Wednesday, June 9, 2010

Cita-cita terpendam saya

Saya ade satu cita-cita terpendam yang takde sapa pon tahu..even husband saya pon tak tahu..sebab kalau bagitahu , sah die gelak guling2 atas lantai..

Impian saya satu hari nanti ialah untuk mempunyai skill menjahit..takdela sampai nak menjahit untuk dijadikan bisnes ke hape....jahit baju sendiri,suami dan anak2 dah la..dapat jahit langsir rumah sendiri ke..bes ape kan? hahahaha sila gelak guling2 skang..farah ade hati nak menjahit..jahit jelujur kasar pon senget benget.

ape la saya merepek pagi2 buta ni..tapi serius ni..saya nak belajar menjahitlaa..agak2 terlambat tak saya nak pergi kelas menjahit?



16 comments:

MRS. K said...

oh.. belom terlambat lagi.. sempat lagi beb pi cari kelas menjahit kat mana2

Anasfadilah said...

belajar bila-bila pun boleh,via online pun boleh :)

nieda said...

menjahit kena ada minat..at least u ada impian, insyaallah boleh..Saya mmg tak minat, jahit jelujur pun belum tentu lulus..haha..mak mertua byk kali tanya x nak belajar jahit ke sbb dia mg tukang jahit..selambe saya jawab TAKNAK

Drama Mama said...

bagus tu farah. at least safe cost boleh jahit baju and langsir sendiri. upah menjahit sekarang pun kekadang melampau tinggi kan.

i yang SAHM ni patutnya belajaq menjahit gak tapi tak minat lah. tu masalahnya.

my advise, GO FOR IT!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Fid said...

ahdik
ahkak sokong cita2 adik
ahkak bab jahit baju tak reti kakakakaaa
tudung ngan bag ok kakakkakaa

ahkak tak bercita2 tapi terbuat aikkk

Lin said...

bagus ada minat menjahit..aku setakt jahit sembat kain koyak bolehla.haha

salina said...

ohh seriously i tak gelak pun ok..sbb saya pun bercita2 nak pandai menjahit. best woo..pasal menjahit ni sgt2 berguna utk diri sendiri...takyah htr kedai..beli kain mahal2 pastu jahit sendiri..kan ke jimat tu..

Normaliza said...

Salam..

kalau bab belajar takde yang yang terlambat :)

Bagus kalau dapat jahit baju sendiri sebab upah org pun dah mahal skang ni..

azzamoro said...

aku mesin ade, nak carik masa nak menjahit tu je bile lah.. huhu

littlehumblelynn said...

bagusnya..saya lgsg x minat menjahit..suami terror jahit..langsir2 di umah..di umah mak pun..suami yg jahit..
wife dia nih nak jahit butang etrcabut pun jenuh...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun ada cita2 tu.masa dulu muda2belia dah try menjahit tapi ms tu mesin jahit kena tekan kat kaki tu, sekali tak bergerak ko kaki aku.hahahaha.lepas tu give up sampai skang.

Hanz said...

Farah! :P Jom kiter carik kelas menjahit area KD ni? me ni since anak satu teringin jer..tapi tah biler tah..jeleslah tengok ornag pandai jahit..

isabelle said...

cool. i think it's never too late la.
i pun pernah tingin mcm tu.tapi nmpk gaya hanya mampu berpuas hati dgn jahitan emergency utk baju/suar yg koyak, jahit butang, etc.

cepat la beb.nnt i tempah langsir kat u. caj murah2 sikit ekk?:P

Dd said...

Dd, bila dah duduk rumah sendiri akan mula mencuba utk menjahit. senang nak sepah2 sebab rumah sendiri.

(walaupun tak reti pun menjahit)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

betul..betul..saya pun teringin nak menjahit..hati akan bertambah gumbira bila melihat anak dan suami memakai baju hasil jahitan sendiri...

Ida said...

hehe..Farah!Aku igt aku sorg je yg ade cita2 terpendam tu.Tp kat kawasan bangi ni susah nak cr kelas menjahit.

Awards ~~thank you!