Monday, August 16, 2010

20 months

Afif dah pon masuk 20 bulan..alhamdulillah..masih lagi menyusu dengan saya sepenuhnye..walaupon bulan puasa ni production susu agak merudum waktu siang..saya usahakan jugak mengepam time tgh malam dan bersahur.

Haihh..kejap je dah beso anak bujang sorang ni..kadang2 perangai die memang boleh buat saya hilang sabar..manja toksah cakapla...kena marah sikit..mencebik merajuk..bagi adik kang baru tahu hahahaha



Dah nampak ciri2 suke bercakap macam mama die jugak ni..kadang2 penat nak pahamkan ape yang die sebut...die panggil biskut - kuih...skang ni sume orang tak kire ummi die ke..daddy die ke..mama ke die panggil pak..adakah sebab selalu layan citer indon dengan bibik kat rumah ummi tu?risau plak saya..

bulan pose ni,daddy afif suke beli sate bawak balik..kalau bagi afif..die boleh habiskan 3-4 cucuk sekali makan..haihh anak daddy sungguh..tapi bagus jugak..tak kacau kitorg nak berbuka hahaha

perkembangan lain saya rase biasa2 sahaja..lasak tu memang la kan..skang ni memanjat dah jadi salah satu hobi die..sampai meja makan kat restoran pon die panjat..die ingat umah die agaknye.
saba sikit ok afif..nanti besar sikit mama ngan daddy bawak afif pergi wall climbing ok.

Oh lagi satu..afif dah pandai cakap nak berak sebelom die start memerut...hmm saya rase die macam dah bersedia untuk potty train la..ke awal sangat?

sebagai preparation saya dah order sehelai training pants/pull ups pants (konsep sama macam Cloth diaper)..baru beli satu sebab harga sehelai pon nak cecah seratus..pelan2 la kumpul ye tak hahaha.

Okla..selamat berpuasa to all...jangan ponteng2 yer..semalam saya nampak ade sorang mamat melayu ni tengah bawak kereta tengah mengunyah makanan..tapi time tu baru pukul 5 ptg ..haihh satu, tak reti malu sebab makan di khalayak ramai..kedua , tak reti bersyukur betul sebab tgk gaya memang orang kaya..elok rezeki yang die ade tu bagi je kat orang lain yang lebih susah.

9 comments:

mrsharis said...

dh boleh beradik dh afif tu..ekekeke. Selamat berpuasa farah..

nieda said...

happy 20 months old afif..

Anonymous said...

woh afif... jom gi wall climbing... ajak pok long... seri jadi belayer... dia tak leh panjat... jari dia ada besi hahahahaha

-pok long

Elyn said...

kejap je dh 20 mnth!!!

isabelle said...

i guess it's just the right time to potty train.
hmm..rasa mcm baru je u citer psl umur dia setahun.

atulhani said...

farah, bagus la kalau afif dah boleh potty train. tengok anak2 sedara saya, dah 3 tahun pun masih pakai pampers... hehehe...

Drama Mama said...

wahhh bestnya nak potty train dah. irfan ni baru nak start2. tapi dia taknak cakap lagi kata dia nak berak. tension ja! huhu

mahalnya farah u beli training pants! kat mana tu? i rasa kat lil denzell ada murah nya. cute gak.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Salam,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya

http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

CHeeSYaNa said...

rasanyer dah bleh start kot potty train.. nursery anak aku die start wat potty training time anak umor 1 tahun 11 bulan sbb die target, by 2 tahun dah pandai :)

Awards ~~thank you!