Thursday, June 24, 2010

Saya memang suke angkut anak bersama ke mana sahaja

Bukan la nak jadi superwoman pon..tapi dah saya ni takde maid..nak mintak babysitter afif jaga sampai malam pon tak sampai hati sebab orang tu pon ade anak-anak die kan..malam2 la waktu die nak layan anak2 die plak.

So kesudahannye,saya angkut jela anak pergi opis hahaha..alaa bukan je opis..sebut jela mane tempat..panggung wayang,bowling,kenduri even kadang2 saya pergi berdua je ngan afif,shopping complex dah memang la wajib kan..

Malam tadi angkut afif ke opis lagi..huru hara jugakla jadinye..kejap nak makan..kejap nak main..kejap nak susu..tapi die macam seronok sebab dapat explore byk tempat..semua bende pon nak pegang..bagi pen dengan kertas ,duduk la diam dalam 10 minit pastu sambung plak main..

Nasib baik daddy afif sampai kol 10 lebih...tolong sambung jaga plak..sampai kol 12 pm baru dapat balik..sampai je rumah terus tidorkan afif..dan saya sambung plak wat keje umah dan masak bubur afif. ..prepare sumua siap2 sebab hari ni pepagi lagi nak kena setelkan ape yang patut pastu bungkus tender dan hantar tepat pada waktunye.

Penat memang penat..tapi hati saya tenang sebab dapat tengok afif depan mata saya..hahaha pelikkan!

Kawan2 saya tanye..ni cemane ni kalau ko kena stayback kerap nanti?

hmm..tgkla cemane..follow the flow jelaa...setakat ni takde niat lagi nak amik maid ke ape sebab tak mampu pon.. thanks to daddy afif yang sangat understanding dengan bini die yang workaholic ni dan willing nak jaga afif malam2..I memang sayang u lebih la hehe!

14 comments:

Fid said...

saya takleh angkut anak ke opis kalau boleh saya mmg dah lama angkut

tapi selain opis saya mmg bawa dia
anak sayakan hensem
hahahahhaaaa

farah
bawa je anak selamattt

Elyn said...

haha ko memang teror farah. laki aku ckp aku lembek sebab tak berani pi jln2 ngan wafiq berdua. tp die tak tau anak die tu over manja ngan aku hihih

an15 said...

teringat masa kecik dulu, selalu ikut my father g ofis dia.Sebab takde org nak jaga pas balik taska

Farah . 5577 said...

aah farah pun sama angkut je kemana2.. tu laaa sbbnye dulu sanggup bersusah payah setiap pg saangkut laa antor gi umah mak.. lunch time pun kekdg curi2 blk rumah mak.. heeee..
n skrg walaupun dh ada maid, xtgl kecuali diorg tdo..

M.i.r.a.n.d.a said...

best la farah. kagum saya tgk org gigih mcm ni. nak ikot tp takat ni tak mampu lg kot. masih ade kekurangan di sana sini. hope 1 day saya boleh jd gagah juge gigih mcm farah!!
=)

|| NaFiRaa || said...

fuhhh.. dasat ar.. kalo ai..urrmmm.. x tahu leh stayback x..muahahaha

littlehumblelynn said...

samalah kita..tgh sarat mgdg yg kecik..angkut si kakak yg 3 tahun bwk naik lrt trn lrt...

liza said...

respeklaa aku dgn ko..mmg supermummy:)

Queen of Pirus said...

Farah sama ngan akak...kalau boleh anak tu nak 24 jam kat sisi. walaupun tau anak akan kacau kalau bawak gi opis..tapi tetap nak bawak..sebab rasa tenang.

fabulous.farah said...

hehehe..naseb baek ofis boleh angkut ank. hehe.

adianiez AIDA said...

bagus btul farah ni. super mom! anak aida da besar, mudah diangkut. dulu masa kenit kenit, aida angkut gaks, bergantung kpd tempat... cuma, tak ke ofis la sebab bos tak bagi!!!!!

MOMMY NADIA said...

rajin nye stayback!
office sure2 tak boleh masuk bdak!
mahu tk mahu, befor 630pm dah kena balik pick up anak ! ;(

isabelle said...

i pun sama jugak. smpi ada sorang minah lorat ni kutuk i kata x profesional bwk anak/laki pegi family day, field trip, dinner dgn students, etc.
elehh..dia jeles laki dia x supportive kot.

ummikhayra said...

hehhehe nini pun suatu ketika dulu suka je hangkut Khayra g office... Tapi selalunya time dia demam/sakit la.. bila ok elok je, bos tak kasi.. karang lagi haru.. hehehehheh kalau g memana memang wajib bawak. tak sampai hati nak tinggal... :P

Awards ~~thank you!