantu yer.

p/s: sedang menunggu cek ke 2 dari nuffnang plak.


20 comments:

Diyana Zulkifli said...

hmm.saya pun suke2 je.skrg ada tigaploh hinggit ja.thn lps ada 5 kupang ja..keh keh

Yan said...

dah bertahun join..
tak penah sekalipun cashout.. huhuhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun tengah tunggu cek yang kedua yang tak kunjung2 tiba ni.hehehe

Ieda Al-Habsyi said...

ieda blum cashout lagi, nak tunggu setahun, ekekeke :)

yatie chomeyl said...

i pon x cash out lg..nk kumpul byk2 sikit hehe

Farah . 5577 said...

hehe.. thanks kongsi..
aku pun suke2 jerr, tp tak pernah cash out lg.. belum murah rezeki sebyk ko.. hehehe..

u tlg doakan rezeki nuffnang i bertambah k.. :)

|| NaFiRaa || said...

wahhh..cek ke 2 dah.. ai tunggu nak cash out cek 2 jugak..hehehe

Elyn said...

err aku nak tambah sikit bule?? nmpk besh je buat ads NN ni. tp byk kali kene submit then tggu approved dr client NN. aku rase letih woooo baik tggu traffic masuk je mudah lagik tau. hehe jgn aku kene banned ngan NN udah la!!!

CikLilyPutih said...

thks for info beb, aku pun tengah tunggu cheque yang ketiga. biar sket tapi kerap, betul tak?

Drama Mama said...

haaa i pun tak pernah cash out lagik. nak simpan banyak sikit...blog i traffic pun takat 200 tapi tak la masyuk sangat. huhuu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

The Womanish said...

Salam,

I ni baru ber blog sebulan, baru seminggu bernetworking....sebelum tu syok2 sendiri je :)

kalau ada tips lagi, sila2 lah bgtau ye...bglah semangat sikit (almaklum org baru hingusan lagi)

http://thewomanish.blogspot.com

MOMMY NADIA said...

wahh Farah..sgt hebat you!!
me too br bertatih..
just join 3 bulan..br boleh nak cashout!tp kita kumpul dulu lah ek..
betol2,naik syok blogging bila ada influence nuffnang kan ;)

:: m.u.n.i.r.a :: said...

hehehehe
ku baru brapa ploh hinggit je!
malas nak hupdet blog..itulah sebabnya!

p!nkerton said...

aku pun tengah peram2 lagi ni. kuar bila dh banyak sket baru bleh aku lenjankan duit tu hihi

siti said...

susahnya nak buat blog ni..masih x paham cmne cara nak copy paste iklan..iklan tu nak ambil kat mana ya.

sharifuddin N shakina said...

blog saya baru 3 minggu..hari ni hari kedua saya daftar nuffnang..unique saya semalam 58 hari ni unique 60..arap bertambah cam tuan blog ni..

cherry said...

tq dengan info ni..=)

anis said...

saya pun baru bercadang nak daftar dengan nuffnang,kalau ada apa2 masalah boleh saya context tuan blog

hahhaa said...

haii..!sy xpandai nak wat iklan nuffnang tu..tak tau la nak paste mcm mane...serius..dah bace lah cara nak wat oleh blogger..tapi haram la nak phmnye..sbb sy slow sikit..baru jer wat blog ni...erm..follower pon xder..hahhaa..syok sndiri jer ..dapt rileks2 smbil2 taip2...mcm2 ala2 puteri beradu gitu..emm...akak!tlg la ajar sya...sape2 yang bace komen sya..tlg gak eh..t pape bnda len sy leh tlg pulak..hahah...harap2 lah kan:)

Carlos Yoseph said...

npa akaun nuffnang sya trafifik jalan tpi income xda..hehehe...rasa plik jd nk tnya pndapat admin la..

litexpversion.blogspot.com

Awards ~~thank you!