Thursday, August 26, 2010

Dah start mencatu...

yahoo gaji dah masuk!

tapi sebab nak raya kan..pastu raya plak tengah bulan..hmm paham2 jela ek..kena catu elok2..semua nak kena bajet..biar kurang jangan terlebih..kang ade yang makan nasik impit hari2 hahaha

hari ni nak pergi amik baju raya yang tahun lepas tukang jahit tak sempat nak siapkan tu..lagi sepasang anta kat tukang jahit lain plak..yg tu amik 2 hari sebelom raya..harap2 yg tu siap on time la yer..kalau tak nampaknye malam raya kena terjah SACC mall lagila cam tahun lepas pi carik baju raya..

tahun ni 2 pasang je baju saya..hahaha sikit gile kan? orang lain lebih 5 pasang kot..alaaa makcik bukan keje gomen..hari2 pakai kemeja ngan sluar..kalau orang nampak saya pakai baju kurung tu mesti ingat dah buang tabiat.

bajet duit raya dan kuih raya dah di asingkan..kasut raya saya dah beli awal..tinggal nak sopping sikit je lagi untuk daddy,afif dan adik2..oh mak -mak jugak jangan lupe..nak beli apela kat ibu mertua ku ni??mak sendiri saya ingat nak belikan kasut raya..handbag die macam dah berlambak je.

hmm oklaaa nak start membayar bil pulak..tata~

9 comments:

Fid said...

ai baju raya ready made ja nnt la beli kakaka

M.i.r.a.n.d.a said...

hehe sama la kite. duit utk kuih dgn baju da asingkan awl2. takot tersasarrr =p padah nnt.

senioritasara said...

duit raya nak bg org lg....ish ish byk tu

Byzura Razali said...

dear...i sepasang jer.cian :( tau one of the reason i jarang2 pakai baju kurung pg keje.stahun brape kali saje :)

CHeeSYaNa said...

aku mmg kene byk baju kurung.. sbb kat opis aku, mostly org pakai baju kurung hari2.. pastu, before preggy, aku byk baju kebaya n kurung moden yang skrg dah tak muat.. :(

Drama Mama said...

i pun 2 ja baju sebab bukan pakai sangat pun. kita dok umah ja! hehhehehehe

kitorang pun nak start catu once dapat gaji nih. macam2 la masuk list. tsk tsk tsk. poning kepala!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

atulhani said...

aku pun buat 2 je baju kurung sbb tak rajin pegi opis pakai baju kurung.. alaaa, dah keja shift.. kalao keja mlm n hujung minggu pakai tshirt je laaa.. hehehe

J.L said...

selamat bershopping raya ;)

mummy_adam said...

samalah kita, jarang pakai baju kurung p keje so baju raya 2psg pun kira byklah tu kan.. i pun ingat beli handbag chales&keith jea utk mom n mil, senang.. xkusut nk pk last2 minit nie :)

Awards ~~thank you!