Thursday, August 12, 2010

Cloth Diaper Chit Chat with Hanz

Uishhh ngantuknye mata hari ni.....macam byk sangat setan2 bergayut kat mate ni..eh tapi bulan pose setan kena ikat kan?? apesal ngantuk sangat nii??

Hari ni nasib baik half day je..saya mintak cuti sebab nak bukak pose kat umah mak..saje je ngade2 bulan pose ni nak rase masakan mak sendiri kan..

Ok kembali ke topik asal..last weekend saya attend cloth diapering chit-chat session dengan Hanz kat Puchong..Ok meh layan gamba dulu.


Hanz,sifu CD
comel2 kan?
juga sangat colorful.
ade banyak jenis ok..lebih senang nak kenal bila dapat pegang dan tengok dengan mata sendiri.

macam mane nak guna pon di tunjukkan
Hanz,me and lyna...nak balik dah ni

hehe afif beramah mesra dengan fahry

Banyak jugak ilmu yang saya dapat berkaitan Cloth Diaper hari tu..jenis2 nye? ape yang perlu kite beli dulu untuk newborn dan seterusnye..ape yang perlu dan tak perlu beli dan di recommend untuk beli..
Pastu cara2 nak pakai..setiap jenis, lain plak caranye...macam mane nak handle dan basuh...perghh banyak jugak nak ingat tau nama2 komponen (hahahaha pakai bahasa engineer) CD ni...nasib baik Hanz bekalkan nota..so balik bolehla refer balik kan.
Serious dari zero knowledge skang ni dah boleh kate berisi la jugak..ilmu tu nanti bertambah la lagi bila saya sendiri pakaikan anak2 saya CD kan..yang penting pengenalan tu sebab selalu orang kat CD ni susah nak handle..leceh la..tapi bila Hanz buat sharing session macam ni..saya dah tahula sebenarnye tak..ade je cara2 untuk memudahkannye.
Thanks to Hanz sebab ade inisiatif untuk buat session yang sangat berguna macam ni.Bravo!

9 comments:

Elyn said...

aku pun ngantuk gile ni!!!

Am said...

aku pun kena blaja balik bab2 CD ni sbb dah tinggalkan setahun dah....mcm2 benda yg sangat advanced skrg nih... nk kena menuntut balik la... nnt aku riki2 kat hanz hehe

yaya said...

dia jual cd ke?

CiKaYu said...

farah, i wish i nk pakaikan CD nanti tuk baby akan dtg...

semut-terbersin said...

wah bezznyeh!farah kalo ada session camni lagik ajak aku eh?aku bercite2 tinggi nak pakaikan next anak aku CD..insya Allah..
haha aku dah berbuke kat rumah mak aku smlm! nyum nyum! mmg syiok kalo dapat berbuka masakan mak kan kan?

Farah . 5577 said...

sama.. ngantuk gile..!

alaa, teringin nak berbuka kat rumah mak juge..

Diyana Zulkifli said...

saya smmgnya sgt sukakan cd.bley kasik anak share.jimat sgt

Sue said...

salam..saya start pakai CD ni bila dah dapat baby ke-3. Mungkin dat time terfikir tentang peruntukan pempes utk 3 org buah hati saya. 20 keping sekali gus my hubby terus beli!

Pendapat peribadi saya, memang menjimatkan duit!

But when u dah guna CD ni, kena make sure agar tidak pakai terlalu lama seperti pakai pempes pakai buang kerana insert CD tu tak dapat nak menampung jumlah air kencing baby. Itu sekiranya anak u minum banyak.

Biasanya i akan pakai 2 insert. And till now anak i still pakai CD.

Yang penting CD ni selain dari jimatkan wang, ianya juga memelihara alam sekitar kita. :)

Hanz said...

Thanks for sharing this in your blog.

Untuk menjawab soalan Ms Yaya, me tak jual CD-lah...suker2 sharing... :)

Awards ~~thank you!