Saturday, June 5, 2010

Masa memang cemburu betul dengan saya sekarang


hahaha skang ni tajuk takleh blah yer..

yelaa kat blog ni la saya nak meluahkan ape yang saya rase pon..

2,3 hari lepas memang saya sibuk sangat dengan kerja..sampai lunch pon depan laptop je..

balik umah kena sambung lagi buat kerja..tapi afif tiba2 demam panas since wednesday ..sampai cecah suhu 39.2! cuak gak la saya..dah bagi antibiotik dan ubat demam plg kuat pon die tak turun..so after 2 visit to the same clinic..saya mintak GL letter utk pergi ke damansara specialist.

at DS,die masukkan ubat bontot dan suruh continue antibiotik lagi..and saya kena tunggu sampai ahad pagi esok..kalau afif punye demam takat tu lagi kena buat blood test.

Alhamdulillah pagi ni suhu badan afif dah back to normal..tp saya teruskan bagi jugak antibiotik .
buat sponging untuk turunkan suhu badan afif..muka tak ceria lansung time demam

Bila anak demam..mestila die tak sedap badan kan..afif cranky sepanjang masa..nak di dukung je..dah banyakla keje saya pending..kain baju pon tak berbasuh..umah dah macam tongkang pecah..kadang2 terpk..haih nak kena ambik maid ke aku ni..tp sebab tak mampu so simpan dalam hati jela ek hahaha

saya tetap pergi kerja macam biasa..walaupon berat hati ni nak tinggalkan afif yang demam kat BS..nasib baik BS die ok..letak air asam jawa la kat badan afif..lap badan afif time panas..

daddy afif plak tolong tengok2 kan afif time lunch..yela die kan merempit je skang..so saya takdela risau sgt..afif plak demam ni takde plak die muntah2 ke..masih makan macam biasa dan masih aktif..cume cranky terlebih la.

time tido saya skang memang tak pernah cukup..saya tido plg lama pon 5-6 jam je on weekdays..yer mata saya sudah lebam dan saya tahu muka saya akan jadi cepat tua hahaha..weekend jela saya nak balas dendam tido pon dan berehat cukup2...

oklaa nak mandikan anak bujang saya sorg ni ha..pastu nak ke rumah mak plak amik cek nuffnang saya dah sampai muhahaha..happy weekend everyone!


11 comments:

nieda said...

get well soon afif,,sian dia

Drama Mama said...

get well soon afif! memang kalau demam panas cranky ja diorang kan. praying for his speedy recovery insyaAllah

http://twinkywinkystars.blogspot.com

isabelle said...

kesian afif.cpt2 sihat ye...
mesti dia rindu sbb farah bz lately.

uii..dah nak amik cek.best tu...

aNnAsUe'G said...

get well soon afif.
sabar ye farah. kite para2 ibu ni mmg selalu je tak cukup tido, time sblm tdo la mcm2 nak kene settle. :)

~ As ~ said...

azam wish : afif cepat sembuh ya!

LIP (^_^) said...

bila anak demam..dunia rasa mendung je..moga afif cepat sihat sepenuhnya..

hijauoren said...

tyme keje dulu aku ari2 tdo less than 5 hours frh... kalo dpt 5 hours or more tu mmg bersyukur sgt2 la.. (lari topik jap =p)

atulhani said...

kesiannya afif demam. hm awak jadi ibu, itulah pengorbanannya. hal rumah yang lain2 tu, takpelah, wat slow2... ;) ..kite blom ada anak, tatau la camne kan..

Lin said...

jgn malas mkn ubat ye..cepat smbuh ye afif..
nk plak dia pakai cool fever tu eh.klu sara,mau menjerit pastu cabut sendiri.

Little Mama™ said...

get well soon afif! u pun take care farah.

cikayu said...

afif dh sihat? kalau anak demam, kite pun turut susah ati..

Awards ~~thank you!