Thursday, June 3, 2010

Rase seperti membuat kerja yang sia2 selama 3 tahun

Saya letih!

1 jun lepas genap 3 tahun saya bekerja di sini...

1 jun lepas jugak saya dapat a "not very kind letter" from HR.

1 jun lepas saya rase macam sia2 je usaha saya,penat lelah saya kerja kat sini selama 3 tahun setelah baca surat dari HR tu.

ade ke saya kena jalani probation period selama 3 bulan??
rase macam nak hempuk kepala ex-boss saya yang bangang tu dengan laptop saya ni..menyusahkan orang tak agak2 k!

ko ingat ko letak kpi aku rendah tu takat effect bonus ngan gaji je la ek..die effect segala bende la bengap!

skang ni saya rase macam seolah2 saya kena bekerja macam budak baru kluar dari universiti..semuanye back to zero..saya kena build balik reputation saya yang dah jatuh ni..haihh letih la!

kerja tak berhenti semata2 nak meet semua target dan deadline..plus bos saya skang ni nak resign la plakkkk...semuanye di hand over pada saya seorang (dah saya sorang je anak buah die).

serius saya letih..tapi apa nak buat..mungkin perjalanan karier saya tak semudah yang di sangka..saya harap ade hikmah di sebaliknye.

Thanks sangat2 pada sokongan anda di entry yang lepas (chewah !mcm ucapan YB plak)..saya tak sempat nak balas komen2 tu..pada yang offer hanta resume tu...insyaAllah saya akan usahakan..terima kasih banyak2 yer.


17 comments:

isabelle said...

uish..giler apa 3tahun tiba2 nak probation?
u diam2 minta keje tmpt lain la farah.nnt u bagi last minute punye notice (tengok la berapa awal yg dibenarkan)...

fizamior said...

hoh! biar betul!!! mmg giler... kenapalah wujud org2 camni yg sgt2 lah menyusahkan org dan sgt2lah bengap! serius i pun bengang beb... budussss betul...

mummy_adam said...

1 june 2010 i pun xbest..huh.. mcm nak resign jea..

fabulous.farah said...

xsia-sia kut..ade gaji=p

xpe farah..try2 la usha kerja lain..

Nurhayati said...

aduhai memang mencabar kesabaran..

p!nkerton said...

sabar farah sabar, mesti ada hikmah sume tu. biasa la idop jaman skang sumer bende pun mencabar haihh! all the best k! ;)

Elyn said...

uihss kalau aku jd ko pun aku berangin!!!

reez-flyingthekite said...

be strong Farah!

Drama Mama said...

hmmmm kalau i jadi u, memang hangin gak farah. some people, they don't think about other ppl. all they could do is thinking about how to pelase themselves, how to get what they want etc. it doesn't matter that they have to step on other ppl in the process.

Alla is always there, so you berdoa ja insyaAllah Dia akan berikan yang terbaik for u. :-)

http://twinkywinykstars.blogspot.com

Lin said...

aik...kenapa cmtu eh..takkan dh keja 3thn nk probation plak..sabar byk ye farah.aggp ni semua dugaan.mungkin ada hikmah sebaliknya..

liza said...

aduhaiii...geram plak dgr..sian kat ko..mintak keja tempat lain laa..menyusahkan org jer..ada ker lepas keja 3 tahun nak suruh wat probation plak..ntah apa2..aku harap semuanya akan ok tuk ko..insyaallah ko akan jumpa the best solution..banyak2 bersabar ok

AdD said...

3thn xcukup ker nak probate... xnmpk2 lagi... bengonglah diaorang tu...

Diyana Zulkifli said...

..benci seh psl kpi ni... kirenye sapa baik dgn bos,sentiasa elokla di mata dia.yg kita buat keje lurus,tk reti bodek2 markah prestasi sikit.mcm saya cikgu pun, kesian pd cikgu2 yg nak sambung belajar klu kpi rendah.effect semua menda...terukla mane bos2 yg letak pasir dlm periuk staff.tak aman spjg hayat tau..huhu

5577 said...

probation blk? apa ni.. sapa tak marah kan farah, lepas dh 3thn bertungkus lumus keje utk company tu..

sabar ye dear... insyaAllah, good things r coming ur way yg.. byk2 berdoakan k..
i doakan u jugak...
keep smiling, i know u r strong!

iEfa said...

zalim nyer....hishhhkkk
moge ader hikmah di sebalik smue ni...

cikayu said...

farah, satu hari nanti org2 tu akan dpt apa yg diaorg dh buat...sabar yea...

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Awards ~~thank you!