Friday, July 9, 2010

Sungguh aku tak paham

Yer saya bukannye pemandu berhemah sangat..suka jugak cilok2..yela dah nama kerja area KL pastu hari2 kena drive ke sana sini..mane de mase nak drive macam siput babi atau jadi penakut nak duduk je belakang lori berjam2 sampaila lori to alih ke lane lain hahahaha

tapi saya pelik la orang mesia ni..lagi kite bagi signal nak cilok lane die..time tula die tekan minyak kunun taknak bagi kite masuk la..ok fine! ko pergila aku tak heran pon..

pastu lagi satu saya pelik..dah la bagi signal,siap saya angkat tangan lagi..hand sign la cakap tumpang lalu yer..siap dia hon2 macam orang gile...macamla haku nak langgar kereta die..pejadahnye!

tolong la ok..toleransi la sikit kat jalan raya..kalau saya cilok tu style kuang aja lain la citer..ni siap sopan santun ok angkat tangan lagi.

haih!sungguh aku tak paham..

p/s:mintak maaf la entry emosi..kejap saya kejap aku hahaha

10 comments:

an15 said...

tu aa..i masa first time balik kl hari tu nak pegang stereng pun cuak. dah lama tak drive kat kl.

an15 said...

tu aa..i masa first time balik kl hari tu nak pegang stereng pun cuak. dah lama tak drive kat kl.

Hanz said...

Betullah tu Farah..sebabkan drive pun changed my hubby panas baran which me sangat2 tidak suka..sebab attitude macam u cakap nilah..kadang2 mereka yang drive keta besar2 ni pun banyak jugak tunjuk lagak, drive slow kat lane kanan, nak cilok tak kasi signal, macam jalanraya tu diaorang yang punyer!!

mrsharis said...

Aku baru kena pg tadi..kuar dr tol jln duta tu jem teruk so aku bg la signal nk masuk kiri pastu minah tu boleh lak tekan minyak tknk bg aku masuk..2 kali ok. Hangen btl dibuatnya..

Cam aper jer..ngan muka dia yg masam & langsung tk pandang kita..ingat aku heran sgt.

salina said...

huhu..dah biasa kena mcm ni..mmg geram..tak penah tgk iklan kempen keselamatan jlnraya agaknye spesies org mcm ni. buang duit ministry haku jer juta2 every year..kan ke dah kata jlnraya tu dikongsi bersama..jgn buat hak sendiri pulak..kalau kena mcm ni..kdg2 aku hon jer org tu..tamak benor..huhu sori silap tempat nak emo pulak :-)

MeL MikaiL said...

haa sama lah dgn apa yg i rasa farah oiii..thats why i salu complaint nape pemandu kat m'sia ni kurang ajar, bwk keta dah laju2 ntah ape yg nk dikejar, klu org da bg signal tu bg jelah jalan kan. tu yg i malas nk drive sebolehnya, buat sakit hati je..

Drama Mama said...

haaa men drive kat penang..surelagi hangin satu badan! drivers kat sini tak berhemah langsung!sebab tu i tak drive, huhuhuhu alasan! ;-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

wei-way said...

dia ingat die ade bayar road tax then jln tu milik die punya.haha.kalo you dah bagi signal. x ya perduli die mcm org gila tau tdk~ :p

Nia said...

sebenarnya Farah, patut siapa yang nak ambik lesen, kena ambik ujian budi bahasa dengan kesihatan mental dulu. baru betul. sebab i selalu je jumpa pemandu yang i rasa jiwanya tak stabil, sebab tu bila kita dah bagi signal comel2, time2 tu jgk dia nak pecut, tak nak bagi la konon.

Entry Terkini: Bila Marah?

Farah said...

anis:hehe takpe nnt lelame biasala tu

hanz:itulaa i pon kenkadang bertukar jadi raksasa bila drive kat kl ni hahaha

liya:uishh berlagak btul..die pakai x5 ke ?hahaha

salina:itulaa buang duit kerajaan je buat kempen keselamatan jalanraya banyak2.

mel:uhuk..i pon kalau la ade orang tolong drivekan lagi suke..memang stress je bawak keta kat kl ni.

bai:hahaha i dengar orang penang bawak keta lagi kuang ajo..opss jangan marah aa orang penang..i dengar je :P

wei-way:i pon pk macam tu.die ingat die sorang je bayar road tax hahaha

nia:hahaaha bagus cadangan ko

Awards ~~thank you!