Monday, July 5, 2010

Tudung syria memang tak sesuai untuk muka pinggan macam saya

Yela..yela..saya sedar muka saya memang muka pinggan..lebar dan tembam plak tu..tapi tetap ade hati nak pakai tudung syria macam farah adeeba tu hahaha.. *isk apesal die pakai cantik aa*

Last week pergi jalan TAR..rembat la sepasang tudung syria sekali ngan anak tudung..murah beb!
saya try kat sana..akibat termakan kata pujian si penjual..terus saya beli..ceh nampak sangat pantang di puji ek..padahal die nak bagi laku barang die memang la die puji kan..ngok sungguh!

pastu balik2 rumah try lagi..aikk apesal macam buruk sangat ni! hah baru sedar td kena tipu dengan penjual tu..manela sesuai kan..walaupon murah tapi sayang plak kalau tak pakai..pastu takut kena marah ngan husband sebab membazir huhu
so saya combinekan tudung syria tadi dengan anak tudung ariani yang saya ade.

tadaaa! nila hasilnye....


kurangla sikit kepingganan muka ai kan hehe..

20 comments:

Ida said...

Aku dah lama nak try tudung syiria tp tak sempat nak cr lg. Cr kat pasar mlm blakang umah aku ni takde plak. Nak jln ke TAR weekend sentiase je full. Ala Farah aku pun penah kene mcm ko. Kat kedai rase lawa je tudung aku beli tu. Sume cantik. Bile blk dah pakai husband aku kate mcm makcik. Ouhh sungguh keciwa aku.

p!nkerton said...

aku pun same lah failed pakai tudung syria. boooolat semacam je haha (padahal dah terbeli 3-4 sbb terpedaya dgn penjual juga weahaha) kdg2 aku saje2 sarungkan kat athirah hihi

CHeeSYaNa said...

Aku suka tudung syria! Sebab boleh campak masuk dalam washing machine.. If tudung ariani tu kene basuh tangan.. huhuhuh.. Plus, tudung syria ni murah skit.. If taknak nampak boolat sangat, aku tetas skit anak tudung dier, so, die takde la ketat sangat and takdela terlekap habis kat dahi kiter.. tengah2 tu, wat ler muncung skit.. ehehhe..

Elyn said...

ekekeke sesedap rase ko samakan muke ko ngan pinggan ek!!

Yan said...

aritu yan ade tgk kat tv..
farah adeeba ajar pakai tudung syria ni..
tak nak nampak tembam sangat.. tarik skit bahagian tepi tudung tu kedepan.. tutup pipi skit.. dia ada kata gak.. tetas kan klu rase terlalu ketat..
tp yan takde lg tudung nih.. so tak tau kene tak dengan yan..
tp farah adeeba cakap.. semua orang sesuai pakai tudung ni.. tak mcm certain tudung lain.. yg dia rase ade byk yg tak kene dengan dia..
owhh mungkin jugak tu salah satu ayat promote kot.. hehee...

mrsharis said...

hehehe..kelakar la word ko farah..kepingganan :)..pestaim aku dengar

Lin said...

haha aku plak dulikan muka ku bulat ke ape..aku pakai je. lantak ape org kata.hahahaha..ye aku tau muka aku pun bulat. tap sebab pk tu la tudung plg senang nk pakai dan basuh.siap aku lanyak gi mandi air terjun. seronok sebab inner ketat, tak melurut. boleh jadi swimcap!2in1 hahahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku try pakai yang aku beli utk mak aku punya..memang seriyes, melebar ajer muka aku.muka ko pun..hahahahahaha..lariksss...

~ As ~ said...

aku suka sngat tudung syria ni, blh mix n match...pastu senang cuci...muka ku pinggan ku tak kisah...ahahaha

liza said...

hehe..cantik2 match camtu:)

Diyana Zulkifli said...

saya pun tak berani nak pakai..hehe.dok pakai tudung bawal je.skrg tudung bawal tu murah gile.rm10 pun dpt.

littlehumblelynn said...

farah,

jupe kat umah elyn that day...seems ok jer..tudung syria tuh wat muka nampak panjang sikit rasanya...mungkin kena adjust dpn sikit rasanya..

|| NaFiRaa || said...

haih.. ai pon x leh pakai tudung tuh.. rasa nak pengsan tgk muka sendirik.. muehehehe

azzamoro said...

ok je la ko pakai. belum muke aku lagi.. ntah2 jadik dulang.. keke

Drama Mama said...

i pakai pun rasa pelik masam mula2 beli. tapi bila pakai anak udung syria ngn selendang rasa ok plak. my hubby mula2 tak suka tapi skarang ok plak. dia tak kata apa pon. tapi still prefer tudung awning lah kan. tudung bawal pun i dok pakai lagi. selesa! tak up-to-date pun takpalah.hehe.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Jiji said...

aku tak jalan laa tudung ginim geli leher!

yatie chomeyl said...

eheh smpt tu amik gmbr wpon ofismate ada kat sebelah hik3x

:: iManja :: said...

muka kite sama...jenis chubby sket...teringin gak nak pakai tudung syria tu, nmpak simple...tapi apakan daya, lagi bertambah moolat je

Farah . 5577 said...

hehee.. sama laa kite. mmg teringin nk cube gak tudung syria ni, tp rs mesti nampak sgt bulat..

tp u xpe, muka je bulat.. lain okeh.

CiKaYu said...

sib baik beli yg murah..kalau beli yg mahal sure saya dh nangis dah...

Awards ~~thank you!